I Bua City - Friday Light

96859-405
Jag och Fanny. (Lite suddig bild, jag vet... så jobbigt ljus..)Here I am to worship, here I am to bow down
Here I am to say that you're my God.

Det bästa som kunde hänt mig

Jag känner sådan kärlek till Gud. Speciellt när jag lyssnar på Relient K's senaste skiva "Five score and seven years later". Låtarna har sådana bra texter..

The Best Thing - Relient K
It's been a year filled with problems
But now you're here, almost as if to solve them
I can't live in a world without you now
All my life I been searching for you
How did I survive in this world before you?
Cause I don't want to live another day without you now

This is the best thing
The best thing that could be happening
And I think you would agree
The best thing is that it's happening to you and me

All I want to have is all that you can give me
And I'll give right back everything I have in me
Cause nothing ever felt as right as this does right now
I'll go back to before we met, try and erase the past
Try harder to forget
Cause nothing will ever be as good as here and now

Cause when I looked into your eyes
And you dared to stare right back
You should have said nice to meet you, I'm your other half

Glitter och barn

96859-398


Denna tröja har jag fått låna av min syster som hon fått av mammas kusin, som är modetecknare! Jag har träffat honom en gång, och det var längesen, så jag minns honom inte. Men jag hoppas på att mamma ska ringa honom så vi kanske kan åka dit och hälsa på! Han har säkerligen en del av kläder hemma, kanske man kan få låna? ;) Denna tröjan är jättefin i alla fall, och den har jag haft på mig idag.

I onsdags passade jag Max och Addick. Jag och Max gjorde riktig hallondricka (=hallonsaft + hallon i).

96859-393 96859-394
96859-39596859-396
96859-401
Addick är inte helt lätt att fånga på bild... han är livlig, han.

Igen och igen och igen. När ska jag tröttna?

Tredje gången gilt brukar det heta. Det spelar ingen roll hur mycket jag tjatar om Jane Eyre, det är ingen som kommer tycka det är tillräckligt intressant ändå :).
Jag fick Erica att vara med och se på den idag, det var duktigt av henne tycker jag, eftersom hon kanske inte gillar denna typen av filmer kanske... men denna är både spännande, hemsk, mystisk, härlig och romantisk. Allt. Därför är den så speciell.
Vi såg alla 4 avsnitten i rad, som det brukar bli då man ser den... man kan ju inte slita sig. Hopplöst! Och Mr Rochester är verkligen min dröm. Som jag skriver överallt... Charmig och snygg - älskvärd som få!

Men. Nu får Olivia sluta drömma, komma ur sagovärlden och det där som bara finns i filmvärlden och komma back till realityn. För imorgon är det skola som gäller, igen.Nu har jag lärt mig lägga in videoklipp, så nu måste jag ju bara lägga in en scen från Jane Eyre :). Jag har pluggat repliker, och lärt mig dem.

SenapBlomma - gåva från Max
Spännen - H&M
Strumpisar - H&M
Kuddfodral - Serholt (Village)
Termos - Pt (Village)
Ljuslyktor, hus - Serholt (Village)
Väska - H&M

Har kommit på att det blivit en del senapsgult på sistonde... Men bara för att jag lägger upp 7 bilder på senapsgula ting som jag äger, betyder det inte att ALLT har färgen senapsgult. Men det är snyggt. Vem håller med? T.o.m min blogg är fylld av den färgen...

Brev från Lindfield! :D

Idag fick vi ett brev på posten! Från England, Lindfield! :) Jätteroligt!! Vill tillbaka! Det var Pat, kvinnan vi bodde hos på Bed & Breakfast  som skrivit till oss, och skickat med tidningsurklipp från olyckan som hände där! För det berättade jag väl om?
Det hände en olycka utanför hennes hus, där vi bodde. Det var en bil som körde för fort och körde rakt in i ett träd på andra sidan vägen. Pat tog kort och skulle ta upp detta med hastighetsbegränsningen på den vägen... dem kör galet fort där!

Ikväll ska jag på inflyttningsfest hos Maja och Josse i deras nya lägenhet i Borås! :) Jättetrevliiigt!

Massor av skratt...

Jag skrattar jämt nuförtiden. Alltid. Mycket. Jag tror att jag trivs otroligt bra med mitt liv, för jag är alltid glad och flabbar så jag gråter med mina vänner i skolan. Jag trodde inte det skulle vara SÅ roligt att gå i skolan :).
Men det är mycket att göra i skolan, och utanför skolan - till skolan. Men det är Samhäll det. Jag vänjer mig snart.

Jag säljer fortfarande örhängen, säg till så fixar jag!


Örhängen!

Nu har Olivia börjat sälja örhängen! "Kom och kööp!" ;D

96859-38296859-381
96859-385
(Bilderna kan ange lite fel nyans av färgerna. Turkos är kanske inte riktigt så stark o.s.v.)

Pris: 70 kr/par. Om du bor längre bort tillkommer frakt.
Storlek: One size. 7 cm i diameter. (Storleken kan variera några millimeter. Handarbete kan vara svårt att få exakt)
Färger: Finns att köpa i vitt, svart, rött, grått, turkost och grönt.
Kvalitet: Örhängena är virkade i tunt garn. Hänget är i riktigt silver, alltså nickeltestat.

Om ni är intresserade av att köpa, maila mig på olivia.johansson@gmail.com.

Guld-Ulf och Guldklimpen

96859-384

Jag älskar min vän Johanna. Hon är så söt och snäll. Jag skrattar hejdlöst med henne, för vi skrattar åt precis samma saker. Jag kan inte vara sur med henne, det är omöjligt. Våra torsdags-träffar i matsalen, då vi äter tillsammans och sedan tar en runda i byggnaderna är über-mysiga! Det är numera tradition.
Jag vill träffa henne nu. Men jag får se henne på onsdag!

I love You

I love You from the depths of my heart,
And nothing here will tear us apart.
Everything's beautiful with You,
Everything's beautiful, when You invade my life.
And I'm living just to say that 'I love You'.

Jesus made my life.

Va? En outfit-bild?

Jag var så tvungen, då jag hittade värsta fyndet när jag rotade i min garderob igår! Längst upp hittar jag denna äkta 80-talströjan! Sanningen är den att den inte är min. Mina päron köpte den till min storasyrra i Paris när hon var runt tonåren, på 80-talet. Men när hon flyttade hemifrån hamnade den längst upp i min garderob. Jag tyckte den var gräslig för ett par år sen. Jag har aldrig använt det. Förrän nu. Den är ju så cool! Satte på mig ett par leggings, ett stort spänne och ett par örhängen i den härliga gröna färgen. Folk i skolan tittade nog lite snett på tröjan - men hallå, våga vara lite extrem!
(Ursäkta kameran som är med på alla bilder, men jag tog korten på mig själv i morse innan skolan)


96859-37696859-374
96859-375
96859-377

Och. Det är några som sagt att dem tycker jag ska börja sälja mina örhängen som jag brukar virka. Och ikväll började jag nästan fundera seriöst. Skulle det vara kul? Skulle någon vara intresserad av några?

96859-380

Dagens samtalsämne: hår.

96859-372

96859-373

Det ultimata håret.
Jag har verkligen fastnat för stort, krulligt hår. Det är ju så gulligt! Inte p.g.a. Salem, nej. Han är söt ändå. Men jag har sett många som har sånt där "Salem-hår" - busigt och yvigt. Det är ju så härligt!
(Om Erica läser detta: Nej. Jag vet vad du tänker på. Krulligt hår är snyggt, men inte p.g.a. det du tänker på.)

Jag tror inte att det är någon som förstår mig. Eller? Vem tycker likadant?

Ett gäng härliga bilder ur mitt liv.

96859-362


Idag är det måndag.

Vad skönt att jag slapp gå till kl fyra idag! Vi hade idrott sist, som jag inte var med på p.g.a. min ihållande förkylning. Men jag måste säga att jag ändå haft en bra dag i skolan idag. Förutom att jag fick genomlida att gå omkring i dyblöta, tajta, klibbiga jeans och med ett par aldrig torkande sockar i Conversen. Tack vare hällregnet! Och nu, helt plötsligt är det SOL? Helknepigt väder.

Jag måste berätta dagens skratt:
Jag, Fanny och Emelie Vangen sitter i ett grupprum på matrasten för att plugga lite historia inför imorgon. Vi läser om antiken och grekerna. Däribland Alexander den Store. Fanny kollar med Emelie om hon skrivit rätt på en del av frågorna. Jag och Emelie sitter samtidigt och retar Fanny genom att säga "Va?", "Kan du säga det en gång till?" för att hon ska få upprepa allt :)

Fanny: - Jag har skrivit så här på den frågan: "Alexander den Store var mäktig mellan år 336-323 f.Kr..."
Jag (ironiskt, retande): - Va? Präktig?
Alla skrattar lite.
Emelie: - Vad sa du? Dräktig?
Vi skrattar så mycket så vi får ont i magen.
Jag: - Fanny, kan du inte läsa den meningen med dräktig istället för mäktig?
Fanny: - Hahaha! "Alexander den Store var dräktig mellan år 336-323 f.Kr."
Vi skrattar så vi gråter. Jag tror vi var lite trötta så där på måndag förmiddag...

Bibeln.

Jag önskar jag tog mig mer tid till Bibeln. Men det är så mycket som kommer emellan jämt, massa onödigt! Ingen bok gör mig klokare än den. Jag gillar Psaltaren.

"Halleluja! Tacka Herren för han är så god mot oss. Hans kärlek till oss varar i evighet. Vem kan någonsin räkna upp de väldiga under som Gud gör? Vem kan någonsin prisa honom ens till hälften av vad han är värd?"
Ps. 106: 1-2.

Joykids-jubileum - ett minne alltså!

Nu är det över. Det var jätteroligt verkligen! Bandet var fantastiskt - grymt duktiga! Låtarna - det var så mycket nostalgi i dem så jag var nära till tårarna många gånger... Gamla videoklipp gav många skratt!
Jennie, Emma och Johanna R kom. Det var jag jätteglad för! Speciellt Emma och Jennie fick mig såå att tänka tillbaka. Jag saknar det. Både Joykids och Joyteens-tiden. När vi sjöng "Jag är inte rädd" så var jag nära till tårarna. Emma och jag sjöng solo på den för många år sen. Åh, det var tider det. Det var en mycket speciell känsla. Vi sjöng låtar som "Du är min far", "Genom galaxerna", "Värda", "En för alla" och "Vänner". Riktigt roligt. Ett minne helt klart.

Håll utkik i Veddige-tidningen "Viska!" efter oss. Vi kommer vara med :)

Dem där tre...

Igår kväll hade jag jätteskoj. Jag ägnade mig åt Marie och Erica, trotsade min förkylning och åkte till fästningen med dem för att ta lite skojiga, härliga kort. Fast med blixt för mörkrets skull. Vi kunde väl inte se ordentligt efter det... tss.

Sen gick vi tillbaka till bilen och åkte runt, runt, runt. Ordagrant. Vi tävlade om hur många varv vi kunde köra i en rondell. I den första blev det 3. I den andra bara 2. I den tredje 4. Det var rekordet. Sen vågade vi inte mer, hihi.
Vi körde omkring, eller "cruisade" (hur det nu stavas!) med hög musik - tre tjejer. Helknasigt var det. Vi lyssnade på "Jesus, jag prisar dig" och körde förbi Nöjesparken där massa folk höll till. Haha, det var minsann en syn.

När vi kört ett tag så bestämde vi oss äntligen för att åka till McDonalds och äta McFlurry. Ericas klasskompis jobbade där när vi kom dit. Jag och Erica köpte varsin glass och delade på en mellan-pommes frites. Marie tog bara vatten och tittade på när vi åt vår "kvällsmat" , hihi. Sen blev hon så sugen på glass så jag fick bjuda henne på en. Och så ville hon ha en leksak också, så Erica filmade när jag gick fram till kassan och beställde ännu en glass, och en leksak. Pinsamt. Det blev "Artie" i Shrek, det var den enda som fanns kvar. Den kunde låta och säga "I know nothing about being a king". Vi skrattade jättemycket. Så barnsliga vi var, men oj så roligt!

Så tog vi bilen till Statoil alldeles bredvid. Nu hade jag bjudit Marie på glass och leksak, så nu skulle jag bjuda Erica på något också :). Efter mycket letande efter något kul, hittade jag en mini-gosedjur-älg med ryggsäck som man kunde hänga... den ville Erica ha, hihi.

Med tre skrattande damer i en bil en fredagkväll, lyssnandes och falskt sjungandes på "A whole new world" (från Aladdin) och "Känn en doft av kärleken" (från Lejonkungen) kom vi till slut hem till lilla Veddige igen. Oj vad kul vi hade haft.

96859-277

Sjukling

När man gick på högstadiet kunde man vara hemma för sjukdom hur ofta som helst, men på gymnasiet vill man helst INTE det. För då får jag ta igen en massa plugg. Och det vill jag inte. Men idag kunde jag bara inte gå. Jag hade ingen ork någonstans, förkylningen var så irriterande, huvudvärken tyngde ner hela mig, och benen var spaghetti. Nu börjar alla förkylningarna. Grattis Olivia.

Igår åkte jag till Johanna och Joann. Max hade en grej till mig sa han. Det var så gulligt så det fanns inte! Direkt när jag kom innanför dörren sprang han fram med en blomma (inpapprad förstås) till mig!
- Du måste läsa kortet först!
Det gjorde jag... Urgulligt.
-Öppna pappjet Olivia!!
Ja....
- Nu äj det ett till pappej! :)
Till sist hade jag öppnat pappret. Han hade valt blomman helt själv! Utan Johannas hjälp. Den passar perfekt i mitt rum, med färgen!
Johanna berättade att när Max hittade blomman så sa han: "Denna vill jag ge till Olivia för jag älkaj henne! Å detta kortet vill jag ge!" SÅ gullig min Max är!

96859-358
96859-359
96859-360

Stelare än mina axlar kan inga vara.

För jag har burit runt på min SVINTUNGA skolväska överallt! Den blir bara tyngre och tyngre för var dag som går känns det som. Till slut kommer inte mina byten mellan axlarna att hjälpa, för då har jag redan fått ledvärk och måste äta tabletter.
Nej, jag spädde på sanningen lite... Men det är roligt att överdriva! :D.

Idag har jag för andra måndagen i rad varit på övning inför det väntande Joykids-10års-jubileét (barnkör) på Lördag. Det kommer bli jättehäftigt. Musikerna är sjukt duktiga, verkligen! Ola, Jakob, Andreas och Rikard :). Alla som varit med i Joykids nån gång under åren kom med, för det kommer visas roliga filmer från gamla, gamla uppträdanden! Det finns klipp ända från då jag är 5 år gammal :)

Nu ska jag plugga samhällskunskap, och hoppas på att bördan på axlarna blir liiite mindre i alla fall, fastän böckerna inte blir lättare :)