Sista året på PS har börjat

Jag lever, och jag har börjat skolan. Det är roligt, både för att det är sista året, vilket medför nya kurser, och för att jag har fått en del nya, mysiga klasskompisar. Jag säger som de flesta, det är sjukt hur fort man kommer in i skolrutinerna! Jag har snart gått här i en vecka, men det känns som månader redan!

De nya kurserna jag har är
Religion
Filisofi
Psykologi
Estetisk verksamhet (Retorik och talekonst)
och så Svenska, Engelska, Franska, Italienska, Latin, som jag haft innan.

Jahopp, nu ska jag göra något av min håltimma här i skolan, och börja vänja mig vid att jag är trea nu... (vilket är ganska konstigt)


HöstfinSå här tänkte jag se ut i höst. Med min nya kappa och min nya gröna basker från Nostalgirundan!Ännu finare blir det med kängorna jag lade undan på Din Sko idag. Åh!

Ett litet, kort, inlägg

Jag har idag varit i Göteborgskyrkan tillsammans med Miriam och några fler från Horred. Det var trevligt! Trevligt möte, trevliga människor, trevlig biljardmatch och lite annat trevligt. Ja, "trevligt" är ett Horredskt ord!

När vi kom tillbaka till Horred gick jag, Sara och Miriam på björnbärsjakt. Vid en vacker äng hittade vi hundratals! Ni skulle sett Mimmis min... Hon var som ett barn på julafton :-). När de sen följde mig tillbaka till tåget därifrån sjöng vi "I ett hus vid skogens slut". Den kommer jag sjunga mycket i framtiden, det kommer ni märka, ni som t.ex. går i min klass.

Jag har NOLL blogginspiration, så nu blev det ett tråkigt inlägg. Jag sitter och skriver på lite annat, som blir som en saga. Och snart börjar skolan, så det är lika bra att ladda upp skrivandet! Men jag ser ändå fram emot skolan, på nåt vis. Sista året får man ju inte igen!


Förresten... Mimmi har fått mig att börja lyssna på Kirk Franklin. Ååååh, så bra!

 

Mad men

Jag har likt alla andra fått nys om denna serie, men jag har ännu inte sett något avsnitt. Och hur kul är det att hoppa in i tredje säsongen? Bara ett bevis på att jag är lite seg när det gäller serier, jag är ingen serie-följare.

Denna serie däremot skulle jag ju gärna vilja se, eftersom kläderna ser ut att vara så vrålsnygga, vilket är givet när serien utspelar sig på 60-talet.
Ingen som vet vart man kan se avsnitten i efterhand?

Favourite quotes

Borta med Vinden

- Scarlett! Look at me! I've loved you more than I've ever loved any woman and I've waited for you longer than I've ever waited for any woman.

- Here's a soldier of the South who loves you, Scarlett. Wants to feel your arms around him, wants to carry the memory of your kisses into battle with him. Never mind about loving me, you're a woman sending a soldier to his death with a beautiful memory. Scarlett! Kiss me! Kiss me... once...

Jane Eyre

Jane: Do you think because I'm poor, plain, obscure and little, that I have no heart? That I'm without soul? I have as much heart as you, and as much soul. And if God has given me some beauty and wealth, I'm going to make it as hard for you to leave me as it is now for me to leave you.
Mr Rochester:
You will not leave me Jane.

- To feel the very beast of someone's heart within one's breast.

Anne of Green Gables

Gilbert Blythe: It'll be three years before I finish medical school. Even then there won't be any diamond sunbursts or marble halls.
Anne Shirley: I don't want diamond sunbursts, or marble halls. I just want you.

Anne Shirley: I don't want any of it to change. I wish I could just hold on to those days forever. I have a feeling things will never be the same again, will they?
Gilbert Blythe: I won't change, that's the least I can promise you.

- Tomorrow is always fresh with no mistakes in it.

- True friends are always together in spirit.

- I'm in the depths of despair.

- I know I chatter on far too much... but if you only knew how many things I want to say and don't. Give me SOME credit.

- I'm afraid to speak or move for fear that all this wonderful beauty will just vanish... like a broken silence.

- There's a book of revelations in everyone's life.

- I went looking for my dreams outside of myself and discovered, it's not what the world holds for you, it's what you bring to it.

Marilla Cuthbert: Anne, you have tricked something out of that imagination of yours that you call romance. Have you forgotten how he gave up the Avonlea school for you so that you could stay here with me? He picked you up everyday in his carriage so that you could study your courses together. Don't toss it away for some ridiculous ideal that doesn't exist. Hmm? Now, you come downstairs and see if a good cup of tea and some of those plum puffs I made today don't hearten you.

Australia

- Just because it is, doesn't mean it should be.

Denna fredagIdag gör jag ärenden, dricker kaffe hos syrran, kollar på Tradera och bakar bullar i mitt älskade förkläde. Sen åker jag till min vän Mikaela!

En egen hårfrisörskaMamma gjorde en sådan här fin frisyr på mig idag. Tänk, det syns faktiskt att min mamma praktiserade hos en frisör i sin ungdom. Hon är duktig på att göra i ordning hår! Därför låtsas jag att hon är min egen privata hårfrisörska, hihi. Det är så härligt att jag bestämt mig för att låta håret växa, för då kan jag göra massa fina grejer med håret..

Annars har dagen givit mig en sovmorgon och en skön förmiddag ensam i huset. Pappa jobbade och mamma åkte iväg för att storhandla. Under tiden bakade jag rågrussinbullar som vi fikade på senare. Sen bakade jag en sockerkaka också. Allt iklädd mitt nyinköpta förkläde som man kan tro att jag tjuvat från Teskedsgumman. Och som vanligt sprakade Frank Sinatra i högtalarna medan jag bakade.

Titta på mina fina cyklar!


De är mina finaste fynd just nu.

Seven Pounds

Den här filmen såg jag ikväll med Clara. Den var jättebra. Otroligt fin handling, om än lite sorglig, men det var en del av det fina! Dessutom spelar ju Will Smith huvudrollen, vilket är ett stort plus. Jag gillar honom.


Nya tingTitta på min nya snygga kudde! En pudel som heter Miss Tea, inte illa.

Här följer några utav sakerna jag hittade på Second Hand i Helsingborg:


Kofta


Resväska
Så kan jag få komma och sova över hos någon snart så att jag kan packa i denna?


Klänning/kappa

Förkläde

Helsingborg


Vi tre - i Helsingborg! Jag, syster, mamma.
Ebbas Fik var en av höjdpunkterna, verkligen! Jag var lyrisk. Det var som att stiga in i 50-talet, typ Grease kändes det som!


Jag köpte Gone with the wind-skiva!


Min svågers svägerska Hanna som bor i staden guidade oss till Pingstkyrkans Second Hand, som egentligen inte hade öppet, men eftersom hon jobbar där ibland fick vi tillstånd. Åh, jag hittade massor av fint! Jag ska ta bilder så får ni se. Duken är därifrån i alla fall.Fredriksdal. Inredning- och blomsteraffären Flora Linnea. Rosor överallt.


Min fina syster och min fina mamma. Tack för en toppendag!

En Skåne-runda planerad imorgon!

Imorgon åker jag, syrran och mamma till Helsingborg. En mor och dotter-dag! Det ska bli hur mysigt som helst.
Jag har letat efter mysiga caféer och second hand-butiker att besöka, och jag frågade söta
Linnéa om hon hade några tips, eftersom hon bor i Skåne. Och ja, det hade hon! Ett tips var Ebbas Fik, som vi definitivt ska besöka! Jag skulle inte vilja lämna Helsingborg utan att ha varit där, 50-talsälskare som jag är! Dessutom är det mesta till salu, helt underbart. Det andra tipset var Fredriksdals trädgårdar som också verkar väldigt mysigt. Vackra trädgårdar och slottsliknande miljöer gör mig så drömsk så jag vet inte vad. Kolla bara in den här lanthandeln!

Jag har också kollat upp lite second hand-butiker och loppisar som förhoppningsvis har öppet imorgon. Ja, jag ser väldigt mycket fram emot denna dag. Hoppas också att vädret är fint!

Återkommer med bilder!

En lite misslyckad citronpaj med hallonmaräng

Igår när jag hade kommit hem från jobbet ställde jag mig i köket för att testa på Leilas recept på citronpaj med hallonmaräng. Ser den inte helt fantastisk ut?


Två timmar och en kvart senare var den klar :-) Lemoncurden (citronkrämen) tog längst tid, men jag lyckades verkligen med den! Den smakade precis som köpt! Det var kul!


Ja, sen var det hallonmarängen... jag hoppades att jag skulle klara den, men tyvärr blev den inte hård, utan väldigt lös. Det var jättesynd, annars hade jag ju lyckats! Jag antar att jag inte är lika duktig som Leila själv :-), eller så berodde det på att jag hade frysta hallon i marängen istället för färska (som det stod i receptet).I alla fall. Pajen/tårtan tog jag med mig och bjöd på hemma hos Johannes. Det var längesen jag träffade mina Veddige-kompisar, så det var trevligt! Vi spelade spel såklart. Till ett på natten.Klart slut!