Efter en heldag i Göteborg...

...hade jag hittat både en studentklänning och en klänning till min brors bröllop! Helt oplanerat!

Klänningen till Jakob och Majas bröllop hittade jag hos
Linnéa, och det var jag jublande glad över, för det var där jag hade hoppats på att hitta en när jag väl skulle ut på jakt! En isblå-silvrig brokadklänning från 50-talet. Tyvärr har jag inte med mig den hem nu, eftersom hon ska fixa till den lite och sy en pälskrage till, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge :). Jag är glad.

Och på väg till bankomaten för att ta ut pengar och betala klänningen, kikar vi in i en annan klädbutik. Inte jätteroliga kläder, men inne i en vrå hänger en liten rad med second hand. Inte heller där finns något roligt, förrän jag kikar emellan och får syn på en cremefärgad spetsklänning som jag genast provar. Då det är svårt att hitta en gammal, fin klänning till studenten slog jag såklart till! Jag vill nog inte visa för mycket utav den, så här 7 månader innan, men lite får ni se!
Inne i Göteborg hittade jag lite annat också.


En Birgitte Bardot-tshirt och en Nümph-topp.


En svart klänning i samma modell som Audrey Hepburn's klassiska!


Hos Linnéa hittade jag också denna underbara kofta!

En dag i Fägrilt

Jag har haft en underbar dag idag. Det som egentligen skulle bli en dag utan händelser blev en dag i Färgrilt utanför Halmstad, hos Claras mormor och morfar!

Igår när Clara och Edit var hemma hos mig och vi hade tittat på film, så satt vi och pratade en stund. Då kom vi att tala om Claras mormor och morfar som har en gård utanför Halmstad. Jag blev lyrisk och bad henne berätta mer. (Ni som känner mig förstår nog hur jag kände). Clara berättade om ett rött hus och en lada, skogar och sjöar, en morfar som snart var 80 år och jobbade med sin gård lika duktigt som en 30-åring, en mormor som var precis så som en mormor ska vara - som syltar och bakar hela dagarna. Hur mysigt lät inte det? Clara avslutade meningen med: "Jaa, ni får väl åka med till mormor och morfar nån gång!" och skrattade. Efter ytterligare några minuter sa Clara: "Men, vi kanske kan åka dit imorgon? Vad gör ni då?" Edit och jag svarade i en kör: "Inget!!"

Så gick det till när vi bestämde oss för att åka till denna lilla by som faktiskt var en dal (ännu mysigare!) vid namn Simlångsdalen, och Fägrilt.
Detta är vad vi ser när vi rullar in på gården. När vi hoppar ur bilen öppnas dörren och ut kommer en vinkande mormor vid namn Elsa. Väl innanför dörren får vi varsin kram och ett hjärtligt "Välkommen". Jag ger henne den lilla lyktan som vi valt att ge dem för deras gästfrihet. Strax bakom skymtar vi morfar Sven-Erik som också hälsar oss välkomna. Ja, om vi känner oss välkomna? Åjo. Minst sagt.

Efter en husesyn känner jag mig redan hemma, och ojar mig över många fina 50-talsting och möbler som jag skulle se som fynd på loppis! Spetsgardiner i varje fönster, en grön härlig tapet på ovanvåningen, byråer och nattduksbord i 50-talsstil och rödvirkade grytlappar i köket. Det känns nästan overkligt att få komma hit som en "främling".

På köksbordet står förmiddagsfikat framdukat med kex, frallor och kaffe. Sven verkar märkbart glad över att få ha gäster som dricker kaffe, "för då får jag riktigt kaffe" säger han. Annars använder han bara Nescafé som ensam kaffedrickare i huset. Och visst kokas det kaffe när vi är där, för utan att fråga fyller han på ännu en kopp åt mig. Jag visste att det var ett bra beslut av mig att lära mig dricka kaffe, mest för den sociala delen!

Elsa och Sven-Erik är otroligt trevliga, och inte kan man tro att de är 77 (säger jag rätt Clara?) och 80 år! Aktiva och uppdaterade om omvärlden är de! Men å vad jag ler när de berättar att de varit på söndagsdans och boule-avslutning. Tack och lov att de ändå lever lite i de där samtalsämnena, för det är ju det som är lite charmigt enligt mig. Samtalen fortsätter en stund till innan jag, Edit och Clara ger oss ut på långpromenad på Svens ägor.
Och visst är det fint i Fägrilt? Det kan inte vara annat denna årstid, inte sant? Glada och lite smått lyriska (i alla fall jag och Edit, som inte varit där förut) promenerar vi runt i skogen och lyssnar lite försiktigt efter vildsvin (!). Men gladast är nog Cirrus, Claras lilla moln, som virvlar runt som en vind! Vi går också förbi det lilla jakthuset som Sven och hans jägarkompisar använder (bild t.v), och en annan liten mysig stuga (bild t.h).

Rödrosiga om kinderna kommer vi in igen lagom till middagen, som jag nog får säga är en av de godaste middagar jag ätit. Eget potatismos, köttgryta och hemmagjord lingonsylt med grönsaker till. Gott är inte ett tillräckligt bra adjektiv här. Och givetvis får vi efterrätt, som är glass och blåbär som Elsa plockat. Nu är vi ordentligt mätta!

Efter några omgångar kortspel (som enligt Elsa och Sven är en favoritsysselsättning) åker vi med dem till ett par lite längre bort för att klippa lite silvergransris som Elsa ska lägga på gravarna nu till Alla helgona-helgen. En fin, modern bil har de också, som Sven kör. När det är gjort säger Claras mormor: "Så bra, nu kommer vi hem lagom till eftermiddagsfikat!", och vi bara skrattar. På vår hemfärd konstaterar jag och Edit att vi nog skulle gå upp en del i vikt om vi åt där varje dag, och Clara håller med om att det alltid finns fika och god mat hos hennes morföräldrar.

Fikat är förstås hembakat och otroligt gott. Vi tackar sedan för oss och säger hejdå. När vi kommer utanför dörren är det dimma över fälten.En bra dag? Skojar ni eller? Jag kände mig som ett barn igen, ja, det gjorde vi nog alla tre.
Tack Clara för att jag fick lov att träffa din mormor och morfar, så att jag fick drömma en HEL dag. Det var fantastiskt.

Min vecka

Nu har jag höstlov, och det känns fantastiskt. Jag vill bara inte att det springer ifrån mig, för jag behöver det så väl. En hel del är på schemat:

Imorgon kommer Edit och ev. Clara hit och tittar på den tredje filmen av Anne på Grönkulla med mig.
Tisdagen är fri än så länge.
onsdag hoppas jag att jag, mamma och pappa kan åka till Göteborg och shoppa, det var längesen.
Torsdagen kommer att tillbringas med Miriam och Sara. Vi ska se film och mysa bland annat :)
fredag blir det plugg för min och Claras del. Vi har latinprov veckan efter lovet. På eftermiddan går jag nog till min syster som fyller år, och grattar henne. Kvällen tillbringas i Horred.
lördag ska jag jobba, och så Horred igen på kvällen. Det är läger där.
Söndagen är fri.

Men idag är rösten lika ojämn som en trettonårig pojkes. Hes är jag, otroligt hes. Så hes så att alla i min närhet upprepar gång på gång: "Vad sa du?". Då är det skönt att lyssna på Bublé, dricka en kopp te och tre koppar varm choklad, äta clementiner och godis.

Men helst av allt skulle jag vilja sitta under en vacker ek prydd med färggranna löv, titta ut över en äng, bländas av höstsolen och måla eller skriva. Hoppas att den dagen kommer snart.

Crazy LoveIdag fick jag den! Som jag har längtat, och jag tycker nog att den lever upp till mina förväntningar! DVD:n "The making of Crazy Love" var också bra!

Tjoho! Nu ska jag lyssna vidare!

Konsert i Mullsjö


Igår åkte jag till Mullsjö med vänner och en del av familjen för att höra några otroliga röster från USA, som vi lyssnat mycket på, både på CD och DVD. I bilen där jag satt fanns också Samuel (som körde), Jakob och Ulf, och vi hade så roligt! Bättre bilsällskap kunde man inte fått en sån här kväll.

Och konserten, ja den var helt fantastisk. Speciellt David Phelps, som är min personliga favorit, och som nog är den bästa sångaren jag nånsin har hört.

Nöjda och väldigt glada, trötta, var vi hemma kvart i två.

Kirk Franklin

So incredible to me
How You look past where I am and see where I will be
Though millions call Your name
You still make time for me, that's incredible to me

It would take all day to tell You how I thank You
For all those times in my life You've come through
I appreciate You, no goodness of my own
How You forget my wrong, it's amazing


Tack Jesus.

FintJag vet att jag har skrivit om honom massor av gånger förut, men han är så fantastisk. Alla har väl någon kändis som man är lite halvgalen i? Michael Bublé visar sig vara min. Och nästa vecka anländer hans splitter nya CD "Crazy Love" i min brevlåda. Tjoho!


And I Know That We Can Be So Amazing
And Baby Your Love Is Gonna Change Me
And Now I Can See Every Possibility

And Somehow I Know That It Will All Turn Out
And You'll Make Me Work So We Can Work To Work It Out
And I Promise You Kid I'll Give So Much More Than I Get
I Just Haven't Met You Yet


Fynd!

Jag hittade något jättefint idag när jag och min syster sprang ner på loppisen här i Veddige. Där stod ett ensamt nattduksbord à la 50-tal för lika många kronor!
Det är sånt jag kallar fynd.


Coco Chanel - what a woman!


Igår såg jag den här vackra filmen "Coco Chanel" från 2008, som handlade just om modedesignern Chanel. Jag visste nästan ingenting om henne förrän igår. Vad jag har missat! Hon var ju helt otrolig!

Filmen var intressant och spännande från de allra första minutrarna. Jag riktigt levde mig in i Chanel's liv. Tre timmar gick fort!

Jag rekommenderar den, helt klart! Och psst, passa på att köpa den med Plaza-tidningen nu, 60 kr för tidningen och denna film!

Ljuvligt

"I was looking for my ideals outside of myself, discovered that it's not what the world holds for you, it's what you bring to it. The dreams dearest to my heart are right here."

"Well, I hope you keep on dreaming"

- Anne of Green Gables
MiniEn sån här sitter jag och bloggar på just nu! En svart Acer 1810T. Den är 11" stor och är jättesöt! Blir perfekt till projektarbetet.