Loppis!

Idag gick jag upp halv åtta för att åka med min syster och barnen på Loppis/Second Hand-runda! SUPER-kul! Jag fann helt klart underbara ting!


En burk


Fyra koppar


Ett armbandsur (ska göras om till ett halsband p.g.a att bandet är väldigt slitet och trasigt)


En fantastisk väska (jag tänkte spara den till mitt bröllop, den är typ oanvänd: inte ett dugg sliten inuti!)

Söta barn finns det gott om... här är två.


Addick och Konrad. Jag lekte med dem idag.

Hår

Vissa dagar undrar jag verkligen vilken hårfärg jag har. På bilderna ser det guldigt ut. Ibland är det ljusrött.
Det är väldigt spännande, mitt hår. Jag är nöjd då det är guldigt, men jag tycker om den röda nyansen. Jag kan liksom variera varje dag! Mycket positivt.

Oj.

Hittade gamla bilder på datorn. Tänk att man varit så här liten. Jag ser ju mini ut!

Två fröknar
Jag var på Lager 157 igår med min kära syster. Trots brist på pengar kunde jag få med mig lite hem, när jag lånade av Johanna.
Jag hittade:
- En rosa, helt underbar klänning från "Fröken söt" (urgulligt namn på ett märke, inte sant?)
Det enda, helrosa plagg i min garderob, häftigt och kul!
- Ett par vita, smala Miss 60-jeans för, lyssna nu: 99 svenska kronor på barnavdelningen! Helt sjukt!
- Ett jättesött, färgglatt halsband
- Nya solbrillor, ett par vita dessutom :D

Och så hittade jag även en present till Emmie och en mors dag-present! Tjohej!

Listan blir mindre ...

Denna vecka:
-Historiaprov

Nästa vecka:

-Muntlig bokrecension i svenska
-Datorkunskapsprov
-Tal i engelska
-Naturkunskapsprov

Om tre veckor:
-Italienskaprov

Excel på datorkunskapen

Jag har datorkunskap med långsamma Asta. Émelie kallade henne t.o.m. så hemskt som "Skärselden", haha! Jaja, vi har henne inte så länge till, sen behöver hon aldrig ha med oss att göra mer.

Nu är det alltså INTE många dagar kvar på mitt första skolår på gymnasiet! Idag är det tre veckor till avslutningsdagen den 11 juni. Och dagen innan springer studenterna ut. Som t.ex. min bror, Erica, Marie, Liz, Kalle, Andreas.
Jag ser fram emot Jakobs student. Det var flera, flera år sen Samuel tog studenten, och jag minns att det var så roligt! Vi hade partytält, kusinerna var där och vi lekte minns jag. Och denna gång kommer det bli ännu roligare, eftersom flera av Jakobs vänner är också mina vänner. Så det blir nog en riktigt trevlig student! Jag kommer vara som ett barn igen ;)
Det ska bli väldigt skönt att få sommarlov. Ett långt, härligt sommarlov!

Nu får jag väl fortsätta lyssna på när Asta pratar om absolut referens :S.

För fem år sedan...

För fem år sedan.. gick jag i femman på Vidhögeskolan. Jag var 11 år och ganska liten ;)

För tre år sedan.. var Lager 157 mitt favoritställe, jag var 13 år och riktig märkesnörd. Jag började så smått umgås med de bästa kompisarna jag har idag och började åka på en del konferenser/festivaler på sommaren.


För ett år sedan.. började jag ordentligt att extrajobba på Village. Mitt intresse för kläder ökade väldigt hastigt.


Igår.. var jag hemma hos min syster med Fanny och åt tacos, såg film och lekte med barnen.
Imorgon.. har jag nationellt prov i franska. Gud hjälpe mig.

Om ett år.. är det inte många veckor tills jag slutar tvåan, jag övningskör kontinuerligt och har många nya vänner.

Om tre år…jobbar jag mycket på Village (eller nåt annat ställe, vem vet?), tjänar pengar eller går på bibelskola/är aupär i England eller så har jag helt enkelt börjat plugga, möjligtvis i Borås. Mycket jag inte vet än!

Stor fast liten

Jag har börjat förstå varför jag är som jag är...
Onaturligt flummig, ofta nostalgisk då det gäller vissa grejer, ej djupgående när det gäller politik, samhälle, vad som händer i världen o.s.v, känner mig osäker när det gäller övningskörning, tittar gärna på barnfilmer med syskonbarnen, inte har någon direkt plan för min framtid (jag har t.ex. inte tänkt på namn till mina kommande barn, som många tjejer nån gång funderat på).

Jag känner helt enkelt inte för att växa upp riktigt än. Jag vill stanna upp, tiden går så fort.
Jag håller liksom på att lära mig köra bil just nu, jag hinner inte med vad åren går. Jag är fortfarande samma individ som jag var för 10 år sen, förutom att jag är äldre. Jag är fortfarande glad, flickig och heter Olivia. Jag tänker fortfarande på kaninen jag hade för flera år sen, tankar på tiden då jag gick på ridskola kommer fortfarande upp då och då, Barbiedocks-tiden påminner mig några gånger per år. Men, jag kan väl få vara lite barnslig, lite flummig, då och då lite omogen och få skratta åt allt möjligt som egentligen inte är så roligt. Sånt man tyckte var fruktansvärt roligt då man var liten. Ibland vill man inte växa upp. Som idag.
Vet du vad? Jag skulle vilja ta en dag med typ barndomsvännen Frida och klä ut mig, leka med gamla leksaker, gömma mig på en gammal vind, leka kull, rita i målarböcker, bara låtsas vara liten igen.

Puh, nu fick jag skrivit av mig lite!

Nytt inlägg!

Nu äntligen har det nya bloggsystemet kommit igång. Har väntat på att kunna logga in så jag kan skriva inlägg igen... Så, nu kommer ett!

Lite bilder från förgångna dagar (bla dem dagarna jag inte bloggat)

Addick leker lejonMax är grym på Wii!!

Fanatiskt fantastiskt

Jag har övningskört idag. Efter veckor av traumatiskt tänkade efter förra gången så är jag "back on track" igen. Idag gick det jättebra. (Förutom då jag höll på att smälla med en bil i slutet då jag skulle ut på gatan.. men jag kan ju i alla fall starta och stoppa ordenligt! Det där sista kan man ju glömma..eller?)
Så, nu alla vänner som sagt: "Akta er nu när Olivia ska ut på gatorna" hade nog tyvärr rätt... som idag då. Grattis, ni har vunnit en kapsylöppnare från Karlsson! (Men usch vad flum jag är! Kanske för att jag chattar med Sarah...)

Jag är så lycklig. Nöjd och åter nöjd, kanske övernöjd med mitt liv.
Jag älskar tillvaron runtomkring...
...jag älskar mina vänner, dem är så sköna och dem stöttar mig
...min familj - mina fyra syskon och deras ljuvliga barn
...JESUS, den största punkten i mitt liv. Ni anar inte hur mycket jag älskar honom. Åh, vad lycklig jag är. Önskar bara att fler skulle upptäcka honom och pröva honom!
...våren/sommaren som är här. Det är ljust fram till typ nio-tiotiden!

Jag höjer ett glädjetjut, håll för öronen: AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!

Några favoriter från i torsdags

96859-77896859-77696859-775

Mer bilder på www.oliviajohansson.bilddagboken.se

Mercoledi

Snart, snart, snart är det sommarlov, och värmen har vi redan fått känna på lite, och varmare blir det! Tjohej!! Älskar det!

Jag solade idag efter skolan, pluggade franska oxå (inför provet på fredag). Sen åkte jag till kyrkan i stan. Jag, Mattias, Jonte, Erica, Linnea och Steff gick till Kvantum (dem köpte pizza), folk spelade massa biljard, vi socialade och det var allmänt trevligt! Jag tycker om allihopa mer och mer!

Imorgon fyller min älskade, underbara Erica år. 19 år. Hon börjar bli stor... nästan för stor nu..vill leka ju! :D
Studiedag är det oxå! Och jag ska på mysig picknick + fota tillsammans med Hanna och Emmie! Mina bakelser <3

Colorerat hår

96859-77496859-773

Så här ser jag ut just nu. Idag försvann mitt blonda hår och blev förvandlat till nåt skiftande mellan ljusbrun-rött och lite blont. Ja, jag vet inte vad jag ska kalla färgen! :D

Det är så det är.

Låt mig få citera det Linnea kommenterade i förra inlägget:
"Naw, du hittar säkert din Gilbert ska du se, men du kanske är lite som Anne, har så höga ideal och fantasier om hur den perfekte ska vara så att du inte ser vad som är verkligt? (Det är nog inte så lätt som kille att leva upp till alla ideal.) (...)"

Så är det nog. Man är förblindad av det man så gärna vill ha, det där idealet, att man inte ser pojkarna som dem är...Jag vet ju liksom vad jag vill ha. Sen kanske det inte alltid blir så, det vet jag. Jag ser så mycket fina filmer med fina pojkar i, att jag blir mer och mer kräsen. Det är bra, men att öppna ögonen och kanske förstå att det inte är så lätt för pojkarna, det borde man tänka på mer. Sveriges manliga sida är kanske inte så frimodiga som dem var förr, alltid.
Tack Linnea. (Nu fick du ett helt inlägg :D) Så skönt att det finns så kloka och eftertänksamma människor som du. Du är så söt, hoppas du verkligen vet det!