Audrey-dag

Idag har jag tillbringat min studiedag med Audrey! Jag tog kort på henne till en årsbok de har på hennes skola i USA. Det var blåsigt, men kul! Vi åt mat på Blå Dörren och fikade på Mignon. Åh, idag är en dag för te och mys! Jag älskar hösten!När Audrey och jag hade skiljts åt åkte jag med min bror Ola till Onoff och Elgiganten för att kolla på en bärbar dator till mig. Han var så snäll och tipsade och jämförde, så nu vet jag vilken jag ska köpa de närmaste dagarna! :)Andrew Peterson

Ikväll var det Andrew Peterson i Varberg som gällde. Förra gången han var här var för 3 år sen, och då var det kanonbra. Ikväll var det... helt fantastiskt. Så musikalisk, så duktig, så jordnära och härlig!
Jag köpte hans senaste skiva efteråt och tackade honom för en sjukt bra konsert.

Och så har jag haft en jättemysig eftermiddag med Edit idag! Vi tittade på första filmen (delen) av Anne på Grönkulla. Hon blev lika förälskad som jag blev första gången, och vi hade jättemysigt. Sen följde hon med till konserten, vilket var väldigt kul! Tack Edit för en FIN dag!

Ljuvligare än ljuvligast


Igår färgade jag håret. Nu är det bara lite mörkare än min naturliga hårfärg, och jag är nöjd!Jag är jättetrött, men jag har haft en underbar helg med Kajsa! På lördagseftermiddagen skjutsade mamma mig till henne, och jag hade packat mina grejor i favoritväskan, den gamla. Vi red på en av hennes fina hästar, Pluring (haha, liite träningsvärk idag, trots att jag bara skrittade lite lugnt!). Det var mysigt eftersom jag inte ridit på minst ett år!
Sen spökade vi ut oss i vackra klänningar och lekte lite med kameran (dock bara mobilkameran, ursäkta de inte jätteskarpa bilderna) - jag fick testa lösögonfransar, superkul och fint!
Vi hade picknick vid sjön, vilket var ett av de bästa stunderna jag varit med om hittills. Jag bara älskar Torestorps ljuvliga natur! Jag njöt i fulla drag. Minst sagt.
Och så drack vi te och lyssnade på Frank Sinatra -PÅ RIKTIGT! Alltså på grammofonskiva! Vi kikade på stjärnorna genom Kajsas fönster, och pratade tills fram på natten.

Jag är så glad för min vän. Hon förstår mig. Jag behöver inte förklara för henne varför jag svävar på moln när jag ser en solnedgång, eller varför jag känner som jag gör när löven slår om till orange. HON VET, och vi är så lika! Tack Gud för henne.

Fotoeftermiddag med Frida!


Idag kom Frida med idén att fota i höstsolen! Jättemysigt var det, och många bra bilder blev det! Här är ett urval.

Muffins på stationshuset
Denna dag fikar vi med Veddige-porslin! På assietterna finns olika byggnader från samhället. Jag åt muffins på stationshuset, mamma åt på vår egen pingstkyrka och pappa på prästgården. Finfint!

Jag tror jag dör.Kan ni gissa hur jag kände mig här? Jag finner inga ord.
Områdena jag och mamma åkte runt i nu ikväll. Istorps kyrka och Björkholmssjön (Stora Horredssjön), bland annat. Jag var bland molnen hela tiden. Flera av ställena hade jag aldrig tidigare varit på, det är skandal! Och allt fanns på 5-15 minuters avstånd!

LOVE IT. Och visst är min mamma söt?


Min helg

Jag har haft en fin helg. I lördags till exempel, var jag med Lisen (brorsdottern som är 6 år) på hennes ridskola! Åh vilket återfall jag fick, som alltid när jag ser någon som rider på en häst...

Jag satt på läktaren, men i själva fallet satt jag själv på en häst, en måndag på Stråvalla ridskola, typ 2002. Jag hörde ridskolelärarens röst, precis samma uttryck som brorsdottern nu får höra. "Ner med skänklarna! Räta på ryggen! Nu är foten lite för långt in i stigbygeln!" Och det som ännu mer fick mig att tänka tillbaka på ridskoletiden var det otroliga att en av hästarna från min ridskola (som nu är nerlagd) hade blivit inköpt av den här ridskolan! Så gamla Snobben fanns nu på Frillesås ridskola och lunkade runt, fast självklart med en räv bakom varje öra. Helt hederlig var han inte alltid, det minns jag!
Så kul!


Bild 1, 2, 3: Lisen på den svart-vita hästen Rami. Bild 4: Snobben! :)

Idag följde jag av impuls med till Liseberg tillsammans med Joann, Johanna, Samuel och Karin + barn! Jag har inte varit där och åkt attraktionerna på minst 3 år! Förutom på Jul på Liseberg. Det var otroligt kul att få åka Sagoslottet och leka liten igen, strida mot den skräckblandade förtjusningen med Lisebergsbanan, få glädjas med syskonbarn med Rabalder och bli genomblöt med Flumeride. Och inte minst få uppleva första stjärnvinsten! Daim! Efter att ha spelat en gång, vann jag på andra försöket!


Höst, kom!

Skolan tar upp mycket av tiden, och jag har ingen blogginspiration. Där har vi resultatet av mitt icke-bloggande på några dagar.

Jag gillar höstvindarna som har börjat komma. Och alla löven som har börjat falla. Och kylan som har börjat tränga sig på.

Det för tankarna tillbaka till oktober 2007, då jag och Erica tog höstbilder: