Två dagars-"Dagens låt"

There is someone who cares
There’s someone who dares
To love you and His arms are open wide
Waiting there for you to run inside

There is someone who cares
And when you reach for Him He’s there
I pray you’ll learn somehow, somewhere
Jesus is that someone who cares

One mistake made in your past holds to you
Hard and fast and mocks what might have been
There’s no place for you to hide
You know ‘cause you have tried
Time and time again

I’m not ‘gonna stand here and tell you
Everything’s ‘gonna be alright'
There is no way that I could know
Just what you’re going through tonight

I can see it hurts you bad
I don’t want to see you sad
Just open up your heart to find
the Love like you’ve never ever had

Äntligen stranden!

En ledig dag, och självklart drog jag till stranden direkt efter att jag hade klippt mig. Äntligen sola och bada lite! Så runt halv tre-tiden var jag med ett helt gäng på Kåsa. Vi badade mest hela tiden, underbart var det.
Klockan sex åkte vi därifrån. Vi skiljdes åt och jag, Samuel och Frida gick till Akropolis och åt god pizza. Det var en mysig stund!
SEN då, när jag och Frida skulle åka hem med tåget, visade det sig att de inte kunde starta från att ha stannat i Tofta, p.g.a. strömbrist! Så vi stod där en lång stund innan Frida ringde hennes mamma som kom och hämtade oss. MEN, ungefär 2 minuter efter att vi stigit av tåget i Tofta, åkte det igen. 'Jahopp', sa vi. 'Det var i alla fall en trevlig promenad!' :D

Jättefin dag!! Imorgon blir det jobb igen.
__________________________________________________________________________________________

Okej, använd aldrig Google-översättningen. Gör det inte. Kolla bara här:
-A day off, and, of course, I took to the beach right after that I had clipped me.
-So, around three half-time, I was having a whole bunch of Kåsa.
-We asked most all the time, it was wonderful.

-SEN then, when I and Frida would go home by train, it appeared that they could not start from a standstill in Tofta, because strömbrist!

Den berömda stringhyllan

Jag måste ha en. Och jag vet precis vart det finns massor, original. På min favvo-loppis i Kärradal. Där var jag och Frida idag. Jag hittade lite smått och gott.

Så, när vi väl börjar göra om rummet intill mitt sovrum så ska jag köpa en! Vackert blir det!


Det där med promenader....




Så här fint var det i Veddige igår, då jag och Frida var ute och gick! :D Vi återvände sen hem till mig för att dricka varm choklad och äta mackor. Det var mysmysigt!




Idag tog jag en promenad igen, ensam. VÄLDIGT vad varmt det var idag! Jag och Jakob åt middag hos Samuel och Karin sen, det var jättetrevligt!

Ja, det där med promenader. Det är väldigt trevligt! Jag tror jag har blivit påverkad från flera olika håll. Jag har promenerat tre dagar i rad nu! Man känner sig så nyttig, plus att det är WAY much better than sitting here! :D
Ikväll ska jag jobba. Och imorgon, och på lördag, och på söndag. Önska mig glädje. ;)

Inspirationen är på topp.

Idag var en slappis-dag av en orsak: min enda lediga dag denna vecka. Så jag har helt enkelt gjort väldigt lite.
-Jag gick upp 11.
-Klädde inte på mig förrän runt 5-tiden. Och innan dess åt vi och fikade med Samuel och Johanna med barn.
-Klockan 6 bestämde jag mig för att göra nåt. Jag klarade inte av att vara hemma mera. Jag gick en långpromenad. Jag stannade till hos Ola&Emma och Johanna.
-Jag var hemma 8.

Det var när jag gick jag fick inspirationen. Hela vägen hem från Ola och Emma gick jag och var drömmande. Med underbar Frank Sinatra-musik i öronen och den fina naturen runt omkring kunde jag inte låta bli att börja drömma om mitt liv som vuxen. Jag gick förbi så många fina hus, och jag gillar då speciellt hur dem ligger... med fält runtom och långa grusvägar upp till dörren.
Jag tänker mig ett inte alltför stort hus som är inrett helt i 50-talsstil och fyllt med loppisfynd, utan tv och dator, med endast min man som sällskap. Vi bjuder in vänner på te sent på kvällarna och lyssnar till Michael Bublé på en gammal radio, och kanske tar oss en svängom i det stora vardagsrummet. Underbart säger jag bara. Totally lovely.

Jag bara älskar loppis!

ÅH vad underbart det är! Hjärtat mår så bra av det på nåt vis! Jag fann en ny loppis idag som min syster och mamma varit på innan, så vi tre åkte dit i förmiddags och samlade på oss myyyycket fina saker! När jag får ett hem ska allt vara loppis, om så min man kommer tillåta det! Haha. Här är mina fynd:


En underbar väckarklocka, som funkade!


Små söta knappar!


Fantastiska filmisar! På söndag åker vi dit igen, då ska jag ha fler!

LP-singlar. Fanns massor!


Jättesöta och fint bevarade tidningar från 50- och 60-talet!


Ett läckert förkläde som jag har tänkt ha som klänning :)

Chinos?

Jag är inte den person som gillar att ha samma slags plagg som alla andra. Därav min dåliga närvaro på Gina Tricot. Jag kan oftast inte ta på mig samma plagg aom alla redan går runt i. Men detta sommarmode med chinos är ju ursnyggt! Där fanns det ett undantag för min del. Jag vill bara ha ett par! Men spärren finns där än: "Jag vill inte köpa på H&M eller Gina Tricot där det är som billigast, och där alla andra kanske köper." Vi får se. Jag är riktigt sugen på det i alla fall! På villkoret att jag över huvudtaget klär i dem, haha!


Fredag

Det dröjer mellan inläggen, men har man ett jobb så har man! Det är trevligt det också faktiskt! :) Men ikväll börjar Wheels & Wings i Varberg. Jag och Frida tänker åka dit tillsammans, det kommer bli riktigt mysigt!

Mamma och pappa kom hem från en 3-dagars tur till Danmark igår. Med sig hem hade dem ett par jättefina skor till mig! Dem ska användas flitigt!


Jag har även läst färdigt "John", en bok om John Lennon som hans första fru skrivit. Jag har fått låna den av Sarah, och den var riktigt bra! Jag är ju inget Beatles-fan mer än att jag tyckte dem var bra, men den är att rekommendera till alla, Beatles-fan eller ej. Det var väldigt spännande att läsa om hans liv!

Nu ska jag skriva ett kort inlägg till, om något helt annat!

Massa kul saker

Jag har inte skrivit på ett tag... jag jobbar och står i varje dag och har fredag, lördag, söndag hållt till vid torget med mina vänner. Vi har "tagit ut kyrkan på stan" = dans, drama, prat om Gud. Väldigt bra och roligt! Har träffat nya människor, vilket har varit roligt och spännande.

I lördags såg jag och Émelie Mamma Mia-filmen! Det var väldigt bra! Colin Firth är ju självklart bäst alltså! Haha, ellerhur Émelie? "I love you" ;)
Och på söndagen fyllde Lisen 5 år, vilket resulterade i ett underbart barnkalas fyllt med pärlor, smink och glitterpennor!
 Mer behövs inte sägas :D I love her!

 

Jag har det trevligt, det är ett som är säkert! Jag älskar min Jesus, älskar mina vänner, min syster och min stora familj med alla underbara barn!

TACK Jesus för att du tar hand om allt! Tack för att du har en plan för mitt liv. Den vill jag följa, som du har tänkt dig! Amen.

Minnena kommer tillbaka!

Ni vill inte tro det, men jag har ridit idag! Jag säger bara ÅH, ÅH, ÅH vad jag ibland önskar att jag inte slutade rida! Det är bara en sån härlig känsla!
Att känna hästens muskulösa kropp under mig, höra det klickande stegen på asfalt, frustandet som blandas med kvittrande fåglar en vacker sommardag och sen komma hem för att känna hästlukten på händerna. Det är obeskrivligt!

Det var så här. Emma, min svägerska och vän har passat en häst i en vecka nu. En vit, jättefin och snäll islänning vid namn Hetja, och idag följde jag med henne! Jag har ju verkligen inte ridit på säkert 3-4 år sist! Och då var det en kortis på Maries lånehäst Donald, kanske bara i tio minuter!

Jag red och Emma gick bredvid med Noa (hunden). Jag red ganska länge och det var väldigt intressant att känna hur jag liksom hörde ridskolelärarens röst i huvudet: "sträck på dig!", "ner med skänklarna", "knip åt med knäna". Allt detta lärande av ridning på ridskola i 3 år kom tillbaka, och jag visste precis hur jag skulle göra! Jag skrittade hela vägen utom sista biten då jag fick prova på att trava. Det gick dock som det gick med att rida lätt, haha! Jag mer studsade på hästen än höll takten "1,2,1,2". Men så var det ju väldigt längesen jag red också! Jag blev ändå glad då Emma sa att det syntes att jag var van i sadeln :)

En RIKTIGT mysig eftermiddag! Tack Emma. Jag vill mer än gärna rida fler gånger! ;)

Jag kom och tänka på en sak idag. Varför gör jag aldrig något längre? När jag var i 8-årsåldern både spelade jag piano, sjöng i kör och red, samtidigt som jag gick i skolan! Nu gör jag inget utav det längre. Jag rör mig aldrig! Så jag har ju bestämt mig för att börja dansa till hösten. (Det hade faktiskt varit roligt att rida någons häst regelbundet också :D, som Emma gjort ibland!) Hojta! :D

Ikväll åker jag nog till Powerweek på torget!


Frisyr

Jag har letat efter bilder på en speciell frisyr, men kan inte hitta det jag vill ha. Jag har nämligen fastnat för en snygg pojk-frisyr, nåt i stil med Elvis fast kortare. Den är liksom kort, och lite åt 50-talet! Både på Gullbrannafestivalen och idag på Village har jag upptäckt pojkar med denna snyggsnygga frisyr. Det var två pojkar i 20 års-åldern som såg ut så, jag tycker verkligen det är kul att dem skiljer sig från detta mode med långt, tjejigt hår. Och där är inte krulligt hår inräknat ;)
Så, killar! Våga klipp er! Det är snyggt! (Beroende på på vem såklart.. men ändå)




Katie Melua, she's hot!

Även fast "What's going on" fortfarande är och kommer vara dagens låt hela denna veckan och kanske nästa oxå, måste jag ju variera mig lite! Just nu gäller Katie Melua en hel del. Vi har hennes musik på jobbet, som rullar hela dagarna... + att hon ska spela på Lisebergshallen 9 oktober!! BIljetterna är inte billiga, och dem släpptes för en månad sen, så jag måste ringa nu och beställa! Men måste kolla med Emmie så hon verkligen ska med också, inte så roligt att åka själv :)

Jag gillar mest hennes senaste skiva "Pictures". Här är några favoriter:

Call off the search (Har inte lyssnat så mycket på den)
Crawling Up A Hill
The Closest Thing To Crazy
I Think It's Going To Rain Today
Faraway Voice

Piece By Piece
Nine Million Bicycles
Shy Boy
Halfway Up The Hindu Kush
Spider's Web
I Cried For You
Sometimes When I'm Dreaming
I Do Believe In Love

Pictures
Alla :D


Mary Pickford : den här är ganska rolig! :D

Promenader med fina vänner är inte fel!



Jag har varit med denna puddingen ikväll, efter första dagen på jobbet för denna sommaren. Hon är fin, vacker, underbar och snäll. Gillar henne starkt! HanniPanni! :D Se bara vad hon klär i gult!
Vi gick en promenad och mestadels av tiden pratade vi. Mysigt!

Det var en trevlig dag på jobbet idag. Mysiga kunder.. men jag är inte van vid dessa långa dagar eftersom lördagarna är ganska kort att jobba. Så mina fötter gjorde lite ont idag. Men fint är det ändå! Jobbar hela veckan.

Hoppas ni har en fin sommar! Jag gillar dock inte att det åskar, men jaja. Hoppas det slutar med det snart och blir SOL!

Kategori-ändringar

Jag har ändrat om lite i mina "Kategorier" här till höger. Jag har inte lyckats använda funktionen "Kategorier" så flitigt, så jag tänkte börja om med några enklare.
Jag har nu:

-Mitt liv som jag : Huvudkategorin. Här kommer allt allmänt samlas. Det som inte har något med något speciellt jag tycker om, eller låtar.

-Dagens låt : där jag kommer att lägga upp ett youtube-inlägg och kanske lyrics till en låt jag för tillfället lyssnar mycket på. Lite tips på bra låtar o.s.v.

-Jag tycker om... : är en kategori som kommer vara ganska bred. Det jag tycker om, fastnar för, älskar, blir betagen av o.s.v. kommer att skrivas under den här kategorin.

-That's something about the 50's : kategorin talar för sig själv. Allt som har med 50-tal att göra kommer att hamna här. Personer, kläder, musik. Jag skulle kunna skriva om det på "Jag tycker om..." men jag vill ge det en egen kategori.

Kanske kommer det fler med tiden! Men från och med nu kommer dessa kategorier att användas. (Flitigt hoppas jag). De är bra att använda för er läsare, om ni inte kan hitta just det inlägget ni vill läsa, kolla kategorierna!

Så sant, så sant

"Den som läst bibeln vet att Jesus tog avstånd från både berusning, prostitution. Men ändå ville prostituerade, alkoholiserade, sjuka och utstötta följa honom. Därför att han hade Guds hjärta, och inte fördömde personer på grund av felaktiga handlingar utan älskade dem.

Vi kristna måste vara Jesus för dem som aldrig själva mött honom. Det låter säkert både naivt och flummigt. Men det är vår viktigaste uppgift. Kristna ska inte vara de som folk skyr i rädsla för att bli dömda, utan söker sig till för att bli älskade av. Det är det enda vi kristna kan göra. Det är svårt och stort. Men det är det enda vi har att erbjuda den här världen. Försöka vara Jesus för dem som aldrig mött honom."
Underbaraclara

GRYMT bra skrivet, och väldigt sant! Tack för dem orden Clara!
Bara en liten avvikelse i alla Frankrike-inlägg ;)
_____________________________________________________________________________________________

Jag har fått tag i musik som Greg spelade!!! B.l.a. låten som blev min favorit, som jag jämt går och nynnar på just nu! 'What's going on' med Marvin Gaye. ÅH! Nu kan jag vara i Ste Maxime i mina drömmar fortfarande... Underbart.

Mother, mother
There's too many of you crying
Brother, brother, brother
There's far too many of you dying
You know we've got to find a way
To bring some lovin' here today

Father, father
We don't need to escalate
War is not the answer
For only love can conquer hate
You know you've got to find a way
To bring some understanding yeah today

Aw, picket lines, picket signs
Don't punish me with brutality
Talk to me so you can see
Oh what's going on,
Tell me what's going on

o.s.v.


Greg; han är värd ett eget inlägg!




På bilder är det alltid svårt att se en ny människa som den verkligen är. Men dem säger mer än bara ord, så därför hoppas jag ni får en bra uppfattning av denna mannen, liksom jag blev helt störtkär i honom. Jag överdriver inte.
En man som liknar mannen i serien Doctor Quinn, eller han som spelar Jesus i The Passion of The Christ, och kanske Mel Gibson i Braveheart? Han kan inte bli annat än snygg! Eller snarare vacker.



I alla fall. Denna man spelade på ett av caféerna där vi brukade sitta på kvällarna och lyssna. Han sjöng väldigt bra. Och framförallt lyssnade vi på honom för hur han såg ut ;). Jag och pappa fick pratat med honom sista kvällen innan vi åkte. Han kommer från Nya Zeeland och heter Greg. Vilken känsla att prata med honom! Titta in i dessa stora, djupa, gröna ögon. Wow ;)

ANDRA POJKAR

Under semestern har jag och Emmie fått så kallade "ögonvänner", vilket innebär vänner man bara utbyter blickar med, alltså inga ord. Och OJ vad jag gillar fransmän SÅ mycket mer än svenskar! Här i Sverige ser man inte varandra, men i Frankrike hälsar man, säger godkväll, frågar hur man mår, utan att man behöver känna människan! Helt underbar kultur på det sättet!
Så, det var en pojke vi såg på ett annat café som vi kallade "franskpojken". Han såg typisk fransk ut och log mot mig varje gång vi såg honom, på stranden och på caféer med sina kompisar som vi kallade "flintskallen" och "benranglet" (haha). Han hade ett väldigt sött leende! Synd att dem antagligen åkte hem efter tre dagar, jag såg dem inte mer sen. Jag fick inte veta vad han hette... men aja. Kul var det!

Och så var det "smörkillen" eller "charmören" som jag kallade honom. På cafét där dem spelade satt en kväll en kille med sina två kompisar. Han kollade in mig och log mot mig ovanligt mycket. En kvinna som sålde rosor gick runt på cafét och när hon gick förbi denna kille haffade han tag i henne, och jag fick en känsla av att han skulle köpa en ros till mig. Han betalade för en ros, men tog aldrig någon... Så gick kvinnan iväg och kom tillbaka lika snabbt, gick fram till mig och gav mig en röd ros! Smart drag, för jag förstod direkt att det var killen som kollat in mig som gett mig den. Och eftersom vi satt såpass långt fram så såg ju alla bakom oss detta, och stämde in i ett "ooh". Jag mimade "merci" till killen, och han blinkade tillbaka. Det roliga var att han satt på samma café varje kväll och liksom höll utkik tills han såg mig och visste vad han skulle titta på, typ :D HAHA! En upplevelse! Jag tog med rosen hem, för att torka den :)

Frankrike har varit underbart om inte mer än så

Eftersom det har tagits mer än 400 bilder på semestern, har ni här en nypa av alla bilder. Bara för att visa vad Frankrike 08 har varit:


Ste Maxime. Några meter från där vi bodde.


Jag och Emmie har haft det hur mysigt som helst <3


Mycket shopping :)


Restaurangbesök. God mat!


Godsaker. (Vi lyckades nästan att påverka Emmie att äta mer sött ;D)


Vackra hamnen.


Sol och bad såklart!


Och denna mannen. Han kommer få ett eget inlägg. Han och alla de andra pojkarna ;) De så kallade "ögonvännerna"!

Mer bilder kommer att ligga uppe på snigelsprot.bilddagboken.se.

JAG ÄR HEMMA

Ni läste rubriken. Jag är hemma nu, alla som saknat mig. Bilder kommer så fort jag nånsin kan!!!!!
Men detta är en ledtråd till det allra trevligaste med resan:
Mer säger jag inte. Punkt.