Quando, quando, quando

Tell me when will you be mine
Tell me quando quando quando
We can share a love divine
Please don't make me wait again

When will you say yes to me
Tell me quando quando quando
You mean happiness to me
Oh my love please tell me when

Every moments a day
Every day seems a lifetime
Let me show you the way
To a joy beyond compare

I can't wait a moment more
Tell me quando quando quando
Say its me that you adore
And then darling tell me when

Nu ska jag INTE röra min stilmall på bloggen mera.

TACK TACK Frida för att du kom på lösningen till varför jag inte fick fram min bakgrund! Jippie, nu är den framme igen!!! :D :D

Idag har jag varit hos Linnea Hansson, och vi har haft jättemysigt! Ellerhur Linnea? Jag vet ju att du läser här ibland, eftersom du lagt min blogg som bokmärke ;), haha!
Vi fikade först på Blå Dörren efter jag slutat jobba, och gick sen hem till Linnea. Vi pratade, klappade Sten, hyrde film, diskuterade böcker, åt mat och kolor, och massa skoj! :D Tack för en mysig dag!

Nu ska jag skutta av glädje för att min blogg är hel och fin igen!

AAAArrrghhhh

OH! När jag hjälpte Frida med hennes blogg så blev plötsligt MIN (på nåt jättekonstigt sätt) som hennes! Alla design- inställningar borta!!! ÅÅÅ.. det mesta är väl på plats, vet inte riktigt hur det såg ut.. men jag fixar inte bakgrunden! Fattar inte varför den inte kommer fram??!?! ÅÅÅÅ....

Äntligen hemma igen!

Idag har Ola, Emma, Lisen och lille Levi kommit hem till Sverige! Och vi var på flygplatsen och mötte dem!! Vilken fantastisk pojke... så livlig, orädd, glad (han tjuuter av skratt!) och otroligt söt!


Frisyr...?

Jag ska klippa mig, har inte gjort det på 10 veckor, det är jättelängesen! Men alltså, jag vill göra något nytt med min frisyr, men ändå behålla det där 50tals-aktiga.. undrar just om det finns någon fin 50tals-frisyr som jag kan klippa för variation? Har kollat in favoriten Audrey...men antingen hade hon långt hår, eller väldigt kort... som bilden till höger där uppe på bannern. Och så kort har jag nog inte lust med.

Äh, får se! Eller så får jag väl låta det växa lite till och fixa Marilyn-sving ;) haha.

I min egna lilla drömvärld

Ikväll har jag sett Anne på Grönkulla med Frida. Del 1 såklart, och nu sitter jag och suckar av längtan efter en stilig man likt Gilbert Blythe... Inte konstigt jag är kräsen, "du har sett för mycket film" som Frida sa. Just det... jag vet bestämt hur jag vill ha honom, det är väl det som är problemet! Hur ska jag finna honom? Var? Jag får väl skriva en kontaktannons.

"Jag är en drömmande, ung flicka på 16 år som har ett överskridande begär av en pojke likt Gilbert Blythe i "Anne på Grönkulla". Sänd mig ett brev snarast möjligt.
Din tillgivne
Olivia"

Eller nåt i den stilen. Undrar om nån hade nappat? ;)
I alla fall. Jag har blivit en kräsen flicka då det gäller pojkar, eftersom jag sett så mycket film. Det är väl både bra och dåligt. Man ska ju inte ta första bästa.

Fraser som borde tas upp i det vardagliga språket, tagna ur "Anne på Grönkulla":
"The depths of despair"
"bitter of the death" (eller nåt, ska översättas med: "dödens bittra kalk")
"Your beloved"
"Kindred spirits"
"Deliciously scared!"

För att sammanfatta hela mitt inlägg citerar jag Anne:
"Jag ska önska att en stilig, ung man finner sig hit"
Och det är precis vad jag också vill önska.

Renovering

Så.. nu har jag ändrat om min "banner" och lite annat. Vad tycks? Jag är faktiskt väldigt nöjd!

Tjuvlyssnat: hahaha.

Pendeltåg mellan Norrköping och Tranås

En tjej ~18 sitter bredvid en kille ~25. Tjejen ser ut att sova tungt. Killen börjar peta på tjejen flera gånger för att väcka henne. Hon är svårväckt men vaknar till slut med ett ryck.
Tjejen (argt): Vad är det?
Killen (blir skrämd men svarar försiktigt): Jo? jag tänkte? vi är snart i Mjölby, ifall du skulle hoppa av här. Så att du inte missar.
Tjejen: Men jag ska inte hoppa av här. Jag ska hoppa av i Tranås!
Killen: Ska du? För min magkänsla sa mig att du skulle hoppa av i Mjölby?
Tjejen (fnissandes): Va?
Killen (förundrat): Ja? och min magkänsla brukar aldrig svika mig?

Lovvecka

Okej.. jag har planerat lite grejer i veckan, men jag har bestämt med några vänner att vi ska ses. Och det är inte bestämt. så.. hoppas det går in i schemat. Hemskt att det ska vara så egentligen :D. Bara för att träffa vänner! Men.. det blir skönt ändå.

Tisdag:

Onsdag: Jobba

Torsdag: Tandläkaren kl 15
Hemma-bio-kväll med Frida!

Fredag: Ola, Emma, Lisen och Levi kommer hem på fm.

Lördag: Jobba

Söndag: Jobba

Och: jag ska träffa Ollie någon dag, och gärna Linnea Hansson med. Det hade varit trevligt. Kanske se på bio med henne? Plugga måste jag oxå.. usch.

Idag var jag på IKEA och en liten sväng på Kungsmässan med syster, svåger och syskonbarn! Jäättemysigt verkligen. Och så tittade vi på "No reservations" ikväll. (På svenska: "Kärlek på menyn"). En väldigt bra film!! Den hade mycket; sorglig, lycklig, bra... och så vidare :)

96859-704

Vad gör jag imorgon...? :)

Emmie och jag

96859-697


Jag har nog inte riktigt insett hur mycket jag tycker om denna människa. Jag önskar jag kunde få henne för mig själv <3

Långfredagen - den är inte tråkig!

Långfredagen är en dag då massvis med människor drar till puben, hemskt. 
Vi pratade om detta igår, att nuförtiden respekterar man verkligen inte långfredagen som man gjorde förr. Som det står nedan: affärerna var stängda. Men nu har affärerna öppet som vilken annan dag som helst. Inte konstigt att folk inte har lika stor uppfattning av långfredagen längre. Eller påskhelgen över huvudtaget. 

"Förr i Sverige skulle långfredag vara en "långtråkig" dag, då man skulle vara lugn och tänka på Jesus. Sveriges Radio spelade psalmer, men inte pop och rock. Även icke-troende märkte av detta, då förbud mot allmänna nöjestillställningar rådde fram till 1969, och affärerna var stängda." (Wikipedia)

Ikväll hade vi långfredags-gudstjänst i kyrkan. Fantastiskt fint. Jag har nog inte varit med om en sån fin avslutning på denna dag förrän nu. Vi hade alldeles nedsläckt i hela kyrksalen, med endast levande ljus som lyste upp. Tillfrågade personer turades om att gå fram och läsa ur Johannesevangeliet, om Jesus sista timmar. Och efter varje person som läst, släckte man ett ljus i taget, tills bara ett stort, vitt ljus var kvar, som skulle symbolisera Jesus. Med en tillagd ljudeffekt lät det "pang" och Samuel släckte det sista oxå. "Jesus dog." Så häftigt, berörande.

Och minst lika berörande var det när jag, Elin, Thomas och Marie åkte hem till Marie och såg "The Passion of the Christ". Lika berörande som förra gången. Så stark film, ingen kan väl lyckas att bli oberörd av den? När dem räknar piskrappen: "37, 38, 39", när Jesus mamma Maria torkar upp Jesu blod, och inte minst de sista orden ur Jesu mun: "Det är fullbordat."

Han fann sig i lidandet,
han öppnade inte sin mun.
Han var som lammet som leds till slakt
eller tackan som är tyst när hon klipps,
han öppnade inte sin mun. 
Jes 53:7

Han gick med på det. Han klagade aldrig. Som Maria säger en gång i filmen: "Min son, när är tiden då du ska be dem befria dig från detta?"

Bön

Jesus, låt denna påsken få bli underbar. Låt mig få tänka på dig, det är tack vare den smärta du led på korset som vi är skuldfria. Jag ber att det ska bli en glädjens helg. Fylld av skratt och leenden.
Snälla, hjälp mig imorgon. Ge mig en extra kram, ge mig en extra push. En uppmuntran. Tack.

Din Olivia

The snow

96859-695

The snow is snowing
And the wind is blowing
But I will weather the storm,
What do I care how much it may storm,
I've got my love to keep me warm.


Texten passar väldigt bra till denna dag. Förutom att jag inte har någon "love" to keep me warm. Men sången är väldigt mysig. Självklart med Frankie.

3G-konferens i Alingsås i helgen

96859-678
Min älskling. (Emmie, nu skriver jag ju så där fjortis-aktigt igen!)
The Real Christoffer Hiding. Live. I Alingsås. Fjärde raden. GRYMT.

Bilder, bilder, bilder, bilder.


Kolla in Danny-look-aliken på näst sista bilden! Är glad att Mattias tog kort på honom så jag hade förevigat likheten! Tjejerna på sista bilden lärde vi känna. Väldigt trevliga!

Mitt betyg då:
Det var okej. Absolut inte dåligt, men inte "wow!". Det var bra helt enkelt.
Predikningarna med Markus Olsson var givande, lovsången med Ichtus var bra.
Men jag och Emmie (tillsammans med Ottilia, Ester, Mattias, Vaster och Saga kom dit utan att känna en enda kotte. Och då vill man ju lära känna folk, men det var inte riktigt den stämningen, eller så var vi inte på det humöret, eller nåt. Och då känner man ju sig lite utelämnad. Men vi hade kul!!

Och hela helgen uppfylls ju då man får blicken på världens sötaste och charmigaste pojke. Verkligen vansinnigt (det nya uttrycket!) söt. Tänk om han var min liksom...*drömmer* (hahaha!)
Vi sov förvånansvärt bra, fastän det var i en sovsal med maassa pratglada flickor.
På lördagen stack jag och Emmie ut på stan efter frukosten, i den uuuuuurmysiga staden Alingsås. Blev HELT förälskad i den! Underbar. Vi strosade runt och handlade lite, tog kort, och så struntade vi i lunchen på konferensen och åt på ett mysigt fik. Verkligen roligt! Det var nog helgens höjdpunkt, förutom Christoffer Hiding!
Och igår kväll rockade vi till Bob k. Aldrig hört dem förut, men jag och Emmie sprang fram, hoppade som galningar och skrattade! Härligt att få göra det ibland. Dem var bra! Plus att charmtrollet var där.. vi kallar honom Jonatan, för han ser ut att heta det :D.
Michael Bublé kommer alltid vara förknippad med denna känsla.

"I'm Your Man"
If you want a lover
I'll do anything you ask me to
And if you want another kind of love
I'll wear a mask for you
If you want a partner
Take my hand
Or if you want to strike me down in anger
Here I stand

I'm your man
If you want a boxer
I will step into the ring for you
And if you want a doctor
I'll examine every inch of you
If you want a driver
Climb inside
Or if you want to take me for a ride
You know you can

I'm your man
Ah, the moons too bright
The chains too tight
The beast won't go to sleep
I've been running through these promises to you
That I made and I could not keep
Ah but a man never got a woman back
Not by begging on his knees
Or I'd crawl to you baby
And I'd fall at your feet
And I'd howl at your beauty
Like a dog in heat
And I'd claw at your heart
And I'd tear at your sheet
I'd say please, please

Nu bär det av!

Hejdå alla! Nu åker jag till Alingsås och har det jättetrevligt med min favorit-Emmie. Vi kommer ha det så otroligt roligt, det vet jag, för jag tycker så myyycket om henne, med henne har man inte tråkigt!
Så... 16.57 går tåget till Göteborg, därefter 17.45 till Alingsås (tror det var nån gång vid den tiden.. struntsamma).
Och för er som inte vet vad jag ska syssla med i Alingsås, så ska jag på ungdomskonferens (som det så fint heter :D), så kallat 3G. Kolla in på: 3g.pingstkyrkan.com. Där ska vi lyssna på konserter, lovsjunga Gud, gemenskapa med andra människor, lyssna på bra talare, läsa Bibeln... massa skoooj!

Hejdåååå! Ta hand om er! Jag kommer på söndag igen. Tjingeling/Puss/Kram/Handslag/Vink

/Er Olivia

Titta vad jag hittade!

96859-668

Jag var uppe i garderoben och rotade efter den stickade, lila kjolen som hör till den blommiga Paris-tröjan jag har. Och jag hittade den! Yes. Tror jag ska börja använda den, frågan är om jag kan ha den till tröjan, tillsammans med senapsgula strumpisar, eller om jag ska nöja mig med att ha den så här:
96859-66996859-670

Och när jag rotade i garderoben hittade jag även söta små plagg som antagligen jag själv haft som liten! HUR söta som helst! Dem ska jag spara om jag får en flicka!
96859-671

96859-673

Det har blivit väldigt långa inlägg idag... Välj: Ska jag ha stora bilder och långa inlägg eller små bilder man kan klicka upp och korta inlägg?

Film

Det är så bra med TV4 Film. Det är bäst, för det är det som förgyller dagen när man är hemma från skolan.
Jag bara slog på kanalen för att se om det var nåt bra, och det var det. Jag hoppade rakt in i "The War Bride" och fängslades. En sorgsen, vacker och jättefin film (inspelad 2001).
Och när den var slut fortsatte jag titta på "Some kind of wonderful", en film inspelad mycket längre tillbaka, 1987. Jättesöt high school-film som var jättehärlig, (självklart, det var ju en 80-talsfilm :D).
Så... jag har sysselsatt mig minsann. Så skönt, jag älskar att se på film.

The War Bride
96859-667

Some kind of Wonderful (dålig kvalitet på klippet, men ändå)
96859-666

Påskfest

96859-665

ALLA är välkomna! Ni kan anmäla er till mig här på bloggen! Senast 19 mars.

Ses där!

Vackert

96859-661
Pappa kom hem med dessa till mamma idag: 35 rosor för att de har 35-årig förlovningsdag! Så vackra!


Nu börjar påsken komma fram!
Inte många detaljer jag tillsätter i mitt rum, men dem är söta! :)


Här ligger biljetterna till Alingsås. Längtar.

Levi

Idag har jag blivit faster till världens sötaste pojke! Ola och Emma har fått ta Levi i sina armar idag, nere i Sydafrika, och jag är så här <----------------------------> lycklig!!

Monday

Jag sitter i skolan och har datakunskap med suuuperlångsamma och tråkiga läraren Asta. Då orkar man bara inte lyssna! Gosh. Vi har prov i datakunskap imorgon, men det är i Word så det är nog inte så svårt..

Fanny är tillbaka från Österrike idag, det är härligt att se henne igen, Den Tredje Turteln! ;) Så jag får hoppas att det blir en skratt-dag idag.. en trööött måndag som denna!

Efter skolan blir det planering med Johannes och Emelie inför The Big Easter-party! Det är ju inte långt dit, och det behöver fixas en heel del innan dess..

Tema: rött

96859-65796859-656

Rouge e très belle. Aussi pour les levrès.

Aujord'hui je acheté une paire des chaussures

Knagglig franska, vet inte om grammatiken blev rätt där...

96859-653Je ils aiment!

När man är sötsugen!

96859-650

Jag snodde Underbaraclara's idé om gott slisk som man åt när man var sötsugen.

När jag och Jakob var små, eller "små" och vi var sötsugna tipsade mamma oss om "ägg och socker". Det innehöll 1 äggula och maaassa socker tillsammans med lite vaniljsocker. Och så skulle man vispa tills det blev "vitt" och alldeles tjockt.
Just nu var jag jättesötsugen, och ville helst ha godis. Men då jag inte orkade gå ner till Statoil kom jag på "ägg och socker" som jag inte ätit på åratal. Krämigt, gott och så sött så att det knastrar mellan tänderna!

Inte nog med det, just nyss hörde jag mamma komma hem... jag hade visst glömt att jag sagt till henne köpa godis på hemvägen! Haha, nu fick jag allt jag ville ;D

Tänker på förr.

Ibland blir jag väldigt nostalgisk för saker som hänt. Jag tänker gärna tillbaka på speciella stunden/tillfällen som förflutit då jag känner mig ledsen... eller glad.

Tider/tillfällen jag ibland skulle vilja ha tillbaka:

- SubZero (ungdomsträffar under 3 år cirka)
- Enorm 1 & 2 (Shower med kristet budskap som vi (ungdomar från Pk Veddige) spelade upp på högstadiet)
- Perioden då jag och Emma Ivarsson var bästisar och hon gav sitt liv till Jesus, men hon lämnade dock kyrkan.
- Tiden då jag var runt 12-13 år: Jag var värsta märkesfreak - älskade Lager 157 - gick runt med Paul Frank-tröjor som blev kallade "barn-tröjor" :D - Jag och Erica hade våra "fota-perioder" - Jag lyssnade jämt på Switchfoot


SubZero         Enorm                     Tiden 05

Glace ou four

96859-645

Okej, det ser väl inte supergott ut, men det är det.
'Glace ou four' åt jag första gången då vår fransklärare i 9:an bjöd oss på detta, och det var verkligen jättegott! Så fick vi receptet, och jag har gjort det några gånger. (Glace ou four är franska och betyder "glass i ugn")

Glace ou four

Ingridienser

Havrebotten:
80 g smör
3 dl havregryn
150 g strösocker

150 g florsocker eller strösocker
5 ägg
vaniljglass
frukt eller bär                                Ugn: Havrebotten: 225 C
                                                    Slutligen: 300 C

1. Dela vitorna och gulorna på 5 ägg

2. Gör en tårtbotten. T.ex. rulltårtsbotten (se kokbok) eller gör en havrebotten "på en höft".

3. Havrebotten: Smält smöret och blanda med havregrynen. Vispa gulorna med 150 g strösocker och blanda med det andra. Grädda i nedre delen/mitten av ugnen ca 20 min, 225 C.

4. Vispa först vitorna och blanda sedan i 150 g florsocker eller strösocker. (=marängen)

5. Lägg frukt eller bär på tårtbottnen och lägg sedan på glassen. (Mängden bestämmer du själv, OBS, väldigt mättande!)

6. Täck glassen helt med marängen.

7. Grädda i het ugn 300 C. OBS! Det går väldigt fort, det räcker med 2-3 min!

Baskern

96859-639

Den berömda baskern - min räddning på dåliga hår-dagar.
Jag har den jämt känns det som. Jag älskar den.

Jag längtar till Alingsås.

Idag fick jag tillbaka lite kläder som Johanna lånat av mig under en lång tid. Och jag har kommit fram till att det ibland är väldigt bra att låna ut kläder man inte trivs i, för att sen få tillbaka dem senare, för flera utav plaggen tyckte jag genast mycket bättre om nu, och kände mig mycket mer trivsam nu än då jag lånade ut dem!
Inte nog med det, så hade Johanna skickat med några plagg som hon annars skulle slängt. Bl.a. den här söta koftan (bild 3) och lite till. Så jag tog ett ryck och röjde lite i garderoben, och fick ihopkrafsat en hel del kläder jag inte använder. Så nu ska hon få dem, vilket bra byte!
Och så hittade jag kläder som jag hittade nya kombinationer till, bl.a. min svarta väst som jag inte använt på lääänge. (Bild 1 och 2)

Bokningen färdig

Äntligen ett inlägg, jippie..
Jag har haft en trevlig helg. Och anspänningen att boka tågbiljetter till Alingsås har jag oxå klarat av, ikväll. Jag tycker att det är så läskigt att boka själv, tänk om det blir fel, och det där med tider och allt.. komma fram i tid...ja, ni vet. Men nu är det gjort!
Varberg-Alingsås, 14 mars, 16:57, avgår tåget till 3G! :D mer info: http://3g.pingstkyrkan.com/
Emmie och jag får bunkra upp med godsaker och nyttigheter på vår resa, prata massa strunt och bara ha trevligt! Ellerhur sötnos?
Jag ser verkligen fram emot detta! Kommer bli gött!

Och nu ska jag sova. För imån är det måndag igen.
Tjoflöjt alla vänner!