Doftande ting är goda tingIdag har jag och min mor varit i stan och handlat förnödenheter till Italien. Och jag som älskar krämer som doftar gott, köpte schampoo och balsam med kokos-doft! Jag hittade också ett kroppssmör med jättesnygg design, så jag chansade på att det doftade gott det också, men jag köpte det mest för framsidans skull! :-) Men det visade sig senare att kropssmöret hade den godaste doft jag känt på länge. Jag testade lite på armen och jag känner det vart jag än går! Mmmm.. utomlands-doft!

Nu har jag packat färdigt så mycket jag kan. Resten får åka ner i väskorna imorgon när jag gjort mig i ordning.
Vi åker halv sex imorgon så jag säger hejdå nu.

Arrivederci!
Vi ses om två veckor, och då får ni se bilder!

Michael Bublé meets Madison Square Garden

Och vet ni? Idag hoppade jag av glädje när jag såg att Live-DVD:n och CD:n med Michael Bublé från Madison Square Garden hade kommit!
Jag satte på DVD:n med en gång. Den var grym!! Och CD:n var ju från liveinspelningen... superbra till Italien-resan nu!

Det som imponerade mig mest var att Michael var precis lika bra live som på inspelning i studio (CD)! Det är så otroligt imponerande då artister verkligen kan visa att de är artister, att de är duktiga! Och det kunde han. Grymt.

http://www.rhinorecords.ca/shop/images/products/093624976721.jpg

Italien-resan!!!

Jag ska åka till Italien på fredag. På fredag! Med hela min familj, vilket är 18 pers med alla barnen inkluderade! Det ska bli fantastiskt roligt, dels för att vi åker hela familjen, och dels för att jag aldrig har varit i Italien. Jag ska ju få praktisera min italienska som jag har läst i två år!

Vi reser till Caorle som ligger i nordöstra Italien, inte långt från Venedig.

http://www.nozio.com/img/Caorle.JPG

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5b/Caorle_santuario.jpg

Stipendium för främmande språk

Jag tror inte att jag berättade det, men förra fredagen fick jag ett stipendium!

Jag skulle egentligen vara på vår egen avslutning i Sparbankshallen i Varberg, och några dagar tidigare ringde min engelska-lärare och sade att jag hade blivit utvald till att få stipendium för alla språk jag läser! Jag blev helt chockad.
Så jag blev tillsagd att infinna mig i Veddige kyrka där 9:orna på Vidhögeskolan (min förra skola) hade avslutning.

I några år nu har alltså Veddige kyrka delat ut stipendium även för de som har gått på Vidhögeskolan, men som nu går på gymnasiet. Däribland blev jag nominerad och utvald för språk-delen. Det var jag och två andra från gymnasiet som fick stipendium.
Den ena rektorn för Vidhögeskolan


Någon annan... hm.. :-)


Kortast i ledet! :-)

Okej, detta var fantastiskt..Han är ju klockren och HELT oemotståndlig. Han är charmig, rolig och har Converse!

Chai i solenIgår satt jag ute med en Chai Latte i solen. Det var mysigt!

Där prästkragen har sitt hem

Låt mig leva där prästkragen har sitt hem.
Låt mig springa barfota där maskrosen växer fritt.
Var dag, låt mig vakna till fågelkvittret på stilla landet.
Var dag, låt mig känna en ljuvlig doft av rosor.
Släpp mig fri, fri som en fågel.

Vem vill vara en död fisk egentligen?

Nu är jag så fruktansvärt trött på allt vad alkohol eller supa heter. Jag väljer att citera kristna bloggerskan Underbaraclara, mer behövs inte sägas:


"Jag får ibland frågan om hur och varför jag är nykterist. Och jag berättar att jag alltid har varit det. Men att det från början inte hade någonting med min tro att göra. Långt innan jag blev kristen insåg jag nämligen att alkohol är skit. Det splittrar familjer. Orsakar misshandel, olycksfall och våldtäkter. Det förgiftar kroppen och sinnet. Och min kropp är ju ett tempel.

Visst kan man säga att ett glas vin då och då dör man inte av. Visst finns det många många som klarar att dricka vettigt. Men det finns alldeles för många som inte klarar av det.
Vissa kristna menar att Jesus själv gjorde ju vatten till vin, så varför kan inte jag dricka? Det står ju inte i bibeln att man inte får dricka. Men jag menar att det visst står där. Om än indirekt. För hela bibeln genomsyras av budskap om att vara en god medmänniska. Solidarisk. Och som kristen vill jag inte stödja det som får min broder och syster på fall.
Jag tänker så här. Jesus umgicks ju med den tidens slödder. Fattiga, sjuka, prostituerade. Han skulle säkerligen hänga med samma personer idag. Men jag har väldigt svårt att tänka mig att han, med tanke på hur landet nu ligger, skulle sätta sig ner och dricka alkohol med alkoholister. För ett glas rött har ju ingen dött utav.

Jag ser nykterhet som en kärleksplikt till mina medmänniskor. Som det minsta jag kan göra.
Att vara nykter och ett stöd för någon som vill stå emot. Som tycker att alkohol är alldeles för roligt.
Det händer att jag får mail från unga människor som inte vill dricka. Men som har svårt att säga nej.
Vad ska jag svara dem? Det är alltid svårt att vara annorlunda. Svårt att gå sin egen väg.
Men bara döda fiskar flyter med strömmen. Och vem vill vara en död fisk egentligen? Inte då jag."


HELT RÄTT. Jag håller bara med.

Frank Sinatra

I'm in the mood for love simply because you're near me
Funny but when you're near me, I'm in the mood for love.
Heaven is in your eyes, bright as the stars we're under,
Oh, is it any wonder, I'm in the mood for love.

Why stop to think of whether this little dream might fade,
We´ve put our hearts together - now we are one, I'm not afraid.
If there's a cloud above, if it should rain, we'll let it.
But for tonight forget it, I'm in the mood for love.


Ja, Frankie har så fina texter!


Det vore en dröm. Helt fantastiskt.Ja, det vore en dröm att en dag se Michael Bublé live. Från första stund jag hörde hans musik blev jag totalt förälskad. Och nu ska han släppa en CD/DVD den 15 juni från
Madison Square Garden!! Hur häftigt är inte det? Jag ska bara ha den.

Jag följer denna länk för att få reda på allt som händer runt omkring honom: http://thedailybuble.spaces.live.com/

Krig & Fred


Åhåhåhåhåhåh..... idag gick det tredje och näst sista avsnittet av Krig & Fred. Jag och mamma (ja, lite pappa också) följer denna serie/film helt slaviskt. Och ikväll tog den andan ur mig. Det näst sista avsnittet... ja, vad kan man vänta sig mer än att det måste bli sådär helt otroligt spännande så att man nästan inte kan se det? Såklart måste någon tråd i i lyckans nät brista, så att alla något sånär intresserade av denna typ av serie, kryper upp i soffan och säger om och om igen: "Neeeeej, detta får inte hända!!"
Hjärtat som bankar, spänningen som stiger, tårarna som rinner (lite grann), knipet i magen och lyckans goda tag om det inre - det är Krig & Fred.

Jag vet att många typer av 1800-talsfilmer och serier kan vara så puttinuttiga och alldeles för vackra och fina för att kunna vara verklighet. Men detta är inte så. Detta gillar jag.

Nu blev det så där svårt att komma på en rubrik igen...

Jag har verkligen SÅ mycket i mitt huvud nu, som bara virvlar omkring... Allt plugg för det första! Usch. Jag längtar tills på torsdag, då allt det som oroar mig kommer att vara över. Sen väntar bara en bok-diskussion på engelska, och den är jag inte oroad över.

Snart, snart är det i alla fall sommarlov! Den 12:e är det skolavslutning, så om man räknar skoldagar så är det faktiskt bara 6 dagar kvar!!! (Imorgon och nästa torsdag har vi inga lektioner). Det känns om inte annat helt underbart.

Eftersom jag inte har så väldigt mycket intressant att berätta just nu, så kan ni få kika på lite bilder på de coola grabbarna Konrad och Addick så länge. Till dem är jag en stolt moster. Addick är min systers son på snart 3 år, och Konrad är min brors son på 2,5 år.


Addick


Addick och Konrad dansar med likadana tröjor :-)