Min fina hylla är på plats.

Äntligen har stringhyllan kommit och sitter nu på min vägg!!! Åh vad den är fin...





Olyckligtvis kan jag inte ha ljus tända så som bilden visar. Det blir för varmt :S. Jag får hitta nån annan ljuskälla, kanske kan man fixa dit en lampa på nåt vis.. Men jag älskar alla olika prylar som man kan fylla den med! Åh, nu är rummet komplett... skulle som sagt bara behöva några fler ljuskällor i rummet!

Marie, min kära Marie!

Äntligen har jag fått träffa Marie igen. Jag tog mig en promenad dit och var där runt halv åtta. Hon har en tjej från Nya Zealand övernattandes hos sig i en vecka, som heter Courtney. Jättetrevlig tjej på 25 år som gör en jorden runt-resa. Supercoolt verkligen! Jag gillade hennes dialekt! Det lät mycket som australienska (säger man så?), dvs mycket likt brittisk engelska. Trevligt var det att få träffa henne! Kanske blir det nån mer gång i veckan innan hon åker härifrån.
I vilket fall, coolt att ha träffat någon från Nya Zealand! Det gör att jag får liiite mera erfarenhet av världen :)



Imorgon går jag inte i skolan så länge, bara till 11.40, och efter det blir det till att äta med Nelson i matsalen.
Och sen... hem för att se Anne på Grönkulla med Emmie-Pemmie! <3

Förresten, idag köpte jag The Holiday och två andra filmer. Jag tittade på den för andra gången och bara smälte. Jag tycker den är så bra!!

En kväll med Mela

Det är härligt när man bara spontant bestämmer sig för att göra saker ibland. Som typ att åka till Mela i Horred en lördagkväll :) (Igår då)
Vi hade riktigt mysigt. Vi mest bara pratade, men så gjorde Mela en kladdkaka medan jag kikade i hennes skolkatalog :)
Jag gillar Horred mycket. Det är mysigt och människorna är härliga. Deras "uu" är ju också så fina, ellerhur Mela? :D

Nu är jag trött. Men imorgon har jag studiedag som sagt, skönt!
Godnatt!

...det har blivit en del korta inlägg nu på sistone, men snart kommer roligare och längre med bilder!

Tack!

"Du passar som en flicka".

Det är den finaste komplimangen jag fått idag, haha. Tack Nelson!

Långhelger fyllda med lycka är ju trevligt!

Jag ska vara ärlig och säga att jag har ingen större inspiration till att skriva ett blogginlägg, så varför sitter jag här nu då? Jag vet inte. Jag är supertrött, verkligen jättetrött, för jag har jobbat och har inga krafter efter febersjukan. Och nu vet jag inte riktigt var jag ska göra av min kväll.

Men, jag är väldigt glad i min själ. Sådär lycklig, för jag tänker bara på lyckliga, roliga, trevliga och glada saker. En utav de lägst rankade sakerna just nu (som i verkligheten är otroligt underbart) är att vi har studiedag på måndag. Alltså: långhelg! OCH vänta, jag kommer bara på massa trevliga saker nu.. Marie kommer på måndag! ÅH vad det ska bli roligt att se henne igen! Efter 3 månader...
Ja, detta gör mig väldigt glad, och mycket mer..

Kram.

FEBER

Jag hatar att ha feber. Har inte jag varit förkyld och hemma från skolan tillräckligt mycket? Varför måste jag få feber också?

Jag kan inte vara med och redovisa italienskan, jag kan inte vara med på föreningsfotot Samhäll-Humor, jag kan inte vara med på kristna skolgrupps-fotot, jag kan inte plugga engelska med Emmie + att jag missar massa i skolan.
Det är jättejobbigt att vara hemma från skolan när man vet att man missar mycket plugg, men vad ska jag göra? Har man feber så har man.

Det enda jag kan göra är att läsa The Kite Runner som är en engelska-uppgift, och så måste jag kanske titta lite på matten, som jag inte fatttar någonting av...

Nu ska jag gå och lägga mig i soffan igen. Febern börjar gå ner nu, vilket jag är glad för.

En solig, vacker dag.



Varje tisdag slutar jag 11.40. Idag åkte Emmie med mig hem, och vi såg Anne på Grönkulla, film 1. Så nu har vi bestämt att vi ska göra detta varje tisdag, se ett avsnitt. Marvellous. (Jag gillar det ordet)
Efter jag följt henne till tåget tog jag en lång promenad i det vackra vädret. Se vad vackert Sverige är!

Ett IKEA-besök senare.

Lite mer ombonat i rummet!


Turkosa tyget som jag sytt kudde av, vita tyget mamma sytt gardiner av, och den svarta kudden är från IKEA. Bänken har jag fått.

She is going to watch a movie.

En trevlig dag idag.
Har jobbat, stötte på Émelie och åt lunch med henne och Sarah på min rast. Det var mycket folk i butiken idag, vilket är trevligt. Mindre trevligt var att jag var SÅ HÄR nära att få en hostattack när jag stod själv i kassan med kö.. Det kittlades nåt grymt i halsen, och jag fick typ panik. Ibland är det en nackdel att vara förkyld när man jobbar i butik! :D
Lagom till min korta fikarast stötte jag på Sara och Rebecka, och fikade med dem! Dagen kan bli bra mycket trevlig när man stöter på vänner :)

Nu ska jag strax åka med mina parenteser till stan igen, för att se på andra Arn-filmen. Jag måste tänka på annat ikväll. För mycket ledsna tankar cirkulerar... en film brukar hjälpa för några timmar!

Jag hade en väldigt trevlig kväll i Horred igår däremot. Jag gillar folket där, jag gillar fokuset på Jesus där, jag gillar fikat där, och själva mysfaktorn. Mycket är bra, vilket får mig att längta dit varje vecka. Nu är det hela 6 dagar tills nästa fredag... haha.

À bientôt mes amis!

Olivias special



Du behöver:
Glass
En halv banan
1 tsk vaniljsocker
Oboy för dekoration

Börja med att lägg upp så mycket glass du är sugen på, i en bunke. Mosa bananen, lägg i tillsammans med vaniljsockret. Plocka fram elvispen och vispa ihop alltsammans tills det blir krämigt.
Obs!
Vispa inte för länge, då blir det sås!
Lägg upp i ett glas och toppa med oboy.
Perfekt för att få stopp på sötsuget!

Sjukling, usch!

Två dagar sjukanmäld från skolan. En sån där hemskt tung och jobbig förkylning hoppade på mig. Igen, fast värre denna gång. I natt vaknade jag varje timma av att näsan rann eller att halsen brände som eld. Med andra ord, ingen skola idag heller. Men imorgon måste jag försöka gå till skolan, hur jag än känner mig. Två dagars frånvaro ger mig lite plugg att ta igen.

Dagar då man är sjuk är inte så händelserika. Timmarna tillbringas för ovanlighetens skull vid TV:n, lite mer exakt: film. Jag har tittat på både Sound of Music och Grease idag. Klassiker jag inte sett på länge.. Övrig tid pluggade jag italienska och drack varm choklad, det enda botemedlet mot mitt halsont.

En låt som kan få mig att piggas upp lite idag:

It takes a crane to build a crane
It takes two floors to make a story
It takes an egg to make a hen
It takes a hen to make an egg
There is no end to what I'm saying

It takes a thought to make a word
And it takes some words to make an action
It takes some work to make it work
It takes some good to make it hurt
It takes some bad for satisfaction


La la la la la la la life is wonderful
Ah la la la la la la life goes full circle
Ah la la la la la la life is wonderful
Al la la la la
Life is wonderful - Jason Mraz

En församling som uppmuntrar

Idag var jag på gudstjänst i vår lilla församling. Väldigt glädjegivande, uppmuntrande och härlig!
Och, det är vad gudstjänsterna oftast är. Jag blir lika upprymd och glad när jag går därifrån, varje gång, oavsett hur humöret var när jag kom dit. Är inte det underbart?

Men, jag har ofta tyckt den senaste tiden, att det varit lite tråkigt att vara ensam ungdom i vår kyrka. Jakob och Erica har ju flyttat, och många fler var vi inte.
Det blev så att jag fokuserade en del på det, och eftersom jag då inte siktade in mig på gudstjänsten och Gud så blev det ganska tråkigt alltihop.
Jag ville ju fortfarande gå dit, men jag kände ingen längtan.

Jag har insett att jag aldrig skulle klara mig utan min församling. Och nu har jag fått upp ögonen för faktumet att det kvittar om det är några fler i min ålder, för gudstjänsten hjälper mig att komma närmare Gud. Vad är inte det värt liksom? Och varför skulle inte äldre människor kunna uppmuntra?
Idag var ett bevis på att de kan dem. Inte bara uppmuntra i mitt kristna liv, utan också mitt självförtroende.
Minst fyra personer idag nämnde att jag hade fina kläder, att jag var så söt och att jag var så duktig på att sy (jag hade en kjol på mig som jag sytt). Det gjorde mig jätteglad. Tänk vad uppmuntran kan göra!
Även jag berömde några personer idag. Och när jag ser att dem känner sig uppskattade, blir jag också glad. Dubbel glädje.
Tänk på det. Säg det inte av slentrian, utan utifrån hjärtat.

Jag trivs så grymt bra i min församling. Den sviker jag aldrig.

En mysig dag.

Efter jobbet idag fortsatte eftermiddagen och kvällen tillsammans med Linnéa. Vi skulle åka tåget 16.54 hem från Varberg, men olyckligtvis råkade det vara inställt när vi kom dit, så vi fick äran att uppleva en resa i en ersättningsbuss hem. Och det var inte alls farligt, vi kom inte hem så sent som vi trott. Bra det.

Vi åt varma mackor (obs! med ananas såklart. Vem kan inte gilla ananas?), drack "Lata dagar"-te och bestämde oss sedan för att vara ambitiösa och kreativa. Vi gjorde affischer till vår kristna skolgrupp, som numera kallas "Ichtus". Färgglada och personliga blev dem. Fint va?

En promenad till Statoil (som numera inte är Statoil längre, utan bara en butik) och en hyrd film senare, var vi hemma för att ladda upp inför en mysig kväll. Vi satt i mitt nyrenoverade rum, vilket funkade väldigt bra. Riktigt, riktigt mysigt. Vi var snälla och sade till mamma och pappa att vi kunde se filmen på datorn eftersom skärmen ändå är ganska stor, och funkar säkert alldeles utmärkt som TV, eftersom de säkert ville lägga sig för att sova ostört.

Och, vi gjorde det ordentligt mysigt. Vi flyttade mina fåtöljer och satte dem framför skärmen, ställde det lilla bordet framför oss och släckte alla lampor. På bordet ställde vi (med mamma som serverade oss) saft, popcorn, godis, bullar och chokladbollar. Smaskens! (Jag vet att jag skulle tagit kort, men då hade vi redan släckt ned, och jag orkade faktiskt inte)
Vilken mysfaktor det blev!
Filmen, den hette "Definitely, Maybe" och var av genren romantisk komedi, som väntat var min och Linnéas ganska uppskattade genre ;) Haha.
-Annorlunda. Svårt att veta om man tycker om den eller inte, i början.
-Fin story. Jättefin. Sådär så man snyftar rejält.
-Oförutsägbar. Kul att inte veta!
-Bra, tyckte vi båda.



Sluta ha fördomar om mig + romantiska komedier :). Lever man i en drömvärld är film en tacksam sysselsättning. Och jag tittar inte på de där riktigt tjejiga komedierna, det gör jag inte! Tro mig, snälla?
Tack.

Utbytesstudenter att lära känna.

Det känns som om jag alltid är slö och trött i skolan nuförtiden. Och när jag frågar mina klasskompisar, känner de likadant! Är det hösten som är på väg? I have no idea.
Pluggar gör man i vilket fall, och för det mesta är det kul! Språk är ju såpass trevligt att läsa, så det är roligt mest hela tiden.

Idag har jag bestämt med Yuri (en utbytesstudent från Japan som jag lärt känna) att vi ska shoppa på tisdag! Det är så intressant att umgås med människor från andra länder. från helt andra kulturer! Hon är kompis med andra utbytesstudenter, som kommer ifrån bl.a. Mexiko och USA, och dem följer nog också med på tisdag. Det ska bli riktigt roligt att få prata med dem också! Då kommer jag få tillfälle att praktisera min engelska ännu mer, + att människor från andra länder alltid är väldigt spännande!

Nu ska jag fortsätta att plugga italienska inför det kommande provet.

Vale!
("Hejdå" på latin)

Välkommen in! (Obs! Långt inlägg!)

Efter några dagars renoverande i mitt andra rum är det nu så gott som färdigt! En stringhylla med prylar på fattas, annars ser det ganska fint ut nu! Och ni vill väl se bilder?


Före - Efter
På högra väggen kommer det sitta en stringhylla fylld med grejer.


Mannen längst till vänster, spelandes på en bas är min far när han var en pojke på 18 år. Inte konstigt mamma föll för honom, det skulle jag med gjort! Bandet heter "Skärgårdspojkarna" och är aktivt då och då än idag :) Men snygga är dem, pojkarna! Och det är min pappa.. hihi...
Spegeln är från IKEA.
LP-skivorna är föräldrarnas och ramarna kommer från Village.


Några av dessa prylarna ska upp på stringhyllan sen... där det är tomt på väggen. Allt på bordet är vintage (utom badoljan och röda skålen).


Ett par tunna gardiner vid fönstret också... Visst är lampan läcker? (Loppis)
Mattorna är från Village, för längesen.




Planscherna är hittade i en container utanför jobbet, och kommer från H&M. Pojken som hänger över datorn är bedårande.
Lampan är loppis.


Denna är nästintill helig. Filmisarna a la äkta 50-tal. Den ska upp på hyllan sen.


Nu har jag två rum, med två olika stilar, som speglar min personlighet kan man väl säga.
Vi har ny datorskärm, nya högtalare och nytt tangentbord också, vilket underlättar!


Dessa dagarna då jag inte har haft tillgång till en dator (vilket jag nu är glad att få ha) har jag ju varit tvungen att göra annat för att fördriva tiden ;) Så jag ritade häromdagen, vilket ryck!



Ni kan väl se vem det är? *Host* :)
Ha gärna i åtanke att jag är dålig på näsor..

Renovera börjar med att rensa.



Kan ni tänka er att jag varit så här hästintresserad en gång? Jag räknade till att dem var 112 st. Inte illa va? Jag blev lite smått nostalgisk när jag plockade ner dem. Jag kunde få en känsla och ett minne av nästan varje bok jag lade ner..
Men nu ska de upp på vinden. Hejdå!

En drömmares tankar om naturen.

IDAG ska vi äntligen börja fixa i rummet intill mitt sovrum, så att jag får två rum kan man säga. Bilderna på en del av sovrummet såg ni i förra inlägget, och bilder kommer på det andra när det är färdigt! Det blir i en annan stil än sovrummet, det kan jag lova! Ni som känner mig vet, eller kan lista ut vad temat kommer vara! Tjohooo!
Jag älskar inredning.

Så, detta betyder att datorn inte kommer vara tillgänglig på ett par dagar, eftersom vi måste flytta ut allt och måla. Vilket därmed leder till färre blogginlägg. Desto längre inlägg när den blir tillgänglig igen!

Idag skiner solen, det gör mig så glad. Jag märker det genast då jag går ut genom en dörr, hela jag känner mig lycklig och nöjd.
Som jag gjorde idag när jag promenerade ner till stationen efter skolan. Jag hade öronen fyllda med uppiggande och härlig musik, vädret var underbart (det var till och med varmt!) och jag bara njöt.
En sak jag filosoferade över denna dag var, hur otroligt många intryck man får på en dag, och hur olika man kan se på naturen. Detta tänker man speciellt på om man är som jag, en drömmare. Jag lyckas nämligen att få allt i naturen till något vackert i mina tankar. Något jag tycker om, något 1800-talsaktigt/något från förr, något drömmande. Förstår ni?
Det är därför jag älskar att ta promenader själv, för naturen har så otroligt mycket att ge, att säga. Och de intrycken måste jag ta in själv, det kan jag aldrig göra med någon annan. Ingen annan kan ju veta hur jag ser naturen!

Im a dreamer and I can't do anything about it. I love what the nature gives.

My bedroom

Jag ändrade och lade till lite i mitt sovrum idag. Det ökade mysfaktorn lite!




Citat

Haha. Kolla in dessa citat jag hittade i mina 60-talstidningar!

"En optimist är en man, som kan sitta lugn,
medan hans fru backar in bilen på en ledig parkeringsplats."

JOE RYAN

"Visst är kyssen kärlekens språk - ingen får sista ordet."

"Den karl, som tror, att han är mer intelligent än sin hustru, är gift med en klok kvinna."

FRANKLIN P. JONES

"Livet är en resa, som bär hemåt."
HERMAN MELVILLE


Regn, usch.

Dagen har varit helt okej. Förutom det otroligt tråkiga vädret förstås. Men även tråkiga saker som regn kan föra med sig bra saker. T.e.x. att man får sluta idrotten tidigare och komma hem en hel timma innan! Skönt!

Men... när jag kom hem fick jag inte upp dörren. I morse när jag skulle låsa den gick det lika trögt. Så, vad gör man? Man ringer sin pappa. Han gav mig idén att öppna den andra dörren, springa till andra sidan och larma av. Jag förberedde mig alltså på att springa... man har 30 sekunder på sig innan larmet går. Jag tog av skorna och lade ner väskan, öppnade dörren, och rusade till andra sidan. Men det lät ingenting, så uppenbarligen larmade jag aldrig imorse. Haha.
Jag är glad att jag kom in i huset i alla fall!

Nu väntar jag på att Fanny ska komma hit. Eftersom vi inte går i samma klass längre ses vi inte alls lika ofta. Jag ser henne då och då i skolan, men inte mer. Så nu ska vi ha mysigt, hon och jag! Jättetrevligt.



Men det är bra att man kan pigga upp sig med en geisha-klänning! Söta små kineser är alltid trevligt!
(Det ser ut som om jag är gravid, det är jag inte...så ni vet. Det är klänningen som gör att det ser ut så!)


Jag tycker om... eller snarare älskar.

Colin, Colin, Colin, Colin, Colin, Colin. Colin!!!!!!!

Jag började att se Stolthet och Fördom i eftermiddag. Och såklart kunde jag väl inte sluta, fast och drömmande som jag blir.... Och den fantastiske, ljuvlige och sköne Colin Firth är ju helt klart toppen i filmen!
Andra gången jag såg den, och minst lika bra var den. Om inte bättre!

"A friend in need, is a friend indeed."
En av systrarna Bennet.

Therese, du vet vad jag snackar om när det gäller detta ämne. *Drar en djup, längtande, lycklig suck*

(Idag ville bloggen tydligen inte publicera ett youtube-klipp, synd för er)

Yes, yes!



Filmerna hade kommit idag!! :D
Dem ska genast inspekteras denna dag! I alla fall en utav dem, jag menar Stolthet och Fördom är ju 5 timmar!
Therese, du vill inte komma och se Stolthet och Fördom en dag? *host* Haha!

En fin överraskning för en sjukling!

Apropå engelska...The Message är verkligen grym.

Jag fick The Message, The New Testament av Marie när jag fyllde år. Alltså Bibeln på modern engelska kan man säga. Mer vardagligt språk. Och den är helt otroligt bra. Jag blir way more inspirerad av den än min svenska bibel! Det är definitivt språket som gör det. Jag önskar jag hade hela Bibeln av den sorten.
Men jag vill i alla fall dela med mig av några otroligt bra bibelverser från The Message, The New Testament:

"Love never gives up.
Love cares more for others than for self.
Love doesn't want what it doesn't have.
Love doesn't strut,
Doesn't have a swelled head,
Doesn't force itself on others,
Isn't always "me first",
Doesn't fly off the handle,
Doesn't keep score of the sins of others,
Doesn't revel when others grovel,
Takes pleasure in the flowering of truth,
Puts up with anything,
Trusts God always,
Always look for the best,
Never looks back,
But keeps going to the end."

1 Kor. 13:4
---------------
"It's what we trust in but don't yet see that keeps us going."
2 Kor. 5:7
---------------
"What a God! His road stretches straight and smooth.
Every GOD-direction is road-tested. Everyone who runs toward him Makes it."
Ps. 18:30
---------------
"Be brave. Be strong. Don't give up. Expect GOD to get here soon."
Ps. 31:24
---------------

Okej, låt mig visa skillnaden mellan min svenska bibel med modernt språk och The Message. Kolla in denna versen från Tit. 2:11, i min svenska bibel:

"Gud har visat oss sin kärlek och förlåtelse, och genom hans förlåtelse kan alla människor bli räddade."
 
och märk skillnaden i min engelska:

"God's readiness to give and forgive is now public. Salvation's available for everyone!"

ENJOY.

A day off

I needed a day off today. Cause my cold doesn't want to leave my body yet. So, I just got up...and I am tired as if the time would be in the middle of the night. I needed to rest, that's true I think.

Do you wonder why I'm typing in English?
I was talking English to a friend on Skype yesterday, and now I just have to keep on practice my language skills ;). Just to see if I'm able to type what I would type in Swedish, haha.
So... I'm feeling happy, though I'm sick. I hope the DVD's I ordered a few days ago, will arrive today so I at least will have something to do. "Pride and Prejudice" (the old version) with Colin Firth and "Roman Holiday" with Audrey Hepburn.

Thanks for reading.
I fortsättningen blir det på svenska, jag lovar :)