Jordgubbar med mjölk - ett rött te

Jag har haft ett te i väskan idag.
Efter skolan gick jag ner till stan, gick in på Village, hejade på Joann, Mia och Sofie och doftade på allt gott de fått in från Kryddlagret. Efter mycket om och men köpte jag ett te till mig själv: "Jordgubbar med mjölk". Låter inte det fantastiskt gott? Och jag lovar, det doftade genom väskan. Jag hade alltså ständ och jämtigt (för att citera mig själv en dag då jag sa fel på just detta) jordgubbsdoft i näsan.
16.30 skulle jag se PS-musikalen "The Rocky Horror Show" med Émelie, där Emmie och Anthony är med. Min recension: Bra. Den hade en väldigt mystisk och sjuk handling enligt mig (men det visste jag sedan innan). Men låtarna var härliga och skådespelarna var bra. Bara det att det är inte riktigt min grej att titta på killar (även tjejer) utklädda till transvestiter i shorts + nätstrumpor + korsett ;D.
Emmie uppförde sig jättebra. Inlevelse hade hon och söt var hon. Ovanligt att se henne i en svart-rosa klänning! :) Anthony var oxå bra. Fint att se honom i klackskor :D.

Grotesco



Den ÄR ju så grymt bra! Jag har försökt förklara för Émelie och Fanny i skolan... men den måste ses!
1 KILO MJÖÖÖL! :D :D Men bäst är ändå det sista, som har blivit ett vanligt uttryck i skolan: "Det ballar uuur!"

Vacker sång

Gud är ljus
Inget mörker finns i honom
Gud är ljus
Han är alltigenom god
Om än det mörkt omkring mig är
kan jag va' trygg för du finns här
Och jag vet
Gud är ljus

Den texten kommer från en fantastisk sång som barnkören i kyrkan sjunger. Den barnkören som jag kommer vara del-ledare i nu, ett tag framöver. Emma och Ola ska ju till Sydafrika om några veckor och då blir Marie (som är ledare nu) själv. Så jag och Johanna ska stötta upp henne lite. Spännande att vara ledare! Så nu pluggar jag texter!

Min födelsedag

96859-59096859-589
Detta har jag fått idag på morgonen!
Tröja med en uggla
Gula örhängen
Mörkgrön sidenblus
Gul skjorta/blus
Gult skärp
Orange linne
Färgglad tunika
Jakobs present kommer senare, så han hade gjort en teckning så länge ;D.

96859-58896859-587
Förövrigt så ser det ut så här på mitt rum just nu! :D

Senare

Ett jättejättetrevligt kalas med familjen! Och nej, vi bjuder inte släkten, bara familjen. Vi är numera 15 pers i vår familj, så det räcker och blir över då det är två till på gång...
Jag fick massor av fina grejer!!

Jane Eyre (bok) (hade önskat mig boken för att kunna läsa den igen)
Svindlande höjder (bok)
Grått linne
Turkos, långarmad tröja
"Grå" blus med rosetter på
Gammelrosa handväska
Långarmad, vit blus
Silvriga "blad"-örhängen (handgjorda!!)
Vita örhängen i kamel-ben!
Vintage 50-tals-örhängen (handgjorda, enda exemplar i världen!!)
60-tals-presentpapper (gult och svart-mönstrat!)
Söt, glittrig penna

Kunde inte fått en bättre födelsedag! TACK!

Gud är god, givmild och alltigenom underbar

Nu är lovsång -och bönedygnet slut. Det slutade kl 22.00 ikväll.
Så otroligt fantastiskt det är att lovsjunga Gud! Och på PS oxå! Med maaassa människor som älskar Jesus! I ett HELT DYGN! Hur bra får det bli?

Jag är så lycklig. Helgen har varit så underbar. Gud ger oss så mycket. Vi får bara tacka, upphöja Honom och öppna våra hjärtan. Då vill Han komma och beröra oss på djupet. Han vill hjälpa oss, tala till oss, ge oss kraft, vara oss nära. Allt det där fick vi vara med om. Där vi stod eller satt i aulan på PS, där församlingar hade samlats för att enas och sjunga lovsånger till Gud. För allt Han gjort och kommer göra detta år, i Varberg.

Vårt team från Veddige var med och sjöng två pass, ett på fredagskvällen då allt började, och ett idag mitt på dagen. Plus att vi ju oxå sjunger på gudstjänsten imorgon. Har aldrig sjungt så mycket tre dagar i rad :). Men det är underbart. Gud är värd det, SÅ mycket.

Nu ska jag med stora steg och med en stor glädje komma till skolan på måndag. Inte vara deppig för att det är en lång, jobbig måndag, utan för att jag går med Jesus.
AMEN.

Ps. Jag fyller år imorgon = kalas. Ds.

Lovsång och bön på PS

96859-584



Lovsång och bön i PS aula i ett dygn imorgon! Det kommer bli fantastiskt!

Vi måste göra mer, offra lite. Man kan inte bara sitta hemma och önska att allt ska hända. Kom igen, vi har ett helt land att vinna. Och tiden är här. Jag vill att saker ska hända, att vi ska agera, kämpa, vill du?
Sätt igång.

Heath Ledger- jag tillägnar ett inlägg

Han dog ju igår. Så fruktanvärt hemskt. Han var en grym skådis. Därför blev jag sugen på att återse "10 orsaker att hata dig", faktiskt den enda film jag sett med honom, tills idag. Jag frågade Marie om hon ville se den med mig, men så sa hon att hon hade en annan film med honom som vi kunde se, den hette "Patrioten". Så hon tog med sig den hit, vi åt scones och såg den. Två och en halv timma senare har jag både fällt många tårar, skrattat och uttryckt flera "aaw, NEEJ!". Den var mäktig, bra, fin, sorglig, lycklig. Och Heath Ledger var fantastisk i den.

Fastän vi inte såg "10 orsaker att hata dig" så fick jag låna den. JA! Så om nån vill se den med mig nån utav dem närmaste dagarna, så hojta till! Det var så längesen jag såg den, jag minns knappt vad den handlade om!






Jag måste bara fråga. Är jag den enda som tycker att Heath påminner om Nicke i "Nicke & Mojje"?

Med fingrarna på ett gummi-tangentbord

Det är helt lagom i skolan just nu. Men nästa vecka är det språk-vecka med prov i alla språk, och efter det rullar det bara på med prov. Men vad gör det när solen äntligen kommit fram! I alla fall idag, jag blev så lycklig av ljuset! Vad underbart! Men trött är jag fortfarande. Antar att det är efter hösten och vinterns mörker.

Just nu sitter jag i personalrummet på jobbet och skriver på tangentbordet av gummi. Det missas lite bokstäver här och var som jag får rätta till :) Jag har suttit här en timma nu, jag slutade skolan fyra och så är det personalmöte sex, så det var inte nån mening att åka hem emellan.

Nu ska jag gå! Jag behövde bara fördriva tiden lite ;)


Olivia som modell.

Okej. Det blir dramatiskt idag:

Tjugo över tre. Jag står bakom kassan och klurar med ett problem (tror jag det är, eller något annat som tar lite längre tid) med en kund. Jag blir smått överraskad/glad när jag tittar upp och ser Émelie skymta bakom kunden, sms:ande. Vi får ingen ögonkontakt. Jag fortsätter med kunden. Tittar upp. Émelie sms:ar fortfarande. 'Väldigt vilket långt sms hon ska skicka tänker jag'. Plötsligt står Émelie snett framför mig och hoppar upp och ned och nästan hojtar: "Olivia! Jag har kommit hit för DIN skull, för att berätta något jättespännande! Mamma körde ut mig för att jag skulle få frisk luft, och nu är jag här för din skull för att jag måste berätta något!!" Eller något i den stilen. Jag står fortfarande med kunden och sneglar lite på Émelie, nickandes och mumlande: "Ja, hehe. Vad kul. Då måste det ju vara något väldigt spännande, hehe." (Med varor nedplockandes i en påse, fortfarande med kunden). När kunden gått, hoppar Émelie fram till mig, öga mot öga, och utropar: "Jag har precis fått sms av Sara, och ALLA vi har kommit med till modevisningen!!!!" Med uppspärrade ögon (känns det som i alla fall) tittar jag glatt på henne och säger: "Näää! Vad kuuul!" Som mitt vanliga reagerande ungefär. Vi pratar en stund till och sedan ger sig Émelie ut ur butiken. Hejdar sig själv, vänder sig om (medan nästa kund kommer fram till mig) och utropar igen: "Grattis förresten!! Till modell!! Haha!" Mitt vanliga jag-kan-kanske-inte-prata-så-mycket-med-dig-just-nu-för-jag-har-kund-ton kommer fram igen och jag skrattar lite och säger: "Hihi, tack! Du med!"

Så nu är vi alltså med. Hela bunten! Jag kollade genast mejlet då jag kom hem, och mycket riktigt. Den 24/1 ska vi vara på Rosenfredskolan mellan kl 16.00 och 18.00 för att prova kläder. HIHI. Skojsigt och roligt. Jag bara ääälskar kläder ju!

Förra gången jag var modell var det håret det gällde. Då såg det ju ut såhär:

96859-579
Det var ruskigt skoj. Jag hade lätt kunnat vara med i det en gång till! Och jag blev faktiskt väldigt nöjd med håret, när jag vant mig. Förutom att det blektes bort väldigt fort. Lila är väl inte det hållbaraste precis. Åh, vad kul vi hade. Vi blev uppassade, tvättade och färgade hår i omgångar och var väldigt förväntansfulla :)

Om ni vill läsa hur det gick, kolla: oliviajohansson.blogg.se/m_012007.html och bläddra ner lite. (Vet inte hur man länkar till inlägg!)

Avnjuter en god läsning

96859-577

96859-578

En riktigt god och prisvärd läsning just nu är "Greven av MonteCristo". Inhandlad för 1:- på loppis här i Veddige! Jag har sett filmen med James Caviezel (spelar Jesus i The Passion of the Christ), och tycker den är helt fantastisk. Storyn är grym! Så när jag hittade boken för endast en krona slog jag till. Nu har jag kommit mer än halva från att ha börjat läsa igår. Samtidigt har jag bara lååånat lite utav pappas Ahlgrens Bilar. Förlåt. Dem var så lockande...

Tänka tillbaka.

Stunder och ögonblick jag kan längta tillbaka till:


Dansen med stort D. Usch vad jag saknar det. Då vi dansade på Ungdomens Hus, se bara.


England. Landet som tog mitt hjärta. Åh, vad jag längtar tillbaka.


Enorm. Oförglömligt. Behöver inte förklaras, men det var HELT fantastiskt.


Denna tiden då jag och Erica fotade varje helg typ :), det var skoj!


Frankrike förra sommaren. Men även denna sommaren.


Regn-dagen med Paul Frank-stövlarna. Mys!


Salem Al Fakir. Det charmigaste leendet och det übersnyggaste håret och den coolaste rösten.

Ljusglimtarna under dagen

Jag har blivit förkyld igen. Som om inte det skulle räcka att alla andra i familjen är det. Arrgh... Så jag hade tänkt stanna hemma idag, men tog mig i kragen och gick i alla fall. Som belöning för det är jag fantastiskt trött nu. Skulle kunna somna här. Och det händer sällan. Jag har haft en rolig dag i alla fall. Som vanligt :). Jag kan kortfattat berätta om de små ljusglimtarna från skoldagen.

En lättnad på matten var att jag, Emelie och Fanny ligger en vecka före i planeringen. Underbar känsla.

Vi åt i matsalen. Karl-Magnus kom och satte sig vid oss, vi var hans enda "vänner" i matsalen (;D) så han åt med oss, och vi hade ett samtal fullt av skratt (som alltid, vi skrattar jämt åt honom) och pinsamheter.. Fanny, du är dödens! Puh... jaja, det var ju lite roligt i alla fall!

Jag, Emelie, Fanny och Sara anmälde oss till modevisning! HAHA, vilket skämt! Vi gick förbi deras lilla skylt där de satt utanför matsalen, och Fanny sa lite på skoj "Åh, modevisning! Ska vi vara med?". Sjävklart haffade de oss och trodde vi var seriösa. Och jag sa: "Eehm... Fanny, du sa väl det lite på skoj va?" Men de bjöd med oss att bli mätta (med måttband alltså, inte få mat) efter vi ätit. Så vi gick dit, helt på impuls, och skrev upp oss. Haha, det var lite skoj. Så nu kanske vi kommer med! :D

Historia-timman gick ovanligt fort. Tack gode Gud för det. Svens lektioner är väl inte de mest hektiska precis... Och observera, jag svarade på en fråga. Yeah.

Naturkunskapen slutade en halvtimma tidigare, plus att nästa lektion var inställd, så jag slutade 14.10 idag!

Och utöver lektionerna dog vi som vanligt av skratt. Jag har så grymt roligt i skolan :D.

Thoughts and thoughts

Tänk, tänk, tänk... det är något det finns mycket utav i min hjärna. Jämt, faktiskt. Jag tycker det är väldigt stillsamt och skönt att tänka. Man kan gömma sig: drömma, fantisera... Så trevligt det är. Men inte om där finns för mycket negativa tankar. Det är aldrig bra. Just nu är det en salig blandning, med mest tankar på skolan, kyrkan och vänner.

Mycket av mina tankar går till bönedygnet på PS. Det kommer bli fantastiskt. Fantastiskt. Vi behöver verkligen be ännu mer just nu, och så kommer vi samlas många församlingar i PS Aula för att BE och lovsjunga Jesus... i ett helt DYGN. Det är något så underbart, om alla visste... om alla ville chansa... pröva Jesus... Det är värt det. Verkligen. Jag är så lycklig.

Den här har gått på repeat ett tag...

Och klasskompisarna är RÄTT trötta på det. Den är så töntig så den är bra! Riktigt go att digga till, och se upp! Den sätter sig på hjärnan... "I said a wasn't gonna loose my head, but then POP! goes my heart.." lallala! Min favvo just nu ;D, från "Music and Lyrics" som förövrigt är en mycket bra film.

Det gulligaste och finaste jag har för utomhusbruk

96859-559
Nu kommer bilderna med jackan. En kamera framför ansiktet, men jag har ingen som kan ta ett snyggt kort ;).

Mössa - Vila
Sjal - Part Two (Sacco)
Jacka - Zara
Örhängen (syns på den lilla bilden) - julklapp


Och detta hade jag på mig idag. (Förutom skorna, dem är för kalla för tillfället) Förvånande att jag lägger ut outfits faktiskt!

Top - Nümph
Kofta - B-young
Kjol - Myrorna
Strumpisar - H&M
Benvärmare med knappar - julkapp (Rut m.fl)
Skor - Skoingvar (haha!)


96859-560

Sköna, underbara.

96859-556

96859-553
Eftersom jag varit sjuk har jag inte hunnit visa den snyggsnygga 50tals-jackan jag köpte i veckan på Zara. Rea! Jag kan tänka på den i flera dagar och bara älska den :). Den är givetvis snyggare att se på... men det kanske kommer! Här är den i alla fall. Min nya favorit.

Och så är det snö också. Unbelievable! Snö? Och mycket också! Det kan bli en pulka-dag idag!
96859-554

Jag är sjuk

Någon blanding mellan halsfluss och influensa. Jag vet inte vad, jobbigt är det i alla fall. Och när man gjort allt för att inte ha tråkigt får man spela datorspel... Det gör jag aldrig. Då har man väldigt tråkigt. Inga idéer.. Orkar inget.

Var tvungen att skriva nåt i alla fall.

Ett tips bara...

image551

4 jättegoda parfymer som tips. Alla har blivit riktiga favoriter, därför sparade jag på kartongerna. Men nu är det dags att slänga dem :)

Cindy Crawford - Summer Day
Naomi Campbell - Cat Deluxe
My Givenchy! - Givenchy
Hugo Boss - XX Woman (Nuvarande parfym, mmm vad god den är!)

2008, välkommet!

GOTT, NYTT, VÄLSIGNAT, RIKT ÅR alla bloggläsare!
Jag ser fram emot vad Gud kommer göra detta år. Han vill använda oss. Bara vi är villiga. Är du villig? Det är jag.
Here I come 2008!

Jag såg Wienerkonserten i förmiddags, som jag, mamma, pappa alltid gör. Jag är allt en drömmare, en stooor drömmare. Jag lever i min egna lilla värld och skulle ge vad som helst för att få leva i ett stort härligt slott eller liknande. Vara den där Jane Eyre, inte klädd i full flärd kanske... men vara förälskad och gift med en underbar man, alltjämt underbar. Jag frågade mamma idag hur man får någon sådan kontakt, som en greve, prins. 'Det får man ju aldrig' sade jag lite drömmande (igen). 'Det vet man väl aldrig' var mammas svar. Jag kan ju alltid önska... Men ändå. Om jag ändå alltid lever i min lilla drömvärld så spelar det ju ingen roll om mannen är greve eller ej. Jag drömmer ju säkert att han är det i vilket fall ;). Likt Mr (Edward) Rochester. Lång, ståtlig med mörkt smålockigt hår och med ett leende av guld. Wow. Vilken dröm det skulle vara.

image549

Jag är lycklig alltid nuförtiden. Jag har min drömvärld som jag kryper in i när jag inte vill veta av allt modernt och hippt. Faktiskt. Och Jesus som är min klippa. Alltjämt underbar, klippan jag står på. Fantastiskt. Jag vill tacka för såå mycket som jag fått vara med om detta år. Det är så mycket man glömmer att tacka för. Om det inte vore av frälsningen jag fått skulle jag inte vara den jag är idag.

Och där sätter jag punkt för dagens inlägg.