Har inget att skriva...

Tomt på fantasi just nu... men livet är härligt. Jullov om 3 veckor och bara 3 prov och 2 inlämningar kvar! Jippiiiie!! Jag kan inte fatta att jag då slutar höstterminen. Det har redan gått en termin!! Hur snabbt ska då inte dessa tre åren gå?

Jag tog lite bilder med iPhonen idag:

(Jag gillar posen så mycket så jag måste bara behålla denna bilden i rätt storlek :D)
96859-500
Emelie, Norsk, Vangen (kärt barn har många namn!)

fv: Lisa, Clara, klassrummet, Emelie, Hanna på tågstationen!

Jag är sjuk, men tröstar mig med en välkommen iPhone.

Jag ska bara aktivera den först. Och det har jag inte gjort idag, för det får Samuel hjälpa till med. Men KUL är det att den äntligen kommit!! :D

Förutom att jag är sjuk. Jobbig jätte-huvudvärk, halsont och med en känsla av att en jätte-förkylning är på väg... :/

Anledningen varför jag inte pluggar just nu.

Jag har glömt samhällskunskapsblocket i skolan, och det får mig att må illa. Jag har prov på onsdag. Men är det så farligt egentligen? Jag har knappt pluggat nåt på det, men jag har ju måndag och tisdag på mig. Kan jag vara lugn? Jag vet inte. Jag funderar starkt på att ringa Fanny och kolla om vi kan plugga imorgon. Det är så mycket lättare att vara två. Det gick ju bra att plugga till historian! Jag måste ringa henne. Det skulle kännas så skönt. Någon som är på samma nivå...

Jag har ikväll satt upp mitt jul-tyg på väggen, och "pyntat" med lite röda saker i mitt rum! Jag kommer ha så mycket prov nu, så det är skönt att ha det uppe! Och myyyysigt såklart! Men stjärnan i fönstret får vänta till om några dagar.
Så här såg det ut förra året:


96859-498
96859-497
96859-499

Den lila klänningen

96859-495

96859-49396859-494

Jag kom på att jag hade denna klänningen... den fick jag i julklapp av mamma och pappa förra året. Då tyckte jag inte så mycket om lila, men nu är den ju helsnygg! Mörklila liksom. Så nu blir det mer användning av den :)

Klänning, H&M (julklapp)
Polotröja, H&M
Armband, ingen aning... mammas gamla
Halsband, Pilgrim


Plugget, jul och alpha.

Yes. Jag lyckades att inte splasha någon groda idag! Men mitt skolplugg försvinner inte för det... Jag vill inte göra en lista, för det gör mig så stressad och pressad, jag behöver bara säga att det är lite mycket nu. Ungefär 7 prov/inlämningar innan jullovet (dvs 4 veckor) och lite till... Jag är i alla fall inte van vid det. Men det är samtidigt trevligt i skolan också, det är det ju alltid. Och jag kan alltiiid trösta mig med att dränka mig i julsånger i denna tid, om jag känner att jag har mycket och samtidigt höga krav på mig själv. Det hjälper må jag säga!

Igår hade jag och Emelie jätteskoj på naturkunskapen! Vi såg en film om hjärtat och fantiserade om vad alla celler och äckliga små masksaker i hjärtat såg ut som. Vi kom fram till följande:
Något såg ut som "curlingklot" med ben, något såg ut som Grynets tofflor, några krumelurer var gröna jellybeans och det bästa: Stockholms Blodbad mellan immunförsvaret och viruset. Haha, så kan man fantisera då man har tråkigt och är trött på en NK-lektion :D.

Alphan var mycket givande idag. Veckans kapitel handlade om "Helar Gud människor än idag?" Svar: Absolut, till 100 %. Den Gud jag tror på gör det. Och vi kristna borde verkligen börja praktisera det och våga mer. Jag blev väldigt uppmuntrad. Tack och lov att Han är en trygg läkare man kan lita på!

Dessa två julskivor hade suttit fruktansvärt bra just nu. Om inte iPhonen kostat så mycket hade jag kunnat köpa dem... ååå..!! Det är mycket man vill, men man kan inte få allt.

96859-49296859-491

Julklassiker, man ska börja i tid.

Jag vill vara på nåt sätt vara där när Chris Rea åker hem till julen i "Driving home for Christmas". Den är så underbar, den sången! Kan verkligen föreställa mig hur det blir täckt av snö på förarrutan och han åker hem för att fira jul med sin familj efter så lång tid. Och så tittar han bredvid sig och ser att föraren intill honom är precis som honom, åker hem på julafton för att få vara med sin familj.

"...driving home for Christmas
Oh, I can't wait to see those faces
I'm driving home for Christmas, yea
Well I'm moving down that line
And it's been so long
But I will be there
I sing this song
To pass the time away
Driving in my car
Driving home for Christmas"

Purple and Brown

Dagens!


Vinter eller sommar?

96859-488
96859-490

Jag föredrar ändå vinter. Tillsammans med julen hamnar det bland bästa jag vet!
Sommar är underbart, och jag älskar sommarbilden ovan, men nånstans finns mitt hjärta hos vintern i alla fall.

Igår pluggade jag historia hela dagen.

Med Fanny. Det var über-trevligt. Vi fick gjort mycket plugg tillsammans, tycker jag i alla fall! Nu hoppas vi på att vi klarar historia-provet...

96859-486

Jag ändrade om lite...

...vad tycks? Rosa är väl egentligen inte min grej, men den här färgen är riktigt härlig till grått tycker jag. Men frågan är hur jag ska göra till jul... ska jag ändra till det klassiska röda, eller ha kvar det rosa? Eller kanske ha rosa och lite röda inslag? Om nån har en idé så är den välkommen :D.

Och The Notebook är lika bra som filmen, får jag nog säga. Den är suverän. Alla som sett filmen borde läsa den, den är såklart annorlunda på många ställen, men ändå lika bra.

96859-485

"Remarkable and memorable... beautiful."
"... If you are in need of a good cry, The Notebook is absolutely the right book."
"A wonderful story of love and devotion... beautifully done, but I must warn everyone to have the hankies ready!"

Så säger många tidningar och bokförlag som läst den!

Aktuellt ämne: Jul.

Ikväll har jag varit på en lovsångsövning fylld med julsånger som övas inför konserten den 2:e december! Åh, vad härligt det är varje år! Jag kan inte hjälpa att jag älskar julen så ofantligt mycket som jag gör!
Jag brukar börja lyssna på julmusik redan i slutet av oktober, men har försökt hålla mig detta år... Men nu går det inte längre. Nu sitter jag och lyssnar på Carolas nya cd jag fick häromdagen: "I denna natt blir världen ny". Och snart måste man börja köpa julklappar också! Jag har i år försökt hålla mig med det också...

Måndag har gått, och snart tisdag oxå.

Gårdagen var ju den sämsta morgonen man kunde ha...Började såhär:
Jag skulle ta tåget kl 08.22, det var minusgrader och jättekallt när jag gick dit. När jag kom dit fick jag reda på att tåget var 20 minuter försenat, inte ett dugg skoj i det kalla vädret! Så jag stod där... och när tåget kom fram till Varberg hade bussen såklart redan gått upp till PS, så jag fick gå upp. 20 minuter senare var jag där, och då fick jag gå direkt till Hus 9 för att hämta mina nycklar som Jakob råkat få med sig. När jag väl kom till hus 1, där jag går, hann jag precis slänga in min väska och ta mina grejer för att komma till lektionen! Puh... en måndag oxå!

Idag har Emmie varit här och övat med Jakob på sin superfina sång som hon ska sjunga på audition till Ps-musikalen.. Huuuuur bra som heeeeeelst var det! Cash för det Emmie :D. Och så drack vi varm chocolate, och åt toast med äckel-päckel-dragon i! Blää, aldrig mer! :)

Imorgon har jag MATTE-prov. Önska mig lycka till! Jag kan behöva det då jag ska sitta där i två timmar :O. Men det känns bra just nu.

En jätteskoj dröm på en söndag.

Jag drömde om Christoffer inatt, hahaha. Jag måste bara berätta!

Jag drömde att jag hade slutat för dagen på Village, och skulle gå ut till personalrummet för att hämta jacka och väska. Då ser jag att Mia leder ut Christoffer till vårt personalrum för att han mår dåligt? Jag blir helt chockad. Så när jag kommer ut ligger alltså Christoffer på två stolar och säger med hes röst när jag kommer in:
"Vem är det som kommer?".
"Det är Olivia" svarar jag.
"Jaha!"
Och så börjar samtalet. Han reser sig upp och ser genast väldigt pigg ut. Vi pratar och skrattar, och jag drar slutsatsen att oj, vad öppen och glad han är som person! Och plötsligt tar han upp sin mobil och skriver in mitt namn på "Ny kontakt", eller inte namnet, utan skojar till det och skriver nåt annat skoj, som jag inte minns.
Jag kommer på mig själv med att ha lutat mig mot hans axel, och att han inte hade haft nåt emot det. Jag blir varm och tar av mig tröjan (kommer t.o.m ihåg vad jag hade på mig!), och så blåser han mig i nacken och skrattar. Han ställer sig upp och dansar och sjunger lite. Jag skojar med honom och säger att han minsann kan dansa också, "Vad duktig du är" lite ironiskt, och så skrattar han igen. Jag berättar också att jag gråtit och verkligen blivit chockad då han åkte ut. Och då blev han alldeles tyst. Han verkar inte ha kommit över det än.
Då kommer Johanna förbi utanför, och blir helt ställd. "Oj!" viskar hon när hon får syn på Christoffer, men fortsätter gå eftersom hon har annat för sig. Och så kommer Emmie, och hon går in i rummet. "Vad häftigt att se dig såhär nära! Som en kompis liksom!" och går ut.

Sedan tog drömmen slut av att mamma väckte mig. Vi skulle gratta pappa på Fars dag. Jag berättade sedan drömmen för mamma och pappa, och så sa pappa: "Det var väl tur att mamma kom å väckte dig då, annars hade du väl gift dig med honom" Hahhaha...

Jag kommer aldrig mer att se på Idol.

VARFÖR!??!??!?!?!? Jag är så bedrövad så det finns inga ord. Christoffer åkte ut. JAG FATTAR DET INTE. Jag kommer definitivt INTE fortsätta titta på Idol nu. Han var den bästa, och nu har han åkt. Helt värdelöst. Värdelöst.

Så sjukt ledsen jag är. Jag ville inte att han skulle åka. Det blev som en chock... jag satt och grät helt plötsligt. NEJ usch vilken kväll! Jag har aldrig varit så intresserad av Idol, men jag fastnade verkligen för Christoffer! Han skulle ju vinna!!

Arghh!!! Måste uttrycka hur ledsen jag är bara. Och det gör jag här.

Christoffer, jag älskar dig.

Hur hamnade jag här?

Jag har två böcker som behöver pluggas och läsas i! Varför sitter jag här då? Jaja.. nu när jag ändå sitter här kan jag ju redogöra för er vad som hände denna trevliga dag. Massor!

Vi blev intervjuade av HN
om dem där morden som skedde i Finland. De frågade lite om vad trodde det kunde hända här, och hur vi tänkte om det skulle stå nåt sånt om vår skola på nätet o.s.v. En människa fotade och en antecknade vad vi sade. Jag sade ju i och för sej inte mycket alls, eftersom Fanny tjötade hela tiden ;)... Och sen frågade dem om allas namn och skrev upp allas utom mitt. Oj, tänkte jag. Jag sade väl inte tillräckligt då, "men jag kom med på kort" tänkte jag ;). Sedan hör jag från Emelie att dem ringt henne och frågat vad den blonda tjejen med page hette! Haha, så nu kommer mitt namn med i HN oxå, ha ha ha.

Jag var på "intresse-möte" för PS-musikalen!
När jag gick dit kände jag: "Jag vill vara med, fy vad skoj!" Med en aning pirrighet i magen. När jag kom dit var där mycket folk, och många som var där kände ju jag, olyckligtvis ;). Både Anthony, Karl-Magnus och Alex var där. Frida, Nelson och Samuel oxå! Och såklart Emelie. Och så var det jag, Hanna och Emmie. Emmie hade nätt och jämt beslutat sig innan att hon skulle vara med :). I alla fall. Vi fick reda på lite kort vad musikalen "The Rocky Horror Show" handlade om, och då började mina tankar svikta. Näe, vad var detta för musikal? Vääldigt konstig.. och ju längre tiden gick, och ju mer killen där framme pratade, desto nervösare blev jag. Jag är etta, + att Anthony och Kalle skulle anmäla sig. Vilket skulle betyda mobbing för min del... jag kände mig helt enkelt osäker...att vara med i en feting-musikal, som handligen inte verkar vara bra i, ägna massa tid åt detta nu när vi har så mycket i skolan, och att jag kände mig liten. Jag är ju etta, lite nervöst.
Så jag bestämde mig för att söka nästa år. Det ska jag. Om det är en bättre musikal förstås.

Jag fick min beställda bok! "The Notebook". Som jag ska läsa på engelska-lektionerna. Jag bara ÄLSKAR filmen, så jag är bara ju tvungen att läsa boken! På engelska. Å, den är redan bra!

iPhone-beställningen verkar gå igenom... äntligen, förhoppningsvis, funkar det att beställa. I så fall räknar jag att jag får den nästa fredag eller måndagen därpå! :D

Detta hände denna händelserika dag!

Jag längtar efter jul...

När mörkret lägger sig över området och endast de många ljusen lyser upp den varma röda färgen på bordsduken, då julmust har köpts in i ett stort lager, och likaså pepparkakorna.
    Då julbaket är igång för fullt, och mamma står på sin vanliga plats i sitt röda, alltid välanvända julförkläde och bakar Helgas kakor. Hon häller över den mörka blockchokladen över de just färdiga kakorna och det doftar ljuvligt. Då lussekatterna bakas om och om igen, på grund av familjens kärlek till dessa saffransbullar.
    Julmusiken spelas, och alltid det klassiska kassettbandet som spelats i alla år: Agneta och Linda. Det är ingen jul utan det kassettbandet. Oavsett om vi behöver leta ihjäl oss i huset efter bandet, så är det alltid ett måste för att den äkta julkänslan ska komma fram.
    Frosten som kommit för att lägga sig över tak och träd är alltid speciellt välkommen till oss. Med en mor och en dotter som är förälskade i den vita snön, är det inga ledsna miner som visas då åtminstonde frosten kommit.
    Att på julafton få klä upp sig i det finaste man har, har alltid varit något som suttit i, i alla fall för mig. Om det inte vore för mitt korta hår skulle jag självklart också sätta upp två flätor med röda band i.
Julen är den gamla, hederliga högtiden för mig. Inget får moderniseras, aldrig. Jag är en traditionsbunden människa, och det kommer alltid att förbli en gammaldags jul fylld med ljus och gamla julsånger för min del.

Christoffer, Christoffer...En sak är säker: Han måste vinna, och jag ska ha hans skiva då den kommer.
Det underbara är att han är kristen också!

Lista

Tio saker om mig
1. Är du singel?
Ja.
2. Är du lycklig?
Ja, jag är lycklig i mitt liv just nu.
3. Är du uttråkad?
Ja, det är jag. Har kommit hem från skolan, ätit en macka och sitter nu här... tråkigt!
4. Är du ledsen?
Nä! Mamma och pappa kommer hem ikväll och vi slapp idrotten idag. Vem kan vara ledsen då? :)
5. Är du italienare?
Nej. Men jag läser språket. Jag kan två gånger i veckan låtsas att jag är en italienare :)
6. Är du gravid?
Haha, nej.
7. Är du full?
Nej. Och har aldrig varit. Jag klarar mig så bra ändå. Flippa ut gör jag så gott som hela tiden ändå, oberoende av att ha druckit någon vätska alls.
8. Är du en cooling?
O, nej. Och tror inte jag vill vara heller..
9. Är du från Irland?
Nej. Men böcker som utspelar sig på Irland älskar jag!
10. Är dina föräldrar fortfarande gifta?
Ja. Och har varit det i många år. Typ 30 nånting...

Åtta saker om ditt kärleksliv

1. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?
Ja... det gör jag nog.
2. Har du nånsin blivit sårad?
Klart man har. Senast vet jag inte...
3. Har du nånsin tänkt på en och samma kille flera gånger under natten innan du somnade?
Ja.
4. Har du gillat en kille utan att berätta det för honom?
Ja.
5. Har du kysst någon inom de två senaste veckorna?
Nej, det hade varit konstigt i så fall.
6. Har du haft en hemlig beundrare?
Ja, nån gång i lågstadiet. Det var ett väldigt härjande...
7. Är du kär?
Nej.
8. Vill du gifta dig i framtiden?
O, ja! Jag längtar till denna dag...

10 saker två alternativ
1. Kärlek eller lust?
Kärlek. Stadigt förhållande.
2. Hår eller ögon?
Det var svårt. Hår är på ett sätt viktigt, men jag säger ögon.
3. Katter eller hundar?
Svårt det där. Jag säger katt. De är så små och söta.
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar?
Jag gillar att träffa folk. Så jättemånga "vanliga" kompisar, men även några få riktigt nära!
5. TV eller Internet?
Internet. Jag är absolut ingen tv-människa, däremot en filmmänniska. Internet har mycket information att ge, och tidsfördriv.
6. Coca-cola eller Pepsi?
Coca-cola.
7. Vild utekväll eller en romantisk hemmakväll?
Romantisk hemmakväll. Utan tvekan.
8. Pengar eller lycka?
"Lycka kan aldrig köpas för pengar". Jag citerar Maja.
9. Dag eller natt?
Natt är mysigare. Samtidigt som man blir trött fort.
10. MSN eller mobil?
Mobil. Oftast alltid tillgänglig.

Tio "Har du nånsin..."
1. Blivit påtagen när du försökte smita hemifrån?
Ja... när jag var runt 6 år, då man rymde om man blev sur :).
2. Brutit ett ben?
Nej.
3. Gjort nåt du ångrar?
Ja, mycket. Kalaset hemma hos Daniel.
4. Hoppat Bungee Jump?
Nej. Tror aldrig jag skulle våga.
5. Ljugit för någon du tycker om?
Ja, tyvärr!
6. Ätit en hel tårta?
Nej. Usch.
7. Gjort bort dig offentligt?
Ja, flera gånger. Men inget jag kan komma på nu.
8. Velat bli tillsammans med ditt ex igen?
Öh. Nä. Har inget ex.
9. Gråtit när ett husdjur dog?
Ja. Min älskade kanin Stampe. Jag grät hejdlöst.
10. Velat försvinna?
Ja.

10 Senaste...
1. Telefonsamtalet du gjorde?
Kanske Marie eller nåt. Minns inte. Jag har inte ringt nån idag i alla fall.
2. Telefonsamtalet du fick?
Johanna, syster.
3. Personen du var med?
Fanny och Emelie, idag på rasterna.
4. Roligaste grejen som hänt?
Hmm... det närmaste var då Emelie och Fanny sov över här. Hejdlöst kul vi hade!
5. Personen du sms:ade?
Pappis! Svarade honom.
6. Du kysste?
Ingen.
7. Du skrev till på myspace?
Har ingen.
8. Du kommenterade?

UnderbaraClaras blogg tror jag.
9. Du tillbringade natten med?
Ensam, som alltid.
10. Du kramade?
Emelie, när vi skiljdes åt vid skolan idag :)

Lovet är snart slut, och det känns inte bra..

Det är SÅ synd att jag inte har bilder från då mina trevligaste tjejer var här i torsdags! (Mamma och pappa har ju med kameran i Spanien förstås).
Det var übermysigt när dem var här, Emelie och Fanny! Tyvärr blev det inget med Greveholm-maraton, för jag fick inte igång videon! Jag ringde min far nere i Spanien, men inte ens han kunde hjälpa mig. Usch, det var tråkigt. Men det blev väldigt mysigt ändå!
Vi såg Björnbröder 1&2, spelade Bohnanza i mängder, (räknade till 5 gånger!), drack te, såg film igen, åt popcorn, skrattade hejdlöst och helt flippade ut. Jag älskade det. Dem är så fruktansvärt bra, dem där två. Norsk och Brownie. Dem sov över och vi hade jättemysigt.

Igår och idag har jag varit hos Ola och Emma. Verkligen roligt! Jag var med Emma och Lisen på Noas Ark, för jag hade aldrig varit där. Det var jättetrevligt! Jag och Johanna måste verkligen skynda på köpet av en kanin... <3

Men lovet är bara en vecka, tyvärr. Och nu är det snart slut. Det har i vilket fall varit härligt!