Lyx-tisdag
Jag cyklade till Hemköp innan och köpte en gul, fin ananas och två Palle Kuling. Jordgubbarna har mamma köpt, och dem ska vi äta ikväll när hon kommer från föräldramötet (på hennes jobb då). Så nu ska jag lyxa till det för att det är tisdag, och för att jag har haft nationellt prov idag och för att jag är ensam hemma. Det gör jag alltså med några skivor färsk ananas, två Palle Kuling och "Vem vet mest" på TV.

Det är otroligt vilket väder det är nu. Det är varmt för att vara bara april, snart maj, men i eftermiddag var det lagom varmt. När jag cyklade var det ljummet trots att det blåste, och det kändes som en sen sommarkväll. När jag körde förbi kiosken satt där minst fem stycken och åt glass, och fler och fler visar sig utomhus i detta vår-sommarväder.

Och på torsdag är det valborg. Det är inte sant vad tiden går fort.

En söndag

Igår var jag hos mina fina kusiner i Kungsbacka. Eller "mockasinerna" som jag och mina syskon alltid kallade dem när vi var små. Så roligt och trevligt!

Idag äter jag frukost i sängen, läser "Kvinnorna på Stensvik", lyssnar på Fats Domino och väntar på att åka med Johanna eller Joann in till jobbet. Och så ser jag fram emot att få köpa den fina klänningen och de vita, underbara skorna på MQ. Så ser min dag ut!

Hejsvejs!

A song for youI've been so many places in my life and time
I've sung a lot of songs, I've made some bad rhyme
I've acted out my life in stages with ten thousand people watching
But we're alone now and I'm singing this song for you
I know your image of me is what I hope to be
I've treated you unkindly, but girl can't you see,
There's no one more important to me
So darling can't you please see through me,
'cause we're alone now, And I'm singing my song for you

You taught me precious secrets, The truth with holding nothing
You came out in front, and I was hiding
Oh, but now I'm so much better, So if my words don't come together
Listen to the melody, 'Cause my love is in there hiding
I love you in a place where there is no space or time
I love you for my life, you are a friend of mine
And when my life is over, remember when we were together
And we were alone , and I was singing my song for you
And when my life is over, remember when we were together
We were alone, and I was singing my song for you 

Bara för idagIdag ville jag bara känna mig lite rockigare än jag egentligen är. Så skönt att kunna byta sådär bara för idag. Om än lite.
It's indie rock and roll for me.

En mysig eftermiddag och en ny telefon

I eftermiddag när både jag och mamma kommit hem, åkte vi till affären och handlade. Och jag fick en halv ananas av mamma - så otroligt god!! Vi köpte pizza som vi åkte hem och gjorde i ugnen, satte oss i soffan och satte på Lotta på Bråkmakargatan (som jag lånat av en vän). Eftersom det var VHS vi såg på, så hackade ljudet lite och vi tittade inte så länge. Istället satte vi igång Barnen i Bullerbyn, och såg hela! Åh, så söta dem är! Anna, Britta, Lisa, Olle, Lasse och Bosse. Och så lilla Kerstin förstås. Nu måste jag bara köpa den där fina blå-vit-rutiga klänningen på MQ nästa gång, det är nämligen precis en sån som Lisa har i filmen! Och jag har bestämt mig för att plocka sju sorters blommor och lägga dem under huvudkudden på midsommaraftonsnatten.Jag shoppade lite idag också, innan jag åkte hem. Ett par blå chinos som jag lagt undan tillsammans med ett påfågel-linne på H&M, och så hittade jag en vit topp med lite krås på MQ. Pengarna måste sparas lite, så jag inte skrapar rent hela plånboken tills månaden är slut, för jag har nämligen beställt Australia på blu-ray nu. Den kommer om några dagar, och det ser jag fram emot!


Och så har pappa köpt en iPhone för pengarna vi fått från försäkringsbolaget, IDAG! Han åkte till Stockholm imorse och har haft kontakt med en kille som lagt upp en iPhone på Blocket. Han träffade honom i eftermiddag och DEAL, nu är den min! Äntligen. Och nej, jag måste inte ha en iPhone bara för att jag hade det innan. Men jag hade annars fått köpa både en iPod och en mobiltelefon, eftersom både dessa delar ingår i en iPhone, och det hade ändå blivit samma pris ungefär.

Nu ska jag kila. Ha det fint!

De sånger som ligger mig närmast om hjärtat idag

Dream
When you're feeling blue
Dream
That's the thing to do
Just watch the smoke rings rise in the air
You'll find your share of memories there

So, dream when the day is through
Dream and they might come true
Things never are as bad as they seem
So dream, dream, dream

Dream
Michael Bublé


Love me or leave me and let me be lonely
You won't believe me but I love you only
I'd rather be lonely than happy with somebody else

You might find the night time the right time for kissing
but night time is my time for just reminiscing
Regretting instead of forgetting with somebody else

There'll be no one unless that someone is you
I intended to be independently blue

I want your love, but I don't wanna borrow
To have it today and to give back tomorrow
My love is your love
There's no love for nobody else
Love me or leave me
Frank Sinatra

Cupcake-party med tjejerna i klassen!
Åh, mysig dag!

Åh, fina tisdag

Idag har varit en jättemysig dag. En effektiv, nyttig men också slapp och skön dag!

Jag har:
-Handlat 18 ägg iklädd röda strumpisar, röda Converse, blå jeansshorts och en vit kofta.
-Städat hela huset.
-Ätit middag.
-Hämtat Max på dagis, haft "Hemligt klubb-möte" med honom och tryckt med bokstäver på hans svarta linne.
-Varit hos Miriam = varit på picknick vid sjön, ätit god mat och tittat på A walk to remember.

En fin dag, inte sant?? Jag älskar mitt lov alltså! Imorgon kommer Fanny hit, det ska bli mycket trevligt!

Gåsevadsholms slottMamma och jag hade en mor och dotter-dag idag. Vi åkte till Gåsevadsholms slott utanför Kungsbacka.

Vi åkte fram på den långa landsvägen som skulle leda till det privatägda slottet. Mamma saktade ner och sade: "Nu börjar jag känna igen mig!". Där sitter mor och dotter, lika fascinerade och intresserade av slott och gamla gods.
Mellan träden ser vi det. "Där är det!" utbrister mamma. Från den stunden försvann jag helt och hållet in i min värld och bara glodde. Ett stort, pampigt slott reser sig på vänstersidan. Tankarna bara flyr.

Tänk att det där underbara sagoslottet ligger så nära där vi bor. Bara en halvtimmas resväg ungefär. Inte nog med det, det är ju kungens syster prinsessan Desirée som äger det. Paret bor dock inte där, utan på Kobergs slott i Västergötland. Men oh så fantastiskt.

Jag är en romantiker, helt klart. Jag fick det till och med bekräftat på den senaste svenska-lektionen, då vi pratade om just romantiker och Romantiken. Alla "kriterier" för att vara en romantiker stämde in på mig. Perfekt. Men det sorgliga med att vara drömmare och romantiker är att man inser att verkligheten ändå aldrig kan undgå en. Varje gång man kommer tillbaka till verkligheten, som idag till exempel, spräcks bubblan och allt blir plötsligt grått och trist. Drömvärlden är väl alltid den perfekta antar jag, så ibland får jag ta tag i mig själv och inte låta mig luras in i drömbubblan för mycket. Inte låta böckerna eller filmerna eller landsbygden lura in mig i det perfekta som gör att verkligheten sedan blir så påtaglig.

Jaja, vad är en bal på slottet?

Efter slottsupplevelsen åkte vi till Bräutigams marsipan/choklad/kaffe/glass-butik och åt årets första kulglass! Jag köpte med mig en liten burk med hostpiller i också! Visst är den söt?


Tack underbara mamma för denna dag. Åh, jag är så glad att du är min mamma och att du och jag gillar samma saker. Vem skulle annars förstå mig och mina fantasier?

Påskhelgen

Nu är det påsk, och det är underbart. I helgen har jag varit i Horred på Breakthrough, en ungdomshelg med andra ord. Det var så fantastiskt, så ljuvligt. Gud gjorde så grymt mycket i människors liv, också i mitt. Ja, glädjen är hög.

Tom Bedford från Kansas i USA var där och predikade fredag och lördag kväll. Han var grym. Gud är grym. Tom hade också med sig två vänner, Nathan och Marcus. De var jättetrevliga! Det är så synd att de bor på andra sidan Atlanten liksom. Där är Facebook en bra länk. Men USA lockar fortfarande. Inte för landets skull, som om "åh det verkar så häftigt", utan mer att jag vill uppleva och upptäcka andra kulturer, andra länder, andra språk. Det är så otroligt intressant. En jorden runt-resa kanske?

Ja. Jag saknar redan helgen. Alla vänner, alla goa människor, alla goa möten, all gemenskap. Men nu går jag vidare i vardagslivet och bara fortsätter lovsjunga Gud. Han är så mäktig. I love him.

Ja, jag ville bara säga hej och att jag lever!


Elvis, ja vad ska man säga?

Igår köpte jag också en bok tillsammans med mamma. "Elvis - familjen Presleys egen berättelse", jättebilligt!
Och jag vill verkligen slå ett slag för Elvis. Åh, jag har en sådan förkärlek till honom. Jag levde inte då han levde, men ibland önskar jag det så innerligt. Jag har aldrig gått runt med Elvis på tröjan, klätt väggarna med honom eller spelat sönder hans sånger, men jag har sedan jag hörde talas om honom älskat hans sånger och hela hans person. Det måste ha varit något speciellt över honom. Jag har redan börjat läsa boken, full med bilder och Priscillas och Lisa-Maries mfl. egen berättelse. Den är jätteintressant.

Jag har alltid lovordat Elvis. Hans röst, hans tro och hans underbara charm. När det gått dokumentärer på tv så har jag rusat dit, och jag har ofta velat höra mer av honom och om honom.

Fina tisdag!

Jag, mamma, pappa och Jakob åkte till Göteborg som sagt. Jättemysig dag!


Denna sjalen hittade jag på Beyond Retro, som förövrigt inte var en så fantastisk butik som jag hade väntat mig. Den var mest rörig. Jo, det fanns mycket kläder, och säkert mycket fint... men det kändes inte fräscht. Men denna, ja den gjorde min dag! Två tior och den var min. Jag känner mig väldigt mycket som Audrey Hepburn :)En finfin kofta med rosetter från Rut m. fl.Den här jättefina blusen köpte jag av Linnéa. Åh, jag älskar ärmarna!Ett Panduro-besök senare hade jag med mig detta hem. Tryckbokstäver, färg, "duttar", rosetter och små knapp-brads! Nu har jag tryckt på ett linne och en t-shirt! Det är så skojigt. (Örhängena gjorde jag av de små söta berlockerna och vanliga öronkrokar)Idag kom äntligen den här klädda skivan upp på väggen. Jag bytte den där tavlan med en H&M-modell på, till denna. Jag är jättenöjd! Nu kan jag sätta upp alla fina kort och smågrejer som jag tycker om, som jag inte har plats med någon annanstans!
Bild 1: Tygbit som jag tryckt på. Citat från Anne på Grönkulla. 4 kort. 2 från Gallerix, 1 från England och 1 från Lagerhaus.
Bild 2: Monte Carlo-kort från Frankrike. Ilestmoncheri-visitkort, kort med en gammal bil på och kort med en flicka som dricker kola på, från Antikvariat, julkort från Emmie, kort på mig och Erica, Salem Al Fakir-biljetten från Stockholms-konserten, O-L-I-V-I-A-kort från Emmie för massa år sen.

Imorgon bär det av till Göteborg

Imorgon ska jag, mamma och pappa till Göteborg. Då vill jag/SKA jag besöka dessa tre butiker:


Beyond Retro, som jag hört så mycket om, och som verkar vara helt fantastisk.
Jumperfabriken, som jag läst om på Linnéas blogg, och som verkar ha mycket söta kläder!


Och så vill jag ju såklart besöka Linnéas fina butik igen. Ilestmonchéri. En söt människa med en otroligt söt butik, med ljuvliga kläder!

Så jag hoppas jag kommer hem med några underbaringar imorgon! ;-)

Cupcakes, kappa och påsk!Så här blev de hallon-cupcakes jag gjorde!


Åh, och så har jag köpt en ny vårjacka också. Faktiskt på H&M. För ynka 250 kronor! Underbart pris! Jag älskar den.


Jag påskpyntade lite idag i mina rum!

Underbaringar

De här kommer jag att vilja bo i i sommar. De är underbara, fastän jag aldrig använt dem än. Jag hittade dem på Kupan i Kungsbacka i höstas. Åh, vad jag tycker om!!

Nu gör jag hallon-cupcakes, som snart är klara... de ska få följa med bort till Samuel och Karin snart!


Lördag

I eftermiddag/kväll hoppar det upp ett inlägg här. Nu ska jag åka och jobba! Ha en fin lördag.
Hejhej!

En underbar första aprilKrokusar som kikar fram. Snödroppar som bugar för solen. Fåglar som sjunger. En pojke som kramar sin hund. En tant som krattar löv. En katt som vilar sig i solen. Det är vår nu. Tänk att det faktiskt var 19 grader idag. Det är ju nästan sommar-väder!


Under min foto-promenad gick jag förbi dessa bröders hus. Max tog fram kameran och fotade med mig!
Fv: Ossian, Addick, Max. De två sistnämnda ska jag passa på lördag!

Psst. Det där pyssliga jag gjorde igår var en liten portmonnä. Kanske kommer en bild imorgon.