Lite bilder från dagen

Jag fick en hel massa fina saker. Som kläder, smink, koppar, örhängen, och en receptbok där man kan skriva i egna recept. (med 50-talsbilder i och så!)

17 år

Födelsedag nummer 17.
Dagen har börjat jättebra! Mamma och pappa uppvaktade mig på morgonen (det kändes konstigt att inte Jakob var med och grattade i år) och jag fick två blusar, ett par vita örhängen och en grön eyeliner. Nu sitter jag i skolan och har slutat för dagen. Min buss går snart och då ska jag åka direkt hem till Johanna och äta middag! Ikväll kommer alla syskonen på familjekalas, det blir nog en bra dag!

Projektarbets-idé!

Jag skulle kalla det fantastiskt.. eller ja, typ! Jag menar, det är en befrielse.. lite så faktiskt! Jag har nämligen fått en idé om projektarbete till hösten! Tack mamma för spånandet! Jag tror det kommer passa mig toppenbra, eftersom det har att göra med något jag älskar att göra, och något jag är intresserad av! Nu kanske jag kan lämna in den där lappen med projektarbete-ämne senast den 13/2 som man ska! Sarah, förstår du att jag är lite lättad jämfört med då vi fick reda på att vi måste ha kommit på en idé tills den 13:e? Inga oroade, uppspärrade ögon längre! Haha.

Jaja, det var bara det jag skulle säga. Jag kommer nog inte att säga vad jag ska göra riktigt än..

Nästan återhämtad efter influensa

Äntligen är jag på benen. Jag har legat raklång i soffan i 3 hela dagar med plågsam huvudvärk och feber. UUUH. Men, nu är jag här. Tänkte bara tala om det.

Men, något trevligt med att vara sjuk är att man kan stöta på bra filmer på tv, och här är en jag såg. "The Continental" med Ginger Rogers och Fred Astaire i huvudrollerna! Inte från 50-talet visst, men 1934 är inte dåligt det heller!Ivory Snow

Har jag förresten visat den söta almanackan jag fick av Jakob och Maja i julkapp? Tror inte det, så därför får ni se den nu! Underbar är den, och den passar SÅ bra i mitt 50-talsrum!Nuvarande månaden.

Fint örongodisInte för att jag lyssnar på opera annars, men detta är riktigt vackert.

Det är torsdag, men det känns som helg.

Livet känns fint. Om ni undrade.
Just nu är jag hos min syster, vilket alltid är väldigt mysigt och roligt, men just dessa två dagar känns det lite extra mysigt, eftersom jag ska sova här i två nätter. Gullegossen Ossian, underbara Addick och bara SÅ roliga Max finns runtomkring hela tiden också... känns nästan för bra :) Jag måste bara berätta om några grymt roliga uttryck som Max snappat upp:
"Gode Gud", "Det här är lite 50-tal, Olivia" (vem har han fått det ifrån, hmmm), "Faktum är att...", "Du milde Moses". 
Ja, listan kan göras lång... Fin är han!

Inte nog med det, så är det ju fredag imorgon. Det känns skönt, och jag är faktiskt ganska mycket skolmotiverad nu, i alla fall då det gäller språken! Jag har faktiskt en tanke om att jag vill åka på någon slags språkresa efter gymnasiet. Vi får väl se hur det blir med det. Men drömmar är ju ändå drömmar!

Nu ska jag och Johanna kila ner för att äta lite mer pizza (som vi åt innan) eller något annat ätbart. Nattugglor...

Glid i frid mina vänner/bekanta/ni okända.

Oh Happy Day


You washed my sin away!

When I Fall In Love

When I fall in love it will be forever
Or Ill never fall in love
In a restless world like this is
Love is ended before its begun

And too many moonlight kisses
Seem to cool in the warmth of the sun
When I give my heart it will be completely
Or Ill never give my heart
And the moment I can feel that you feel that way too
Is when I fall in love with you.

Genom tro kan din dröm bli verklighet

Jag vill bara gå ut, ut över fälten såsom Anne gör. Bo i ett vackert, gammalt hus på landet, där vackra gårdar får pryda utsikten genom fönstret. Den långa vägen som leder upp till huset, med den stora, vackra skogen bakom. Ur skorstenen ryker det, i fönstrena syns spetsgardiner och gröna växter, vaser och ting som ger nostalgi. På sommaren blommar rosenbuskarna och ut ur huset springer barnen, klädda för en lekdag utomhus. Bilden är idyllisk. En gång, när jag blir vuxen, då ska jag bo ungefär så. Vilken dröm.

Ja, jag vet att jag är en drömmare. Och allt kan inte bli verklighet, men åh vad det är härligt att få fantisera om framtiden. Inte vet jag hur min framtid kommer att se ut, det är det som gör livet så spännande. Det är så fantastiskt. Idag när jag, mamma och Johanna åkte till Idalaboden och upptäckte att de hade stängt, åkte vi vidare till Frillesås för att kika in i en mysig butik där. Det som fick mig att drömma om allt detta så mycket idag, var därför att turen från Idala till Frillesås gick på såna där långa vägar, med gårdar överallt och vackra hus. Åh.

?

Salem! Har han verkligen klippt sitt hår? Om ryktena är sanna vet jag inte vad jag gör...?


The Astronaut
He loved her so, but she was hardly gone long ago.
He really wanted her to stay, she couldn't wait to get away.
And I was stuck in the middle, he tried to work it out,
but that was hard cause she's an astronaut.
He didn't know a thing, behind his back the storm was happening.
And I was stuck in the middle.
He loved her so, but she was hardly gone long ago.Jag måste säga att jag älskar detta hårband jag fick i julklapp. För det första för att det är så flickigt och så mycket jag, för det andra för att ingen annan har ett likadant! Karin har satt på lite extra grejer på ett hårband hon köpt!

Vackra, kalla vinter

Jag tog en lång promenad idag, denna fina trettondagsafton. Dessa bilder är tagna en bit utanför själva samhället, där det är som finast tycker jag!

Om du nånsin kommer bli min

If you ever will be mine
I will never ever let you down
If you ever will be mine

/SalemSalemSalemSalem


Glädjen är på topp

Vilken fin kväll jag haft! Daniel, Samuel, Emmie, Olli, Miriam, Linda och Jenny var här ikväll och spelade spel, tittade på Wall-E (som förövrigt var en underbar film!), åt kladdkaka, godis och chips! Åh vad mysigt att de kom. Jag tycker så mycket om de där fina människorna. Tack Gud för dem! Fast jag saknade några som skulle kommit! Och det var fler som hade sagt till att de skulle komma.. Men vi hade så trevligt ändå!

Så jag är så glad. Vilka fina dagar, va! Först nyårsafton som var toppen, sen nyårsdagen som innehöll tv-tittande på Nyårskonserten i Wien och att jag blev faster (:D:D:D:D) och så idag, en fin kväll med fina vänner! Kan livet bli bättre?? Och imorgon ska jag se på bio med mina föräldrar och sen på filmfestival i Varberg på kvällen. Finfint!

Mildred - född den 1 januari!

Det är nytt år kära vänner, och jag säger bara: hjälp vad fort 2008 har gått! Och jag känner mig jätteglad över att 2009 nu väntar som en öppen blank bok som väntar på att fyllas i med händelser! Gott nytt år vill jag säga er!

Själva stunden då 2008 blev 2009 firade jag tillsammas med 10 vänner från Horred, i Göteborg! Ungdomar från Göteborgskyrkan hade en nyårsfest där med talangjakt, tävlingar, dansgolv och allt. En trevlig fest, verkligen! Och när festen börjat närma sig sitt slut ringde mamma i frågan om när hon skulle hämta mig i Horred när vi kommit dit, och berättar då att Samuel och Karin åkt in till förlossningen! Datumet då barnet var beräknat att komma var just nyårsafton, och de hade åkt in efter tolvslaget, så de fick firat nyår :). Detta betydde att Konrad blev lämnad hos oss att sova över, och så i förmiddags blev jag faster till en liten flicka! Välkommen Mildred! Jag vill så gärna se henne, men det är besöksförbud p.g.a. att det varit/är ett virus på sjukhuset som är ganska farlig tydligen. Men snart så får jag se henne, när de kommit hem!