Katie Melua

        

Katie Melua är bra. Jättebra. Tack Jakob för skivan jag fick i julklapp!

"There are nine million bicycles in Beijing
That's a fact
It's a thing we can't deny
Like the fact that I will love you till I die"
Nine Million Bicycles (PS. Musikvideon är häftig!)

"You set me free
As if you'd taken me
Halfway up the hindu kush
And i love you
For showing me the view
From halfway up the hindu kush"
Halfway Up The Hindu Kush

"Cause the line between
Wrong and right
Is the width of a thread
From a spider's web
The piano keys are black and white
But they sound like a million colours in your mind"
Spider's web (PS. Hon har en snygg röd gitarr!)

"I cried for you
When the sky cried for you
And when you went
I became a hopeless drifter
But this life was not for you
Though I learned from you
That beauty need only be a whisper"
I cried for you (PS. Mystiskt läskig musikvideo!)

I denna stund tänker jag på mitt jullov...

... som för tillfället består av lite jobbtider i min almanacka. Tisdag, onsdag, fredag, lördag. På söndag natt är vi inne i 2007, lustigt nog.
Nästa vecka när vi ingår det nya året har jag inte mycket jobb inbokat. Jag hoppas då på att få umgås med vänner, klasskompisar (?) och även få känna in det nya året. Jag tror allt att jag ska införa ett nyårslöfte, som jag framförallt ska sträva efter att hålla!

Nyårsafton närmar sig och jag känner en oerhörd lycka över att jag blivit bjuden till Jakob och Majas glamorösa nyårsfest. Tack Jakob och Maja! Jag tror att det kommer bli en riktigt härlig kväll och natt med mycket folk. Det roligaste är att den är så välplanerad av dem, och att man inte vet något om den förutom att man ska klä sig fint, och jag vet vad nog vad jag ska ha på mig :)
Tre punkter om varför just denna nyårsafton kommer bli speciell:
  • Den är planerad av två så unga människor (det kan bli väldigt kul med ganska jämna åldrar!)
  • Den är hemma hos Maja, (okej, det kanske inte är något speciellt med hennes hus just, men...) och det är många som inte varit där någon gång förut. (kan bli kul med ny plats, nytt folk)
  • Jag har börjat förstå hur kul man verkligen kan ha det en nyårsafton, med god mat, trevligt folk och ingen tidsbegränsning ;)

Julafton

Ännu en jul är passerad, jag känner mig nästan bortsprungen efter dessa veckor, så som tiden har gått i rasande fart. Julafton är ett minne blott, ett minne värt att tänka på, för det var en härlig dag.

Vi fick påbörja en liten tradition hemma hos Ola och Emma på förmiddagen. Vi fikade och gav Lisen julklappar, eftersom dem inte skulle fira jul hos oss.
Samuel och Karin kom sen hem och vi åt den årliga Julasoppan som vi alla har så kär. Den salta smaken av köttet och den alldeles förträffliga doften av timjan i soppan gör julafton.

En trevlig julafton var ämnad. Klockan tre hade pappa tänt brasan och vi satt alla lite trångt i soffan för att fästa ögonen på Kalle Anka. Karin med sin stora mage halvlåg där i soffan, vad trött man måste bli att bära på nåt så tungt.

Julafton rullade på. Vi spelade spel och delade ut julklappar.
Jag fick:
Grå kofta
Randig tröja
Strumpor
Lila halsband
Grå-randig stickad kofta
Lila klänning
Randiga pyamasbyxor + prickigt pyamaslinne
Svart liten jacka (ingen utejacka)
Locktång
Läppglans
Cd:
"Piece by Piece" - Katie Melua
"Between the dreaming and the coming true" - Bebo Norman

Knäcken, kolan, chokladen och allt det godaste kom fram innan gröten. Kvällen led snart mot sitt slut och jag började känna mig trött efter en ovanligt lång julafton. Efter att ha underhållt oss med ett trevligt spel, plockade mamma fram gröten, och även det klassiska gröt-paketet som Joann brukar köpa varje år. Vartannat år får han ju tyvärr inte vara med och slåss om det hemma hos oss, men roligt är det!

Gröten hade tyvärr blivit lite bränd, (mamma, var inte ledsen. Du gör alltid god gröt!) men trots det blev mandeln funnen. Karin var den lyckliga som fick paketet. Det hela slutade däremot oerhört skrämmande... I paketet låg en riktigt, enligt mig, hemsk gummi-skorpion! Samuel och Jakob skrämde mig tills jag grät, då kan man kalla någon rädd. Usch, såna där kräldjur av gummi är det värsta jag vet.

En härlig julafton. Idag kommer familjen Hjalmarsson på besök och det står lutfisk på matsedeln.

Two days left

I'm having a cold. Ja, du läste rätt. Förkyld igen.
Jag måste vara en förkylningsmänniska, det är tredje gången i rad som jag drabbats av detta irriterande virus. Men nu måste jag blivit smittad. Min näsa var helt igentäppt igår kväll, det kändes som jag skulle dö faktiskt. Jag kunde bara andas genom munnen och jag fick panik.

Jag skulle jobbat idag, men det blev inget med det. Det kanske händer att jag åker in till tre-tiden eftersom jag idag känner mig lite bättre.
Jag skulle varit i församlingshemmet ikväll kl 19 och hälsat mina vänner en god jul och myst lite. Men nej, inte med en förkylning som min. Det är bättre jag vilar till rushen på Village imorgon, då måste jag nämligen jobba.

[Jag slog in julklappar igår tillsammans med Max. Han är underbar.

*Jul*

Barnen gör julen, så är det bara.

Hälgen :D

Lördagens YouthCrowd blev bra. Riktigt bra och roligt.
Ja, det roliga var ju när vi sjöng kareoke. Jag, Emmie, Maja, Jakob och Marie. Jag måste faktiskt slösa bort fyra bokstäver åt ett: Haha. Den som sjöng mest falskt vann... vi kunde nog inte bedöma. Jag är förkyld och blev därför dubbelt så hes efteråt, min röst gick upp i falsett flera gånger i sångerna. Självklart hade vi jultema på sångerna. Kul var det i alla fall.

Igår lekte vi sardingömme, det var kul, men läskigt :). Jag som är så lättskrämd vågade ju inte gå och leta själv, men självklart blev jag skrämd av allihop ändå. Anthony som är så grymt bra på att gömma sig, och han som är så liten så att han nästan kommer in överallt, han hittade ett jättebra gömställe. Typiskt, vi letade länge.

Btw. Jag har givit två julklappar till två vänner denna vecka, Thomas och Adam. De var väldigt uppskattade och kramar fick jag i mängder, haha. Där ser man hur uppskattad jag är ;).
Min tredje julklapp till en vän blir till Erica. Hon får sin på fredag... den 22. Spännande Erica? :)

Skolan är snart slut, Jippie!!
Julafton är på söndag! Gaah, sjukt nära! Men underbart.
Minusgraderna har kommit, tjoho!! Tack Jesus :)

96859-115
Lite snö kanske?

En låång dag...

Igår var det som alla vet, den 13:e december. För mig innebar det som luciakandidat i Veddige Lucia att sätta på mig Lucia-kläderna och gå upp kl 06.00. Inte hade man en särskild fin röst så tidigt på morgonen, fastän vi hade sjungt upp.

Dagen började inte så bra när alla var morgontrötta och lite förkylda. Men den som var mest förkyld, det var stackars Frida. Hon mådde så dåligt att hon fick blåsa ut sitt ljus och sätta sig under programmet, det var nära att hon svimmat. Usch, detta var ju inte bra. Första uppträdandet... hur skulle detta gå? Frida sjunger ju solo på två låtar!
Var inte oroliga. Frida vilade sig andra uppträdandet, och sen var hon med oss igen. Hon mådde mycket bättre resten av dagen.

Vi åkte runt till massor av arbetsplatser och andra ställen. B.la. Eson Pac, Pebe, Gallerian, Västkustfilé, ålderdomshem, Hemköp, Strängbetong (Två gånger - två skift. Vilket innebar TVÅ Paradis-askar var!) o.s.v. Sammanlagt den dagen var vi på 15 ställen och ägnade våra röster åt julsånger. Det sista stället vi var på den dagen får jag inte glömma nämna vid namn, Tofta Bygdegård. Där var det fullt sjå för människor runt 60 år att lära sig gammeldans, shottis, vals och allt möjligt. I pausen sjöng vi, och sen... röjde vi, sex tärnor och en lucia. Vi dansade, skojade runt, flummade och blev riktigt svettiga. Vid fyra-tiden samma dag hade vi längtat till vår säng, men var vi pigga på dans :)

Efter en tröttsam men rolig dag somnade jag underbart skönt i min säng.

Men inte var det slut på Lucia-uppträdandet. Idag har vi sjungt på Subaru i Veddige. Imorgon är det sista  dagen vi sjunger, så vi har tagit ledigt från skolan för att sjunga i Falkenberg, Varberg och på Vidhögeskolan. När vi är klara ska vi ha roligt och få överraskningar har Lotta talat om för oss. Spännande! :)

Nu ska jag gå och lägga mig och njuta av min behövliga sovmorgon som väntar mig...

On saturday

Jag har märkt att jag saknar Emmie. Jättemycket. Jag får se henne på lördag, å vilken lycka!

På lördag är det
YouthCrowd för övrigt.
Kl 20.00,
Pingstkyrkan,
Julspecial.
Jag och Marie håller i det, missa inte det!

Lycka

Frost. Jag är glad.

Ny look :)

Mamma och jag fick ett ryck igår kväll. Temat blev 50-60tal.
Mitt hår sattes upp i en "svinrygg" och jag sminkades mycket. Resultatet skulle likna en dam på 50-60talet. Det var riktigt roligt! Och tro mig, mamma var glad att få sätta upp mitt hår, hon brukar nämligen inte få göra det ;).

Resultatet:

        

     Kolla in sminkningen på ögonen.
Nu ser man inte det på bilderna, men mamma lade massor av puder i ansiktet också :) Tänk att kvinnorna lade ner så mycket tid på ansiktet varje dag... det måste ha varit jobbigt!

Ner faller regnet...

- Det är fortfarande höst. Eller?
- Nej Olivia, nu har du nog fel...
- Men var är frosten då? Och isen? Eller jag menar snön...
- Hm... Ja, du har rätt. Det känns faktiskt som höst.

Denna konversation hade jag med mig själv igår. Jag menar det jag säger, det känns som tidig höst i detta regn! Var är den vackra, vita snön? Har den lämnat denna jord och flyttat till rymden kanske? Och är regnet inte välkommet i regnskogarna längre? Jag blir trött på allt regn, det är faktiskt den 7 december idag. Det borde vara minusgrader och frost när man kikar ut i mörkret. Men vad ska lilla Olivia göra åt detta? Näe du, jag vet inte. Längta till julen ännu mer och hoppas att snön kommer hit innan april i alla fall... Dubbel-suck.

Nostalgikänslor är vad jag får när julen nalkas. Jag tänker på de julaftnar då jag var 5-6 år, det var tider det. Då önskelistan hade minst trettio punkter, och jultomten var månadens höjdpunkt då han kom med den stora stråsäcken.
Vad jag älskar julen. Den är underbar och absolut den bästa högtiden på året. Och jag vill ha en spark, en sån där riktigt gammal, begagnad. Men om det inte kommer snö så är min önskan förgäves...

Var går gränsen mellan höst och vinter? Är det när frosten kommer?

Yesterday

Igår.
Trevlig dag. Rolig dag. Mysig dag. Tokig dag.
-Jag jobbade till halv fyra - trevligt.
-Jag väntade på att mina vänner skulle hämta mig så att vi kunde åka till Göteborg.
-Väl i Göteborg (lite försenade!) sprang vi in på Filmstaden och såg den nya James Bond-filmen. Den var jättebra! Jag fick dock sitta själv, inte så roligt med splittrade platser. Men filmen var nog så bra ändå :)
-När Adam gick före till parkeringen (lite väl snabbt... vi hittade inte) och sen hämtade oss vid en mack, fick vi se att någon krossat en ruta i bilen! Inget var stulet, men vi fick plocka en hel del glas...
-Med tre rutor behållna, körde vi till Kungsbacka. Det var lite kyligt med piskande regn och en öppen ruta...
-På parkeringen utanför Alléhallen i Kungsbacka, fick Daniel och Adam fixa plast över rutan.
-Resten av kvällen ägnade vi åt att strosa där inne bland folket. Jag träffade mina kusiner (trevligt!!) och några polare från Bua. Annars var kvällen en inte-händer-så-mycket-kväll. Vi åt pizza mellan också, (tur, annars hade min mage skrikit sig hes).
-Halv ett åkte jag med Lotta hem.
Trött efter en dag fylld med händelser.

Sällskapet var som vanligt trevligt. Ja, i alla fall innan tre av oss började balla ur ordentligt...;) (Inte jag inräknad!)
Johanna, Linda och Daniel... hade ni roligt på väg till pizzerian eller? :)

Idag blir det julkonsert för hela slanten. Nervositeten har inte flugit i mig ännu, men vem vet när/om den kommer?

Dagens låt: Shekina - Blindside