Titta så sött!Se vad jag fick av min söta arbetskompis Sofie! Ett tuggummi-paket med Greta Garbo på. Kan det bli bättre?

See what I got from my sweet workmate Sofie! A chewing gum box with Greta Garbo! Can't be any better than this, right?

Julen i mitt rumChristmas in my room.

Derbyshire next!Look at this. Isn't this too beautiful to be true? Well, it's England, so I'm not very surprised!
This is Derbyshire, where Jane Eyre (2006) takes place.And this is Haddon Hall, in the movie/series called "Thornfield Hall". So wonderful.
Have. To. Go. There. Soon.

Färgat håret!Idag fyllde jag i utväxten och slängde på lite blondare slingor/effekter hos frisören. Och så blev det lite, lite klippt också. Det känns alltid lika skönt att ha varit hos frisören, man blir så ompysslad och ny på något sätt!

Today I dyed my hair again and got some blond highlights. I cut it a little bit too. It always feels very good to go to the hairdresser's. It's so comfortably, and you feel so new in some way!

Ett brev till Ungern

Igår hände en festlig grej. Jag fick ett mail som löd så här:

Hej Olivia!
Idag har vi firat advent i Åsundahallen. Hela Rimforsa skola var där. Vi sjöng massor av adventssånger. Matilda och Noel tände varsitt ljus och vi läste 1 advents vers till varje ljus som de tände. Isak i 2B spelade trumpet.
Det här är verserna som vi läste.
För dem som inte har hem eller hus
vi tänder adventstidens första ljus.
För alla som hungriga går vi tänt
det andra ljuset i årets advent.
Det har snöat här. Vi har mycket snö. Vi bygger en snöborg på skolgården med många tunnlar i. Det är -6 grader här.
Har ni kallt och snö?
Firar ni advent i Ungern?
Hur ser din skola ut? Har du någon bild på skolan?
Hej då
från klass 2A

Inte visste jag att detta var Ungern... Ja, skojigt var det! :)

Yesterday, something really funny happened. I got a mail from some kind of primary-school in Sweden, where the children told me about their singing and reading of verses about Advent. They told me they got snow, and asked if there's snow here too. They funniest thing of all was that they asked me: "Do you celebrate Advent in Hungary, and how does your school look like?" haha, which means that I was not supposed to get this! Really funny.

Jag älskar allt som är mini

Härmed utser jag en ny kategori för bloggen: "Allt som är mini", eftersom jag älskar allt som är mindre än vad det är i verkligheten. I denna kategori lägger jag upp bilder på alla mini-saker jag äger. De underbara örhängena och det fina halsbandet hittade jag i England!

Hereby, I make a new category of this blog: "Allt som är mini" (which means "everything that's in miniature"), since I love everything that's smaller than it actually is. In this category I'll post pictures of all the miniature things I own. I found the wonderful earrings and the pretty necklace in England!

Southampton och en älskad bror

Jag hade verkligen en trevlig och mysig vecka i Southampton. Det var kul att se Jakob igen, och att få en inblick i hur han och Majas liv ser ut där borta i England!

Vi åkte buss ner till Southampton centrum och gick runt i galleriorna, drack varm choklad och pratade. Vi åkte tåg till en by i närheten: Winchester. Gick in i katedralen där Jane Austen är begravd, åt lasagne och köpte Karamellkungen-godis. Tittade på film, träffade han och Majas vänner, åt Kalaspuffar och skrattade. Vi drack julmust, doftade på te och bara slappade.

Inte så konstigt att jag fällde ett par tårar på vägen hem va?
Winchester


Southampton


Hemma!

Nu är jag hemma. Har verkligen haft det supermysigt i England. Bilder kommer så fort jag har tid!

Southampton, England nästa!

Imorgon, imorgon, imorgon åker jag till Ängellandet och hälsar på Jakob min käre bror, och hans fru Maja! Där stannar jag tills på fredag. Det ska bli dunderskojigt! Lite pirrigt är det dock, att flyga själv första gången. Jag har ju gjort det många gånger förut, men aldrig själv. Men det går nog bra! :)

Jag kommer hem på fredag igen!

Hejdå!

Juletankar

Julen knackar återigen på mitt hjärta, och hjärtat är inte sent att öppna. Varje år blir jag så tårögd och längtig och nostalgisk och, och, och... kärleksfull vid denna tiden. Tack vare att julen är ankommande.

Just nu lyssnar jag på julmusik och försvinner in i en hjärtpinande tankevärld. Ja, pinande var ordet. För det gör faktiskt ont av längtan. Det är väl konstigt, att en känsla för en högtid kan påverka en människa så mycket. Inte bryr jag mig om julklapparnas status eller mängd. Men julsångerna, gemenskapen, gröten och alla tända ljus. Helt plötsligt är ett stearinljus det vackraste som finns, och en liten tygbit som utgör en julduk det mysigaste en människa kan ha på ett bord. En stjärna i fönstret lyser helt plötsligt upp mer än den starkaste lampan i världen, och glögg värmer den mest frusna själ.


Hemliga besökare

Okej, det är så här. Jag har i genomsnitt 20 unika besökare per dag här på bloggen, men kommentarerna är betydligt färre, så nu är jag nyfiken. Skulle ni vilja presentera er, eller bara lämna ett hej som kommentar? :) Det vore ju jättekul att veta vilka ni är!


En ny grym favoritMatthew Perry, mest känd som Chandler i serien Friends. Jag bara älskar honom i serien! (Vilken fantastiskt typisk och nästan lite töntigt het bild jag lade upp på honom!)

Uppsala-helg och Petter

Hejhej bloggen! Jag har varit i Uppsala i helgen på en ungdomskonferens på Livets Ord. Och så kom jag hem idag, vid 6-tiden på morgonen. Riktigt härlig helg, med ett gott gäng! Tröttheten börjar komma ikapp dock. Men glad är jag, väldigt glad. Helgen peppade mig mycket, och jag är redo för måndag!

Förresten, apropå något helt annat, så tittade jag precis på reprisen av Så mycket bättre från i lördags. Jag har aldrig sett det förut, men blev tipsad av en kompis, och denna gången handlade programmet om rapparen Petters liv och hur de andra vännerna tolkade hans låtar i olika stilar. Jag började verkligen tycka om Petter nu, för hans otroligt goda och omtänksamma personlighet! Jag har, liksom de andra i programmet, nästan varit rädd för honom innan, på grund av hans tuffa attityd och hårda låttexter. Nu fällde jag till och med en tår, så fint var det. Wow. Blev ganska förvånad över mig själv där.

Jag vill bli mera förvånad, och mera oväntat berörd av sånt där. Få fler nya bilder av människor. Upptäcka andra sidor. Om det så är kändisar eller vänner. Det är intressant!