Nostalgi...?

'Djup, drömmande suck'

Jag var hos Adam igår. Det var FF hos honom, så vi, sju polare, åkte dit. Det var en riktigt rolig kväll. Alla verkade så glada, och alla skrattade. Det gjorde mig själv ännu mer glad, fastän jag var så trött efter min ihållande förkylning. Vi spelade Carcassonne och sen ...
Vi gick ner till Adams rum och jag tog mittenplatsen i den mysiga soffan.  Adam pillade med något på datorn, och så helt plötsligt fick vi för oss att titta på gamla videoklipp sen ett-ett och ett halvt år tillbaka. Oh, vilken nostalgi... Så roligt vi hade den sommaren, alla var så glada och goa på något sätt. Den sommaren glömmer jag aldrig. Det var något speciellt med den. Då jag började lära känna dem vännerna jag har nu. Nu känner jag dem nästan som syskon, men då det året var så mysigt och roligt. Alla var så speciellt snälla mot mig bara för att jag var minst och inte kände dem så bra. Tänk vilka vänner man har fått efter det!
Vi tittade på We got to be good to each other, Prästen + extramaterial och Syndromet som ingen förstod. Det låter lustigt värre, men vad roligt det var. Gamla internskämt kom upp och alla var så glada.
Inte nog med nostalgi, idag på morgonen kom Jakob och sa att han ville visa mig något. Han tog fram datorn och visade Sub-Zister. Så roligt! Alla såg så små ut; Jakob, Timothy, Adam, Johannes och Thomas :)

Ja, tänk vad bra man kan ha det egentligen... Jag är glad. Mycket glad.

Sjuk :/

Jag har åkt på någon jobbig form av förkylning nu igen... det bränner i min hals, det gör ont i mitt huvud och snuva befinner sig i min näsa. Men fråga mig inte varför. Jag försökte sjunga innan men det var inget lyckat försök, jag försökte dansa också, men inte heller där fick jag någon respons från min kropp. Jag är nog ganska hänging ändå...så fort jag anstränger mig kommer den där eländiga huvudvärken tillbaka, så jag har bestämt mig för att om en stund sätta mig vid tv:n och sätta på en mysig film en sån här stormig dag. Kanske är det så att alla sjukdomar kommer nu när det börjar blåsa och regna så våldsamt ute...?

Anyway...jag är trött som stryk, så nu ska jag stänga av denna apparaten och ägna mig åt att vila och se på film i soffan. Myyys!

Ha en fortsatt trevlig dag och hoppas att ni inte blir sjuka som jag...(Åhå? Det rimmade ju :D Fyndigt...)

Förkylningskram
/Olivia

Onsdaaaaag!

Efter en dag av lathet, fotografering och matlagning sitter jag nu och avnjuter en milkshake lagad enligt mitt egna nyss påhittade recept, och drar slutsatsen att denna dag har varit en riktigt trevlig onsdag.

Stopp och belägg! Fotografering?

Ja, just det. har glömt att så smått berätta att jag kom med i Veddige Lucia... Och idag fotograferade Karin oss inne i Varberg (Engelska Parken för att vara exakt). Jag tror och hoppas att det blev bra! Det ska bli mycket spännande att så småningom, den 14/11 få börja öva alla sångerna och verserna vi fått att läsa. Kröningen är nu bestämd att äga rum i Veddige Kyrka, jippie! :)

Dagen har som du förstår varit ganska trevlig, slapp och...ja, när en skoldag är slapp så är den ju allt väldigt trevlig :) Jag lagade lite pasta och bacon till mig själv när jag kom hem från fotograferingen och skulle impulsivt påbörja att baka inför lördag, då några klasskompisar ska sälja kakor på Hemköp till vår kommande klassresa. Men jag gav hastigt upp mitt försök när jag såg att vi inte hade alla ingridienser som behövdes... Skulle väldigt mycket behöva plugga just nu. Jag har ett so-prov och ett franska-prov imorgon. Men nä, det är jag alldeles för slapp för att göra just nu, jag sitter ju här med min milkshake och ska dessutom på cellgrupp om fem minuter! Hm, tja... milkshaken dög, men eftersmaken av millimeterstora äppelbitar är lite speciell ;)

See ya! :D

Tjejkväll

Med skratt, tårar, ett varmt hjärta och mätthet gick jag och lade mig igår.
Jag hade haft besök av nio utav mina goa tjejer i klassen och vi hade haft ruskigt roligt. Eller ja, jag hade riktigt roligt i alla fall. Det som rörde mig var att så många ville komma hem till mig. Vi spelade spel, lagade och åt tacos tillsammans, skrattade massor och i slutet grät vi till och med.

Vi spelade ett spel som hette "Upp till Bevis" där ett moment var att man skulle möta kropp mot kropp på med olika kroppsdelar...

           
haha...

        
Mot slutet blev vi väldigt oseriösa.. haha!

  
Gulliga Marielle och Emma :)

Det var i alla fall en lyckad kväll.

Lördag

Ådahl är i Varberg. Jag var där och lyssnade på dem igår.
Och varje gång jag hör Frank Ådahl prata så påminns jag jämt om Lejonkungen. Den där dova rösten som Simba har i filmen, är identisk med Franks. Lite nostalgi, eller?

Under ett samtal med Jeanette: "Frans?" :)
Eller "The guy ...you know?"
Haha, diggar dig starkt :)

'Only for girls' ikväll! Massa tjejer från klassen kommer hit och vi ska laga tacos tillsammans! Å vad mysigt det kommer bli ... Se film, spela spel å umgås! :)

See ya!

En sak till.. Lyssna

"...Sluta slösa bort din tid,
låt honom få göra under och ge dej av sin frid,
Oh lyssna och gå ner på dina knän,
du ser hur allt förändras när du vågar ge dej hän…

Och han lyfter dom av,
alla bördor du har,
ja han lyfter det av,
du får se hur allt blir lättare,
bara Jesus kan ge,
all den glädje som vi längtat efter...

Hur kan ett hjärta kallna,
hur kan man byta Gud,
hur kan man välja världen
framför kärleken till Gud?
Det håller inte med en tom förklaring…

Oh lyssna,
han står kvar där än idag,
men hur länge skall du vänta
med att ge honom ditt svar?

Allting eller ingenting alls,
ännu finns det tid
Vad gör du med ditt liv?
Det är här och nu
som vi väljer vem som skall va’ Gud

Oh lyssna,
minns hur elden en gång brann,
hur du ville vinna världen
med den trohet som då fanns?

Oh lyssna,
var är glädjen i ditt liv?
Lämna bördorna du bär på,
bara Jesus gör dej fri
"
Jerusalem


Tacksamhet

Birds have wings.

Jag är likt en fågel. Jesus ger mig vingar, han lättar mina bördor och tar dem på sina egna axlar. Han bär dem åt mig.  Jag är så oerhört lycklig över att jag får ha Jesus i mitt liv. Jag vet inte hur jag hade klarat mig utan honom! Ett meningsfullt liv har jag fått, tack vare att jag tog emot Jesus. Han dog för vår skull.

It's nothing you can say that will take me away from this life.

Höst igen

Höst, även på bloggen! Lite småjusteringar behövs göra, annars är min blogg nu lite förnyad.

Brrr, vad kallt det är ute nu! Jag var ute och gick igår runt tio-tiden på kvällen, och det var nästan vinterkyla! Mina fötter frös för första gången i år i mina någorlunda varma skinn-Converse. Men jag tycker om det lite kalla vädret, så för mig gör det ingenting alls :D.

Nu ska jag springa och ta på mig ett par varma sockar :)

Hösthälsningar från
Egen-koden Olivia (Emmie! ;D)

Life of me

Lucia. Ja, vem kunde tro att nån skulle anmäla mig dit? Jag är anmäld och jag har provsjungit, det gick bra. Så nu återstår det att se om jag kommer med eller ej. Det hade varit fantastiskt roligt måste jag säga, att få uppleva det nån gång i sitt liv  ;)

Vi har massor av prov. Eller är det bara jag som klagar och är bortskämd med för lite prov? Så kanske det är, jag vet inte. Men mycket är det, och vilja behövs för att genomföra dem på ett skickligt sätt. Undrar då om det är så här, fast ännu mer på gymnasiet? Fast då borde skolan ändå tända en lite glöd inom mig igen, att börja på gymnasiet. Jag har sista året kvar i grundskolan, och det känns ganska tradigt att gå tillsammans med samma människor som man gjort i nio år. Det är absolut inget fel på människorna, men att träffa lite nytt och fräscht folk hade inte varit fel!

Nä, nu ska jag skriva lite NO. Om sånt där fotosyntes, fossila bränslen och kolväten... Jag får börja förbereda mig inför provet som kommer om fem veckor ;). Det kan tänkas långt dit, men det är ganska krångliga saker, och jag förstår nog bättre om jag målar upp det i paint :)

See ya!

Dagens låt

"What If His People Prayed" - Casting Crowns

What if the armies of the Lord
Picked up and dusted off their swords
Vowed to set the captive free
And not let satan have one more

What if the Church, for heaven's sake
Finally stepped up to the plate
Took a stand upon God's promise
And stormed hell's rusty gates

What if His people prayed
And those who b
ear His name
Would humbly seek His face, yeah
And turn from their old ways

And what would happen if we prayed
For those raised up to lead the way
Then maybe kids in school could pray
And unborn children see light of day

What if the life that we pursue
Came from a hunger for the truth
What if the family turned to Jesus
Stopped asking Oprah what to do

What if His people prayed
And those who bear His name
Would humbly seek His face, yeah
And turn from their own way

He said that He would hear
His promise has been made
He'll answer loud and clear, yeah
If only we would pray...

96859-54

Dance your music

Dansen går framåt, närme och närmre målet. Rysligt nära? Nej, vi klarar det. Vi ser ju ut som gummidockor på scenen, ellerhur Maja? :) Eller ja, du gör ju det i alla fall!
Jag tycker om dans, mycket. Kanske något att tänka på i framtiden? Nej, så duktig är jag inte... Men kanske att tänka på inför inriktning på gymnasiet? :) Vi får se, det är en mycket rolig sysselsättning.

"iPod Nano, helt omgjord"

...så lyder rubriken över den prylen i turkos nyans som snart kommer ligga tryggt i min hand. Den väntar mig senast på onsdag, det ska bli spännande.

       

Nog om det. Helgen är skön, jag njuter och har sovit ut. (Haha, brukar jag inte vara en sjusovare?) Jag sov faktiskt bara till halv tio idag...
Måndag imorgon... jaja, jag klarar mig, men varför ska helgerna verka så korta när man går i nian? :/
Och förresten! Idag är det den 1:a oktober, det betyder en dag närmre hösten! :)