Tanten med sammetshatt

Jag måste få berätta om en kund på mitt jobb.

Hon kommer och handlar lite då och då, ofta smågrejer, har blå sammetshatt och blå kappa. Åldern beräknas vara runt 75, och hon ser ut som en sådan där tant som skulle kunna spela en arg mormor i en film. Hon har alltid den där bistra minen, och man blir nästan lite rädd för henne. Senast i förrgår såg jag henne igen, och väl framme vid kassan såg jag för första gången att hon hade tre små ljusblå stenar i örat, sida vid sida med hörapparaten. Då började jag fantisera.

Tänk vilket liv hon kan ha haft! Hon måste ha varit mycket vacker som ung. Föreställ er en ung dam på 50-talet med stor hatt och handskar, och på den tiden var det säkert inte så vanligt med tre små glänsande stenar i örat. Det var ju knappt så man hade hål i självaste örsnibbarna! Undrar vad hon gjorde för att roa sig? Kanske var hon lite annorlunda. Men jag tror att hon var mycket populär. Har hon en make? Ja, det tror jag. En stilig sådan. Någon annan skulle inte passa sig för en dam som hon. Kanske har hon också barn, men inte så många. Hennes bistra min döljer något. Men när hon betalar mig och säger tack kommer ett litet leende fram, och jag tror inte alls att hon är en arg mormor. Inte alls. Tvärtom. Hon är nog en kärleksfull kvinna med ett fantastiskt välvårdat och fint hem, där hon gärna tar emot gäster på en kopp te!

Ja. Så mycket kan man faktiskt fantisera om en människa. Jag tycker om tanten med sammetshatt och blå kappa. Hon får mig att fundera och tänka på svunna tider.

Min julafton

Jag har haft jullov från bloggen, med all rätt antar jag. Fira jul vill jag göra utan dator! Här är lite bilder från min julafton:
Syskonen och syskonbarnen har anlänt. Lägg märke till de söta kusinparet Lisen och Max ;)


Bordet är färdigdukat för julasoppan, och syskonen med respektive har slagit sig ner för att prata. Härliga julafton!


Lisen testar mitt röda läppstift och vill göra ett snyggt pussmärke på Max kind. Det tar en stund innan han vågar, men det slutar med två pussmunnar på varje kind! Levi dansar runt, och sen är det julklappsutdelning för barnen. Ja, ni kan ju se vad rörigt det är! :)


Härliga juuul!


Här är en nöjd Olivia, med några av de finfina julklapparna hon fick. Kolla bara in den tidlösa almanackan!! GAH!


Julmaskerad 09

Igår hade vi julmaskerad på Letebo i Horred, som jag och Kajsa arrangerade. Det var jättemysigt, och alla var så sjukt snyggt klädda! Här är ett litet urval av bilder:


Å vad bra detta är

And with this Christmas wish is missed
The point I could convey
If only I could find the words to say to let You know how much You've touched my life
Because here is where You're finding me, in the exact same place as New Year's eve
And from a lack of my persistency
We're less than half as close as I want to be

And the first time
That You opened Your eyes did You realize that You would be my Savior
And the first breath that left Your lips
Did You know that it would change this world forever


And so this Christmas I'll compare the things I felt in prior years
To what this midnight made so clear
That You have come to meet me here

To look back and think that
This baby would one day save me
In the hope that what You did
That you were born so I might live
To look back and think that
This baby would one day save me

And I, I celebrate the day
That You were born to die
So I could one day pray for You to save my life

I Celebrate The Day - Relient K

Lite julstämning
Det går en rysning genom kroppen, och jag längtar. Oj vad jag längtar.

Julen springer ifrån mig!

Jag är lite ledsen, för det känns som om jag inte hinner njuta av julen, och det har skolan mycket med att göra.
Och jag som älskar julen! Men det här är sista veckan, och den är lugn tack och lov. Nu kanske jag har tid att skriva ett inlägg på bloggen eller två, men jag har hand om en julfest på fredag också, och nästa vecka är det julafton! Får se.

Jag har under mina lediga stunder tänkt på vad som kommer hända första halvåret av 2010. Det är mycket, och det är riktigt trevliga saker:

2010

- Mitt yngsta syskonbarn Mildred fyller 1
- Min bror gifter sig
- Min bästa kompis gifter sig
- Fylla 18
- Ta körkort jan/feb hade jag tänkt
- Mamma fyller 60
- Resa till Rom med min italienska-grupp
- Resa till Paris med min franska-grupp
- Åka till Berlin för att höra Michael Bublé!
- Gå på studentbal
- Ta studenten!

Jippi.

Nu är jag trött. Ursäkta mitt tråkiga inlägg!

Hemma

Idag har jag varit hemma från skolan för jag känner mig inte så bra.

Sjuklings-dagar har en tendens att bli tråkiga, men dagen har inte varit så pjåkig ändå! Jakob var också hemma som sjukling, så vi tittade på Sagan om Ringen - den förlängda versionen. Det var första gången på minst 4 år jag såg den, och jag hade nästan glömt hur otroligt bra den är! I mitten pausade vi och lagade mat, tittade vidare, och spelade sen sällskapsspelet som Jakob har! Det var jättemysigt.

Idag har jag på mig min favoritring, den finaste ring jag nånsin ägt och kommer att äga tror jag. (Det sista kanske inte är så troligt om jag kommer att gifta mig förstås, då blir vigselringen den mest betydande!) Jag bara älskar att titta på den! Egentligen är den för fin för vardagsbruk, men idag ville jag bara ha den:


(Ja, mitt nagellack flagar bort...)

Och så kom mamma hem och hade hittat UnderbaraClaras jultidning i brevlådan, som jag beställt! Å vad den är fin!KRAM!

En trevlig helg med Jul på Liseberg

Igår var jag, Clara och Edit på Liseberg. Det är ju så fantastiskt mysigt, och vi hade jättetrevligt. Jag brände dock tungan på den supergoda men supervarma chokladen :)

Idag har vi haft pepparkaksbak med Lisen och Konrad. Julstämning!


Konrad och mamma

Nu ska jag plugga vidare, suck.


Första december

Det är första december, och det är frost. Vilken bra start på julmånaden! Och ikväll ska jag och mamma se första avsnittet av Sunes Jul!  Jag tror att jag har sett den en gång, och det minns jag knappt, så det ska bli mysigt att se den igen, för årets julkalender verkar inte alls vara bra.

Det känns så fint att det äntligen är december, och min jullängtan är större än någonsin. Jag menar, vi pratar om JULEN! Och som en toppenbra början på den, så hade vi världens finaste adventsgudstjänst i vår kyrka i söndags. Det var underbart!

Snart kommer det lite fler bildfyllda inlägg också. Lovar.