Jag vill så otroligt, otroligt, otroligt, fantastiskt mycket...

... ha en Gilbert Blythe. Ge mig allt han har, mer fantastisk kan ju inte finnas just nu. Har ju sagt det innan, det där med Gilbert Blythe. Men när jag tänker mig en drömpojke är det han. Kläderna, leendet, håret. Allt.


Den får mig nästan att gråta.

Okejokej, jag får väl skriva nåt...

...har liksom inga roliga inlägg nuförtiden känns det som? Aja.. lite info om vad som händer i helgen kommer här i alla fall:

Onsdag (Valborg):
-Kungsmässan med mamma efter skolan
-Till stan: Ungdomens Hus har konsert bl.a!

Torsdag:
-Eventuellt bön hos Erica på förmiddagen?
-Kl 15: Kalas för Joann.
-Efter kalaset: till Erica och se på film!

Fredag:
-Jobba 14-18
-Ungzone

Lördag:
-Jobba 11-15.30 (Med Erica <3)

Söndag:
-Gudstjänst kl 16.00

Idag har vi haft nationellt prov i engelska: hör och- läsförståelse. Skönt att ha det gjort!
Kvar har jag:

-NP Matte x2
-NP Franska
-Historiaprov
-Vanligt franskaprov
-Nk-prov
-Samhällskunskapsinlämning
-Eng-redovisning
-Svenska: bokredovisning
-Italienskaprov
-Datakunskapsprov

Och det är 6 veckor kvar. Pust, det klarar vi!

96859-772
Här är en söt bild jag hittade på Mattias och Vaster. Fick den av nån.. Är dem inte söta? :D

Three - utmanad av Thesan

TRE namn jag går under:
Olivia
Olivet ;)
Lilli

TRE saker som skrämmer mig:
Hur mycket abort och skilsmässor det sker
Att jag om två år är "vuxen" och tar studenten
Om det skulle bli krig

TRE saker jag har på mig:
Ett par jeans
En svart tröja med vida ärmar
En body

TRE sanningar:
Jag är svag för charmiga pojkar
Jag älskar Jesus av hela mitt hjärta
Jag sitter ofta vid datorn

TRE saker jag verkligen vill ha:
En pojkvän
Ett par röda stövlar
60-talsklänningen på Nostalgirundan

TRE personer jag utmanar:
Trailer
Clarah
Jonna

Modevisning 2008

96859-768Igår kväll var jag modell för estet-textil-treornas modevisning. Det var riktigt roligt!
Mer bilder finns på oliviajohansson.bilddagboken.se

Efter modevisningen gick Sara, Sarah, Émelie, Fanny och jag (med sminket!) till Wärdshuset där vi blev serverad suuuupergod mat av Rebecka! GOTT och mysigt!
Sedan sprang jag iväg till kyrkan. Det var alltför trevligt. Kunde bara vara där en timma innan dem stängde bara :/

På vägen ner från skolan

Alltså, idag upplevde jag något utav det underbaraste med våren. Jag gick ner från PS, bara i linne, lyssnandes på min iPhone, sjungandes lovsång - i strålande sol! Fantastiskt. Det enda som saknades hade varit en pojke att hålla om!

Jag blev lite nostalgisk då jag såg fyra tjejer i tio års-åldern som hoppade hopprep på deras garageinfart. Och det såg väldigt härligt och somrigt ut när jag såg två killar kom cyklandes ner för den långa backen bara i kortärmade skjortor! Och... jag blir alltid lika glad i hjärtat när jag ser den fina, gamla dörren till huset bredvid Veterinärerna. Vackert är det.

96859-765

Biblisk humor

There was this Christian lady that had to do a lot of traveling for her business, so she did a lot of flying. But flying made her nervous so she always took her Bible along with her to read and it helped relax her.

One time she was sitting next to a man. When he saw her pull out her Bible he gave a little chuckle and went back to what he was doing.
After awhile he turned to her and asked, "You don't really believe all that stuff in there do you?"

The lady replied, "Of course I do; it is the Bible."

He said, "Well what about that guy that was swallowed by that whale?"

She replied, "Oh, Jonah. Yes I believe that; it is in the Bible."

He asked, "Well, how do you suppose he survived all that time inside the whale?"

The lady said, "Well I don't really know. I guess when I get to heaven I will ask him."

"What if he isn't in heaven?" the man asked sarcastically.

"Then you can ask him," replied the lady.

Gossebarnet

96859-764


Ossian Freiman <3


Jag bjuder på den. Fastän den är hemsk och att den är Faster Märta-minen. (Bara familjen fattar)

För dem som inte har hört...

....så har jag blivit MOSTER igen!
I fredags kvart i sju kom Ossian till världen! Johanna och Joann fick en son och Max och Addick fick en lillebror! Och när som helst ska jag och Jakob åka in och titta på honom. Och en sak till: Jag och mamma hjälptes åt järnet att sy ihop min virkade filt jag ska ge, som jag jobbat på i tre veckor. Och vi hann! Så skönt! Jag glömde ta kort på den innan jag slog in den i ett paket, men jag får väl fota när vi kommer till BB. För då får ni se bilder på Ossian oxå! Det kommer!

Nästa gång vi hörs blir det bilder på bloggen, sensation! :D

Jag är dödstrött. En dag från 7.30-20.15

Det har varit en lång och jobbig dag. Orkar inte berätta, men jag förklarar i korthet.

-Nationellt prov i engelska: skriva
-Hål i 2,5 timma. Segt!
-Skola till 15.00
-Fönstershoppa med Fanny och Sara till 16.30
-16.30-19.30 Modellträning. Länge var det! Och trött blev jag!
-20.15 Hemma.

Så. Nu vet ni varför jag är lite off. Men imorgon är det fredag, och jag slutar 12.50!! Och sen är det helg. Fantastiskt.

Så här roligt har vi i skolan


En helt vanlig onsdag

Jag har ställt mig en fråga några gånger nu det senaste: Varför är jag alltid så sötsugen? Det kommer sluta med att jag rullar runt! Jag och Hanna pluggade franska hos mig idag, och när jag följde henne hem pratade vi om just detta. Jag önskar ju att jag kunde anstränga mig såpass mycket, och vara så intresserad att jag hade tränat som hon gör. Duktig som hon är. Istället köpte jag godis på vägen.

Imorgon är det torsdag, och det innebär bl.a. nationellt prov. Det känns väl inte alltför bra, men jag är inte nervös. Det får bara gå bra helt enkelt :)

Nu ska jag fortsätta äta mitt godis och vara glad.

En tidsmaskin vore bra att ha ibland.

Ibland vill jag att tiden skulle stannat där den var. För sisådär några år sen. Platsen är pingstkyrkan i Veddige/ församlingshemmet Veddige/ Hemma hos Adam Strand. Ungefär varannan kväll i veckan. Rollfigurerna är mer eller mindre jag, Johannes, Adam, Thomas, Erica, Anthony, Jakob, Marie.

Vi säger att vi är hemma hos Adam denna gång:
Vi sitter i Adams rum, på nedervåningen där ingen annan håller till så sent på kvällen, förutom lilla Simon som sover i rummet intill. Ett dunkelt ljus lyser upp det lilla rummet som fyllts av prylar. Vi sitter i soffan och golvet och spelar spel. Det klassiska Settlers, eller kanske kort. Adam har på hög musik, något i stil med Jerusalem som alla tyst eller högt nynnar med i. Vi skrattar, skämtar internt om olika saker, har jättetrevligt. Jag uttrycker något som får alla att skratta, så smått knuffa undan mig, och vips: jag har skrivit historia för de närmaste åren. Ett internskämt som Olivia sagt, haha.

Natten är ung, jag vill aldrig att tiden ska ta slut. Adam letar filmer på sin dator...vi bestämmer oss för att se några gamla filmer vi gjort själva. Vi trycker ner oss i soffan, jag försöker med allt jag har att få en plats bredvid Adam, för vem ville inte sitta bredvid honom? (Det var vad jag tänkte, förälskad som jag var).

Under filmen kan det hända att man somnar om klockan är mycket, och då tycker Adam och Thomas att det är väldigt roligt att ta fram mobilkamerorna och föreviga ögonblicket av mig och Erica.
Vilka minnen, vilka minnen. *Drar en djup suck*. Ibland vill jag att tiden skulle stannat där den var. Eller i alla fall kunna spola tillbaka den för en stund.
Någon som känner igen sig?

Jag har inget vettigt att skriva här.

Det känns som om alla mina senaste inlägg bara har bestått utav text, text, text och åter text. Lite tråkigt tycker jag. Men jag har för tillfället inga kul bilder.

Veckorna rullar på, idag är det exakt 39 skoldagar kvar. (40:e är avslutningen). Det är ju ingenting! Fast innan dess ska jag har gjort detta som gör mig galen: nationella prov i engelska, matte och franska!
Det sistnämnda är i min hjärna panikartat. Det kommer sluta med ett stort streck på alla dem. Hur ska t.ex. det muntliga provet gå? Inte alls. Vi övade på att prata idag, det gick inge bra. Med Marta på Vidhöge pratade vi nästan aldrig, bara skrev och läste. Det var ingen bra idé. Usch, jag skulle så gärna vilja prata flytande och fint. Ordförrådet är kass. Är glad att Hanna känner likadant, och därför ska vi prata franska på tisdag, och verkligen lära oss mer ord!
Men jag kanske kan få mitt VG om jag kämpar till trean. Förhoppningsvis. Jag tycker om franska innerst inne.

För att uppmuntra oss alla kommer här lite bilder på mina söta syskonbarn!
(Bilden var för söt för att uteslutas)

Kan ni para ihop vilka som hör till vilka syskon? :) (Ni som vet vilka mina syskon är)

Kalas idag!

Ingen mindre än Marie Hirv fyller 19 år idag, så vi var bjudna på trevligt kalas ikväll! Linda och Christer var där med tre veckor gamla Tigerlilja, så fantastiskt söt hon är! Jag träffade även Sara, det var väldigt längesen sist! Och resten ser jag ganska ofta, :) Väldigt roligt var det, vi lekte lite lekar, åt god mat och tårta, vräkte i oss godis och utövade " the awkward hug" (Sota var där. Mycket skratt!)

Imorgon hoppas jag på att få övningsköra igen. Jag tycker det har gått lång tid sen sist, en och en halv vecka liksom! Men pappa sa: "Jaha, vill du redan köra? Det var ju inte mer än en vecka sen sist?". Men jag vill! Har inte lärt mig växla till tvåan än :D

En awkward hug till er!

Hjälp.

Jag är så trött så jag kan dö. Jag orkar ingenting idag.

En helg i Jönköping är aldrig fel!

Lördag morgon kl 11 bar det iväg till Jönköping tillsammans med Erica, Ellen och Clara. Ellen skulle vi sova hos under helgen. Målet var att bli guidad av Erica i Jönköping, ha trevligt och framförallt att gå på Lörda' Live som arrangeras i Pingstkyrkan första lördagen i varje månad.
Erica hade varit på Lörda' Live en gång innan, och förklarat för mig att det var riktigt bra. Och så hade jag ju lärt känna Ellen, så att åka med dem var ju inte fel!

Vi kom fram till Ellens hus runt 13 och gick till ICA för att köpa middag. Fantastiskt väder!!! Ellen och Clara köpte t.o.m. glass!
Efter middagen åkte jag och Erica till hennes kusin Lydia som bor en bit därifrån. Hon bakade kladdkaka som vi åt på verandan där vi solade, jättehärligt! Lydia är verkligen go och glad! :D
Med kladdkaka i magen åkte vi till A6, ett köpcenter inte långt därifrån och gick där i en timma innan de stängde. Erica fyndade en kofta på H&M och jag gick mest och drömde att jag hade massa pengar att spendera. Men nej, jag ska klippa mig imorgon, så det blev inget med det.

Lörda' Live var som sagt i Pingstkyrkan, och där var otroligt mycket folk (1000 människor typ). Ellen presenterade oss för hennes härliga vänner med Jönköpings-dialekt.
Mötet var väldigt bra. Jättebra lovsång, Joakim Lundqvist predikade, lite spex och sång o.s.v. Efteråt åkte vi hem till Ellen drack te, för vi var otroligt trötta! Men drycken gjorde susen, för vips! så var vi pigga igen, så Ellen bjöd med tre utav hennes härliga vänner hem till henne; Elias, Arvid och David. Fruktansvärt roliga alla tre. Kändes som om jag bara skrattade den kvällen :).

Klockan var halv fyra när vi släckte lampan för att sova. En jättemysig helg! Åker gärna dit nästa gång igen, ellerhur Erica? :D

Ingen Salem.

Tyvärr blev det inget lyssnande på Salem...när vi kom dit hade han redan spelat, och bara en låt. Resten var, som jag inte visste, föredrag för affärsmän (därav varför Jörgen hade fribiljetter till oss) med typ 3 inslag, varav Salem var ett.. men det missade vi. Men men, vi förlorade inga pengar på det, det var ju gratis. Och jag har ju hört honom live på konsert, så jaja! Det får bli i sommar :D OCH, det trevliga var ju att jag träffade Emmie och Ollie.

Hanna, du missade alltså inget! Du gjorde rätt i att stanna hemma och vila!
Erica, inte du heller. Vi ska se honom massor i sommar, för det har du lovat! Jag ser fram emot detta!

Idag är det 2 april, vilket betyder Salem Al Fakir.

Jag blev lurad igår. En gång av Erica:

Hon sms:ade mig då jag satt i ett grupprum. Sms:et löd: "Olivia! Switchfoot kommer till Frizon i år! Vi måste åka dit! :-)". Jag blev såklart överväldigad och skrev: "Jaaaaa!! När är Frizon?". Jag fick inget svar, utan när jag tittade ut genom grupprummets fönster så går hon förbi, öppnar dörren och typ skriker: "APRIL, APRIL!!!" Jag blev sååå besviken, så jag skickade ett sms med "DU ÄR DÖDENS!!!" tillbaka. Det kunde hon ha.
Det jobbigaste var ju att jag hade skämtat om exakt samma grej förra året! Suck! :D

Men idag är en ny dag, så idag behöver man inte vara så försiktig med vad man ska tro på. Utan idag kan jag med säkerhet säga att jag om en stund ska till Scandinavium för att lyssna på bl.a. Salem Al Fakir med Emmie! :D
Erica, tror du mig fortfarande inte? ;)
Jag hoppas jag kan ta några bra bilder... Annars har jag ju redan några snygga på honom, here is one:

96859-726

Övningskörning

Har inte kunnat lägga upp ett inlägg p.g.a. att info.blogg.se grejat med deras sida.. Men nu skriver jag det jag tänkt skriva i förrgår!

Jag övningskörde första gången i söndags!! Jag var supernervös i början... "Ska jag köra BIL liksom? Jag som alltid suttit bredvid :)" Det var en lite läskig känsla.. Men vad kuuul det var när man startade den! Jag höll i ratten och körde bilen, jätteroligt! :D. Pappa satt bredvid och lärde mig start och stopp, och efter många övningar flöt det på jättebra!

Nu får vi se när nästa gång blir...