Allt som piggar upp mig just nu

Idag känns inget bra. Jag antar att förkylningen gör allt värre. Jag är bara tjurig, trött och hängig. Jag orkade med att jobba fyra timmar och sen gå till kyrkan, men nu känns det som om jag precis gått upp ur sängen liksom. Och jag är grymt irriterad.

Det som piggar upp mig lite grann är att titta och läsa i mina 60-talstidningar. Det har jag inte gjort på länge, och det får mig att drömma igen. När man känner sig trött och irriterad och bara vill härifrån kan drömmar vara ett ypperligt tillfälle att få göra just det.

Titta bara på det här:"Leende röda läppar"
Läppstiftet är numera något av en nödvändighetsartikel för de flesta kvinnor i alla åldrar. Och faktum är att också herrarna tycker om när deras dambekanta använder färg på läpparna. En liten rundfråga i den manliga bekantskapskretsen avslöjar, att de tycker att det ser glatt och trevligt ut. Vad de däremot inte tycker om är när läpstiftet kletar - vare sig det nu gör det på dem själva eller på obehöriga ställen i läpparnas närmaste omgivning. Och de tycker inte om färger, som gör flickan "hård".
Så var inte rädd att använda läppstiftet. Ha gärna minst tre, helst sex olika nyanser, i er garderob, så att ni verkligen kan välja en färg som passar till klänningen. När ni köper en ny kulör ska ni komma ihåg, att elektriskt ljus inverkar på färgen, varför ni bör kontrollera nyansen både i kvällsbelysning och dagsljus.
Tänk på herrarnas varningsord och se till att ni omsorgsfullt trycker bort överflödigt läppstift på en ansiktsservett. Och lägg inte er mun-make-up på gammalt underlag utan för läpparna rena med fett eller ansiktsvatten. Lägg sedan på färgen med läppstiftspensel efter att ha tryckt litet puder som underlag på läpparna.


Eller de underbara reklamerna:

"Tonårshy med irritation och rodnad kan bli bättre"
Dålig hy förorsakar onödigt bekymmer för många ungdomar. Dessa bekymmer kunde många gånger förminskas, om de gjorde ett försök med Valcrema dubbelantiseptiska hudcrème.Underbart alltså.

A bit of a crying day

Väldigt blandade känslor-dag idag. Jag både gillar och ogillar sådana dagar. Jag menar, alla känslor är ju inte jobbiga. Men alla är ju inte särskilt glada heller.
I korta drag såg den ut så här:

- Jag drömde en dröm som rev upp känslorna angående en sorgsen händelse. Jag grät på morgonen när jag vaknade. Dagen började alltså med en väldigt sorgsen känsla.
-Nästa steg: vi hade vår första lektion, engelska. Vi håller just nu på att prata om poesi. Och just denna dag blir det väldigt drömmande och känsligt om man heter Olivia och älskar dikter. Läraren visade filmklipp där de läste vackra dikter på skotska. Fantastiskt fint. Jag gick tårögd ut ur klassrummet.

På dessa händelser följde några förvirringar och en förkylning. Tack, den behövde jag inte alls.

Här är den fina dikten:

Funeral Blues
Stop all the clocks, cut off the telephone,
Prevent the dog from barking with a juicy bone,
Silence the pianos and with muffled drum
Bring out the coffin, let the mourners come.

Let aeroplanes circle moaning overhead
Scribbling on the sky the message He is Dead.
Put crepe bows round the white necks of the public doves,
Let the traffic policemen wear black cotton gloves.

He was my North, my South, my East and West,
My working week and my Sunday rest,
My noon, my midnight, my talk, my song;
I thought that love would last forever: I was wrong.

The stars are not wanted now; put out every one,
Pack up the moon and dismantle the sun,
Pour away the ocean and sweep up the woods;
For nothing now can ever come to any good.

Hairspray - the musical

Vad mycket inlägg det blir helt plötsligt! Men är inte det trevligt? :-)
Émelie kom hit när hon slutat skolan. (jag slutade 14, hon slutade 16) Vi hade bestämt oss för att se en film, helst med Colin Firth... men eftersom vi inte hittade någon på Statoil, blev det "Hairspray" istället. För mig var det första gången jag såg den, för Émelie andra. Den var verkligen jättesöt! Jag kan bara nämna några punkter som gör filmen flera toastar bättre:
- Den utspelar sig på 50-talet. Eller, inte sådär 50-talsaktigt, utan modernt. Men kläderna och frisyrerna är fullständigt bedårande. Precis vad jag gillar!!
-Musiken är ösig som... jag vet inte vad. Man kan inte sitta still i vilket fall!
-Huvudrollen Nikki Blonsky är hur söt som helst. Jag tror att jag sade det minst 10 gånger under filmen. Precis som om Émelie inte förstod att jag tyckte det redan :-).


Titta bara på hennes frisyr och hennes klänning. Är inte det bara ett trippel+ på filmen?
Hans kläder är inte heller dumma._______________________________________
Och i samband med filmen får jag lägga in en dagens låt, igen...


The heart of Life - John Mayer

I hate to see you cry
Lying there in that position
There's things you need to hear
So turn off your tears and listen

Pain throws you heart to the ground
Love turns the whole thing around
No, it won't all go the way, it should
But I know the heart of life is good


You know it's nothing new
Bad news never had good timing
Then the circle of your friends
Will defend the silver lining

Pain throws your heart to the ground
Love turns the whole thing around
Fear is a friend who's misunderstood
But I know the heart of life is good

I know it's good

Söt låt. John Mayer är så bra!

Bästa grannskapet ever!

För ett tag sen skrev jag ett inlägg om hur jag ville ha min framtid (inlägget ligger uppe 22/7), och på det fick jag en väldans massa, massa kommentarer från endast TVÅ personer. Nämligen Sarah och Émelie. Bloggen gick från en blogg till ett diskussionsforum på några timmar! Sjukt ju.
Det vi i alla fall diskuterade var vilket underbart grannskap vi skulle bli om vi bodde intill varann! Så här skulle det se ut:

Sarah:
-Vågar inte ens tänka så långt in i hennes framtid, det är nog lika bra att hon lever i ovisshet om hur den kommer bli, hon kommer aldrig att kunna se sig själv som vuxen, eller rättare sagt, hon kommer förmodligen aldrig att bli vuxen xD.
-Tror att hon kommer bli en stadgad familje mor, dra runt på hennes longboard hela livet, dra runt med massa snygga surfar människor och så kan hon ju passa andras barn!
-Tycker vi skulle bli det coolaste grannskapet i stan!!
Olivia i mitten med sitt loppis hem tillsammans med sin stilige man.
Emelie, Olivias vänstra granne med en massa kultiverat folk hos sig och en..som det låter på beskrivningen, mycket skum man xD
Också hon själv, Olivias högra granne, som aldrig växer upp. Hos henne kommer allting att vara barnsligt i galna färger och ständig musik spelandes ur högtalarna och en massa barn sonm hon kommer passa åt alla som har skaffat sig ett liv :)
-Också såklart de snygga surfmänniskorna som alltid är i hennes närhet...

Olivia:
-Vill ha underbara barn med Gilbert-kläder!
-Tycker de tre beskrivningarna på deras "drömliv" visar en klar skillnad mellan deras personligheter!!! :-)
-Tänker sig ett inte alltför stort hus som är inrett helt i 50-talsstil och fyllt med loppisfynd, utan dator, med endast hennes man som sällskap. De bjuder in vänner på te sent på kvällarna och lyssnar till Michael Bublé på en gammal radio, och kanske tar sig en svängom i det stora vardagsrummet. Underbart säger hon bara.


Émelie:
-Ska jag hitta en tweed-och-manchester-klädd påg med pop-ig mustasch och dubbel namn (så att deras barn kan heta "Whatever" Vangen-"Någonting"-Lindgren-"Bluuh" ) och de skall flytta in i British Library ihop, där de skall dricka kaffe dagarna i ända och citera våra favorit böcker/låtar/filmer och leva lyckliga i alla deras dagar! xD
-"Sikta mot stjärnorna så når du kanske en trädtopp" är hennes ord.
-Alla välkomna att komma på besök (vilket vi är mycket glada för). "Men kolla öppettiderna så ni inte kommer efter stängningsdags." :)
-De skulle leka kurragömma och titta snett på alla som kommer för att låna böcker. "Eh, ursäkta, men vi booooor faktiskt här!" Såna original de skulle vara! De går endast ut för att dricka te i Olivias loppishus ;)

Colin, the ultimate actor ;)

Apropå "Our Last Summer" så kan jag ju tillägna Colin Firth ett helt inlägg.. varför inte, liksom?Bilden säger allt. Säg inget mer, SCHH! (alltså, självklart får du kommentera.. det var inte så jag menade..)

Our Last Summer

The summer air was soft and warm
The feeling right, the Paris night
Did its best to please us
And strolling down the elys
We had a drink in each caf
And you
You talked of politics, philosophy and i
Smiled like Mona Lisa
We had our chance
It was a fine and true romance

I can still recall our last summer
I still see it all
Walks along the seine, laughing in the rain
Our last summer
Memories that remain

We made our way along the river
And we sat down in the grass
By the eiffel tower
I was so happy we had met
It was the age of no regret
Oh yes
Those crazy years, that was the time
Of the flower-power
But underneath we had a fear of flying
Of getting old, a fear of slowly dying
We took the chance
Like we were dancing our last dance

Paris restaurants
Our last summer
Morning croissants
Living for the day, worries far away
Our last summer
We could laugh and play

And now youre working in a bank
The family man, the football fan
And your name is Harry
How dull it seems
Yet youre the hero of my dreams

Från Mamma Mia-filmen. Colin Firth gör det bäst!

En kort skoldag + en tågcharming

Jag och Emmie sitter just nu i skolan och väntar på bussen som ska ta oss ner till stan. Vi slutar 11.40 varje tisdag, väldigt skönt... förutom att nästa transport till Veddige går 13.25. Jaja, så är livet som lantis ;)

Så, nu har jag skrivit ett inlägg. Emmie tyckte det var lika bra, så jag slipper sätta mig vid datorn när jag kommer hem. Jag ska då fortsätta lyssna på Joakim Lundqvist predikan om kärlek och relationer (gammal som jag hittade, riktigt bra är den :D) och läsa Bibeln. Ska bli jätteskönt.
NO COMPUTER TODAY. It's forbidden. Thanks!


Senare

Okej, jag har en anledning att sitta här. Jag ska skicka låtar till Emmie. Jag lovar... Men när jag ändå sitter här, så kan jag ju säga att det var en snygging på tåget hem idag. Eller nej, ingen snygging, en charming hellre!! Gissa hur håret såg ut? Rätt, krulligt. Vi utbytte en hel del ord t.o.m! Ganska trevlig faktiskt.. han satt där med sina polare. Och när jag skulle gå av tåget (de skulle till Borås, de hade varit i Varberg på skolresa typ..) vinkade de hejvilt ;) Trevligt sånt är! Haha..

Addick

Glömde säga att denna söta pojken fyllde 2 år i fredags, så vi var på kalas! Han är helt underbar <3.
Addick.

(Foto: Joann Freiman)

Huskvarna, vilket place va! I alla fall när min bror bor där.

Jag, mamma och pappa åkte till Huskvarna tidigt idag för att hinna till gudstjänsten/välkomstmötet i Kungsporten, som kyrkan heter i Huskvarna. Vi träffade ju självklart Andreas och Jakob, vilket var jätteroligt. Det kändes faktiskt som om Jakob bara varit på nåt slags läger i en vecka ;).
Gudstjänsten var riktigt bra. Efteråt åkte vi med pojkarna till lägenheten, som jag inte varit i. Jättetrevlig! Mamma och pappa hjälpte dem med lite grejer medan jag pratade med Jakob och Andreas.

Innan vi åkte hem åt jag, mamma och pappa på en god restaurang i Jönköping. Nice!
När vi kom hem åkte jag och mamma och såg Mamma Mia. Hon hade inte sett den, för mig blev det andra gången :) Bra är vad den är!2 dagar att summera

Jag har så mycket jag vill skriva just nu.. känner nästan press för var dag som går, "vill skriva..". Men nu så!

Igår var det andra skoldagen för mig, trevlig! När jag kom hem hade mamma möblerat om lite i mitt sovrum, eller rättare sagt bara sängen, och det var riktigt fint också! Kolla bara in vad min idérika mamma kom på. Åh vad jag är nöjd.Idag tog jag 11-tåget till Varberg för att mötas av Nelson och leka med honom ;). Vi gjorde allt möjligt. Promenerade, pratade för det mesta, gick lite på stan... Vi gick hem till honom, åt god middag (OBS! Inte pizza! Förvånande? ;D), spelade Super Smash Bros med lillebrorsan Elias. (Typ sötaste pojken jag sett förövrigt) o.s.v.
Jättetrevligt.
Jag tog 17-tåget hem, för klockan 18 skulle alla vännerna till kyrkan i Veddige för att fira Daniel. Mycket blandat folk, jättemysigt verkligen. Många jag inte sett på länge! Jag invigde min nysydda kjol:Och så kom jag hem för en stund sen.

Imorgon åker Erica till Märsta. HEJDÅ! <3. Kommer sakna dig. Jag kommer och hälsar på dig!

Jag, mamma och pappa åker tidigt till Huskvarna för att träffa Jakob och Andreas. Det är välkomstmöte/gudstjänst kl 10.30 som vi tänkte gå på. Och så får jag ju träffa min bror, vilket ska bli trevligt.
Alltså, nu ska jag sova.

Fanny och jag!

Bilderna togs i måndags när hon var hos mig.First day of school

Idag började skolan igen. Vilket för mig betyder 2:a året på samhäll-språk. Mycket språk = väldigt roligt. Så jag är fullt nöjd med schemat må jag säga!
Första dagen var riktigt trevlig. Några höjdpunkter:

-Överskåp, YES.
-Bara språk denna dag.
-Emmie har börjat i min klass <3
-Vi har fått en utbytesstudent från Japan. Jättespännande!
-De nya språklärarna var bra. Yes.

Året blir nog riktigt bra!!

Poetry

Jag kladdade ner något nyss. Det var inte mycket, men det var all inspiration jag hade. Jag försvann ur bubblan strax efter jag började skriva, så jag tror det var därför jag inte hade drömkänslan längre. Nästa gång blir det en lång dikt.

Så fantastiskt det är att kunna drömma,
att låtsas leva ett annat liv
och att allt annat få glömma.

Det kommer mer när jag har mer inspiration!

"En ung Jane Austen" (Becoming Jane)

Samtidigt som jag köpte de två Audrey Hepburn-filmerna, köpte mamma "En ung Jane Austen". Den såg vi ikväll, bara jag och mamma. Jag kan fortfarande inte sluta drömma, jag är kvar i min bubbla efter filmen. Det måste man få vara en stund, gärna länge.
Du förstår säkert att jag tyckte om den. Såklart. Den var annorlunda eftersom det var en sann historia. Man tror att sånt här bara händer i sagor/böcker/filmer. Men i böcker slutar sagan oftast lyckligt, nästan alltid.

Ja, jag tyckte mycket om den. Jag tänker mycket på den. Jag borde skriva ett eget inlägg om hur det är när man fastnar i en dröm.Jag ska göra som Sota sa, skriva ner drömmarna och göra poesi av dem.

En dag med en Nelson?

Jag har inte riktigt börjat känna av att Jakob har flyttat än. Mamma och pappa kommer hem när som helst, utan Jakob liksom. Jag tror fortfarande att han kommer komma hem sent ikväll, för att han varit hos Maja eller liknande. Men nä, han ska faktiskt sova i en lägenhet i Huskvarna i natt. Hans hem för ett år, tillsammans med Andreas.
Förlåt att jag får detta att låta så stort och sorgligt. Men han har alltid bott hemma, är det så konstigt att det känns tomt?

Det har varit en intressant dag idag. Min morgon var lite speciell! Den såg ut så här:
Jag hade tänkt gå upp 8.15 för att klä på mig och säga adjö till Jakob, men bestämde att Jakob skulle gå in i mitt rum strax innan han skulle åka och säga hejdå, så jag skulle kunna somna om igen sen. Medan Jakob satt på sängkanten och småpratade lite med mig ringer det plötsligt på mobilen bredvid mig, det är Nelson som ringer. Han säger att han åker med Andreas till Veddige och är alltså på väg hem till mig just då. Det betyder att jag har ont om tid. Jag måste hinna klä på mig och allt sånt som en tjej måste hinna! Jag är färdig på 5 minuter. Puh!
Familjen Nelson anländer. Eller, en del av dem. Mamma Nelson, Andreas, Samuel och lillsyrran Rebecka är med i bilen. Vi pratar lite, kramar om våra bröder och tar farväl.
Jag och Samuel tar en rundtur i huset och går sen en promenad genom Veddige då jag visar vart mina syskon bor. Sen fikade vi hos min syster, vilket var riktigt trevligt! Max var något uppspelt.. haha. Och efteråt sa han: "Var det han som hon träffade i Frankrike?" Haha..
Vi åt pizza (väldigt ovanligt va??) och så följde jag Samuel till stationen vid tre.
Så såg en dag med en Nelson ut. KUL!

Gudstjänst sen. Riktigt bra! Är så otroligt lycklig över att tillhöra en sån församling alltså!!

Lördag

Ikväll var det kusinträff hemma hos Johanna och Joann. Mycket, mycket, mycket trevligt! Jag träffade Jennifer och Sofie (kusinbarn), vilket var väldigt roligt!! Det var så längesen jag såg dem! Och de andra mindre kusinbarnen förstås. Söta Vera och Tilde! :D
Vi åt massor av god mat, tårta och godis. Jag och Jennifer sprang runt och lekte med barnen, blev grymt varma efter det, och satt och tjötade länge. Nicke och Tobbe (kusiner) är skojfriska som vanligt, och kvällen slutar med skratt i tårar. Precis som allt ska vara.

Imorgon flyttar Jakob.
HEJDÅ min yngsta bror. Hejdå Räkan. Hejdå retstickan.
Hejdå till "godnatt-fraserna" varje kväll. Hejdå till våra retsamma stunder.
Men du kommer ju hem emellanåt. Och vi kommer till dig. Så farligt är det inte.
KRAM på dig.


Han har många fina sidor. Min bror.

Här är de snygga plakaten!

Visst är de snygga?! Kommer inte kunna bestämma mig! Jag är säker på att jag vill ha bilden på pojken och bilden på flickan med den färgglada klänningen. Men den tredje är ju inte dum heller!
Pojken ser ut som Salem Al Fakir. Likadana ögon och det finfinfina håret!!

Jag har ridit och rotat i en container

Jag var hos Olli i onsdags efm/kväll, vilket var väldigt roligt! Det var längesen jag såg henne. Vi pratade, åt, och gav oss ut för att rida! Det som är så mysigt! Jag red och hon gick bredvid, eftersom den andra hästen "var bortrest" ;). Jag galopperade för första gången på minst 4 år! Helt fantastiskt var det.
När klockan var 21.00 satte vi på TV:n och tittade på "Project Runway", som jag aldrig sett förut. Efter programmet kom nästa avsnitt, så vi satt framför TV:n i 2 timmar :D.
Mysig kväll!

Igår gick jag på stan med Nelson och Linnea Hansson. Väldigt mysigt! Vi delade på en pizza, fikade, shoppade ;).
Och så skulle jag åka med Johanna hem, som jobbat. Hon skulle bara slänga lite skräp i soprummet som ligger tio meter från vår dörr, medan jag stod och vaktade Ossian. Och så ropar hon: "Olivia, kom hit och kolla!". Jag springer dit. Johanna pekar mot containern där hon skulle slänga soppåsen. Där i ligger en drös med såna där H&M-plakat som de sätter upp utanför butiken, i gallerian alltså.. med modeller som har snygga kläder. Jag står en stund och försöker nå dem.. men jag kunde gått av på mitten där, så jag tar ett skutt och hoppar ner i den blå containern (den var inte alls full med skräp, så det var inte sunkigt, lovar!) och rotar bland plakaten. Jag finner tre som är riktigt snygga, hoppar ur och tar med dem hem :D.
Kommer bli supernajs att ha i mitt rum som jag ska göra om! Ska bara välja vilken, det blir svårt.. hmmm..
Bilder kommer!

Ikea med Freimans

Dagarna bara går utan att jag egentligen tar mig för att hitta på något. Alla dagar ser likadana ut. Jag är uppe sent, sover länge, slappar hela dagen och ser på film på kvällen, eller nåt i den stilen.

Igår slappade jag hela dagen tills klockan blev tre, då åkte jag med Johanna, Joann och barnen till IKEA. En ultrasnabb visit bara. De skulle ha en hylla och inget mer, så det blev inget noggrannt tittande. Det jag i alla fall plockade på mig var två glasburkar som jag tänkte ha till mitt "andra" rum.

Det är så att jag ska göra om i rummet intill mitt, det rummet som är datorrum/lekrum, till mitt rum också. Jag tänkte ha mitt nuvarande rum som sovrum med tema gammalrosa och gammaldags, medan rummet intill blir "sällskapsrum" med tema 50-tal, så långt det går. Eftersom jag har två stilar, både gammaldags och 50-tal, och inte kan krocka med de stilarna i ett rum, blir det så. Det är ju faktiskt jag som sitter vid datorn mest ändå..

Jag ser fram emot detta med glädje. När Jakob flyttat (dvs om endast 4 dagar, buhu) ska vi börja göra om. Jag ska ta bilder före och efter. Ni ska få se när det är klart :-)

Ett linne av äkta 50-tal

Nu är jag färdig! Åh, jag får sån kick av att sy! Det blev ett linne av det där tyget jag hittade på loppis.Nu känner jag för att påbörja att sy på det andra tyget, en kjol eller klänning blir det!

Mycket snack om Audrey, men hon är min favorit.

För mig är det en otroligt slapp dag idag. Som de flesta dagarna varit nu när jag inte jobbat så mycket... Jag måste ju ta vara på ledigheten, för den är inte kvar så länge till.

Idag vaknade jag 10 (tidigt va? Jag försökte inte ens somna om!). Jag gick raka vägen till tv:n, hur trött jag än var, och satte på "Livat i Paris" (originaltitel: "Paris when it sizzles"), den ena av filmerna jag köpte häromdagen.
"Breakfast at Tiffany's" har jag tittat på, och var inte alls besviken. Den var väldigt bra, det var riktigt roligt att se Audrey Hepburn agera, favoriten.

I alla fall, "Livat i Paris" var en dramafilm, och lite annorlunda. Självklart var det där vanliga romantiska med, vad skulle en Audrey-film vara utan kärlek? Okej, det är klassiskt och ibland något förutsägbart, men just nu struntar jag i det, för jag är bara glad över att det är Hon som spelar. Jag menar, filmerna är ju från ljuva 50- och 60-talet! Jag tyckte om den i vilket fall. Nu funderar jag på att köpa filmen "Prinsessa på vift" (originaltitel: "Roman Holiday"), i vilken hon har sin första huvudroll, dvs en av de första filmerna, (kostar endast 99:- på Discshop!) och även "Sabrina" och "Kär i Paris" (originaltitel: "Funny Face"). I will get a collection of those movies soon! :)


Bild 1: "Kär i Paris",
Bild 2: "Sabrina"
Bild 3: "Prinsessa på vift"
Är hon inte kolossalt vacker?

Nu kom jag genast på vad jag ska göra... jag ska sätta mig och sy av 50-talstyget jag köpt! Dagen räddad.
See you!

(Psst. Audrey Hepburn tar ju faktiskt upp halva min "banner" på bloggen, där uppe..
Och.. vad mycket parenteser jag använt i detta inlägg. Ursäkta röran.)

Lots of bows

Fredag och lördag

Lite kort återberättande av min helg.

Fredag
Jobb på dagen och kräftskiva med familjen på kvällen. Jättemysigt och roligt!! Vi blir alltid så många när vi träffas hela familjen, med alla barn! Och barnen är ju för underbara, så när kameran var framme blev det mest kort på dem.
Bild 1: Fr.v: Addick, Max, Lisen.
Bild 2:
Samma. Lisen säger: MERA GLASS!
Bild 3:
Addick och Max.
Bild 4
: Ossian.
Bild 5: Levi.
Bild 6: Konrad och Levi.

Lördag
Avskedsfest för Emelie Majlöv som åker till USA ett år som aupär. Mysigt och trevligt kalas!! För en gångs skull, dagens outfit:

Förkläde (som jag har som klänning): Loppisen i Kärradal
Shorts: Köpta i Frankrike
Rosett: Föredetta påsydd på mammas kofta
Örhängen: Assezories
Skor: Skoingvar
(Leggings H&M och linne Bikbok)

Jag är lycklig idag.

Adde, om du läser detta inlägg så kan jag säga dig att jag är, på skala 1-10, 10 i lycklig nu!! För... jag och mamma har shoppat i Varberg idag, och jag har köpt två DVD med min favorit-skådespelerska Audrey Hepburn!! Och en hel del annat..
Och igår var jag i Falkenberg på loppis med Frida och hennes mor. Fridas faster har en loppis, så vi åkte dit och jag fyndade lite! Så, lite blandade bilder kommer här:


Hittad på loppisen i Veddige, 1 :-


Loppisen i Falkenberg. Underbara tyger.Köpt i Varberg idag med mamma. En ny skolväska behövdes!

Och sist men inte minst, filmerna!


Ikväll såg jag och Erica "The Dark Knight". Mycket, mycket bra! Bättre än förväntad.

Loranga, Masarin och Dartanjang

Snygg rubrik, huh? Det blir mitt snygga tema för dagens inlägg.

På eftermiddagen runt halv fem är jag precis hemkommen från jobbet och har en lång stund, stressad, klurat på klädval inför kvällen. Minuten efter bär det av till Skövde. Med pappa som chaufför och jag och mamma som passagerare blir resan på två timmar ganska trevlig. Jag och mamma växlar mellan att lyssna på våra iPhones och att bara vara sociala med varandra och pappa. Något väldigt roligt under resans slut var då vi körde igenom stället som hette "Trädet", vilket vi skulle komma ha väldigt roligt åt innan vi åkte hem igen. Och förklaringen till min rubrik är att vi åkte förbi ett ställe som hette Loringa, vilket fick våra tankar att gå till Loranga, Masarin och Dartanjang. För tokigt var det.

Anledningen varför vi åkte till Skövde var endast en. Bl.a. min bror Jakob och min kusin Rikard är där under helgen och leder lovsången på en konferens vid namn Equip, tillsammans med Mattias, Therese, Magnus, Samuel&Lotta, Andreas&Victoria. Så mamma och pappa hade bara fått idén att åka dit och lyssna på dem under kvällsmötet. Men vi var inte ensamma om det, min morbror, hans fru och Rikards flickvän Stina var också på väg. Det var en väldigt mysig eftermiddagstur!

Lovsången var väldigt bra, synd att de inte spelade mer lovsånger under just den kvällen. Det var mysigt att vara med, och härligt att se några bekanta på scenen i Pingstkyrkan Skövde.
Efteråt åkte vi allihop till Max och åt hamburgare. Väldigt roligt hade vi. Allt flum och all övertrötthet kom på samma gång då Lotta plötsligt frågade: "Körde ni också igenom Trädet på vägen hit eller?". På grund av detta spann alla vidare på hur kul man kunde ha med det namnet på orten. Och självklart skrattade vi så vi grät, där inne på Max.
"Jag är stamkund i Trädet", "Jag härstammar från Trädet", "Jag heter Åke Green och kommer från Trädet", "Janne Bark heter jag, kommer från Trädet".
Det kunde bara bli värre och värre.

Tack alla för en otroligt rolig eftermiddag/kväll!