Trött tisdag

Jag känner mig redan trött, bara två dagar efter helgen..Men idag har jag varit ganska produktiv! När jag kom hem från skolan (tidigt!) så bakade jag Leilas blåbärsmuffins med crumble, Johanna kom med barnen och fikade och så dammsög jag i huset. Ikväll ska jag mysa med film och fruktsallad hos syster!

Och nu har jag äntligen fått lite klarhet i mobil-krånglandet. Jag tappade ju min mobil på tåget för två veckor sen, och har sedan dess inte haft någon eller vetat var den tagit vägen (förmodligen är den stulen). Igår satte jag i ett nytt SIM-kortet i en gammal telefon, så nu har jag en mobil tillgänglig. Och så fick jag reda på idag att iPhonen jag tappade går på försäkringen! Jätteskönt!

En fiffig idé dök upp i mitt huvud precis. Jag ska nog leta upp lite pyssliga grejer och se om jag kan genomföra den... Om jag lyckas, visar jag det senare!

"En sån som dig skulle man inte ha med sig när man metar!"


Jag var bara tvungen att lägga upp det här klippet. Jag skrattar högt för mig själv! Lotta är så otroligt rolig... undrar just om jag kan få tag i en box med filmerna ;-)

KalahaDet har blivit lite utav en kvällstradition för mig och mamma :-). Det är kul!

Goda nyheter: Världens häftigaste chef!

Som kristen har man världens häftigaste chef. Han har inte bara all makt på jorden. Han har det i himlen också. Minns du att när Jesus hade fötts kom det en ängel till herdarna och sa: "Var inte rädda. Jag bär bud till er om en stor glädje..."?
Det står också: "Och plötsligt var där tillsammans med ängeln en stor himmelsk här som prisade Gud: Ära åt Gud i höjden...!" Det kryllar av änglar. Det vimlar av dem. Och alla änglars chef är -ja, just precis - härskarornas Gud. Precis som alla goda chefer letar Gud efter nya lämpliga medarbetare. Han frågar: "Vem ska jag sända, och vem vill bli mitt sändebud?"

Du får välja själv. Jag har redan valt. Jag är med, och jag har fått världens häftigaste chef.


Och tänk gärna på detta också:
Guds dårskap är visare än människorna och Guds svaghet är starkare än människorna.
Första Korinthierbrevet 1:25

Söndagsångest

Uhmm... jag har lite söndagsångest. Det är lika jobbigt varje söndag känns det som. Vad är det som gör att det är så? Lite uppiggande är det ju att äta skinksmörgåsar, dricka te och spela Kalaha med mamma, men måndagen ligger ändå på lur för att hoppa på mig imorgon. Och nu börjar jag verkligen känna behov av en mobil.

Något väldigt trevligt att berätta var tjejkvällen hos Miriam igår. Åh så mysigt vi hade det. Vi åt plockmat, pratade, åt Idas goda pannacotta, pratade, släckte ner och tände ljus vid Earth Hour, skrattade, pratade. Ja, åh vad trevligt det var! Det kan jag leva lite på idag i alla fall :-) Och drömma om ett eget hem, eller nåt. Haha.

Vackra, vackra.ÅÅÅH, jag hade inte tackat nej.Inte heller här... tänk till sommaren! Men ack så dyra dem är...

Jag måste snart till Göteborg, när jag har lite mer pengar. Då ska jag gå in på Beyond Retro (som öppnade i Gbg för någon månad sen och som jag aldrig varit inne i!), hälsa på Linnea på Ilestmoncheri och besöka Emmaus och Jumperfabriken! Snart så... :-)

Spännen och svarta mjölkpaket


När luggen börjar bli lång använder jag mina 60-talsspännen.


Ni glömmer väl inte Earth Hour på lördag? Jag påminns varje gång jag ska dricka mjölk. Jag tycker paketen är jättecoola!!

Psst. Snart har jag en mobil igen.

Gilbert Grape

Titeln hade jag hört förut, utan att ha lagt någon större vikt vid den. Nu lånade jag den av Emmie.

Väldigt tänkvärd och gripande. En annorlunda film som jag tyckte om. Ja, den var fin!

En lärande bok

Idag hittade jag en bok på biblioteket om modet under 1900-talet. Såklart lånade jag den av anledningen att jag ville läsa om 50-talet. Det var jättekul, och jag lärde mig en hel del, samtidigt som jag antecknade från boken också!

För det är faktiskt så, att om jag har håltimma springer jag gärna till vårt bibliotek på nedre våningen i skolan, och sätter mig för att bläddra i en bok om 50-talet. Och jag upptäcker nya böcker hela tiden. Idag var det som sagt om modet under det underbara årtiondet. Förut har jag bläddrat i reklam-böcker och nostalgi-böcker som är lite allt möjligt i! Som en liten skatt är det där biblioteket. Jag bläddrar ju mycket hellre i 50-talsböcker än går in och kollar Facebook på datorerna! (I och för sig har jag Facebook-fasta just nu).

Åh, idag zappade jag fram Lotta på Bråkmakargatan på tv:n! Vilken nostalgi! Jag älskade Lotta när jag var yngre. Jag tror att det var mycket därför att jag jämförde mig med henne en del, framförallt humöret och beteendet! ;) Det var mysigt att nästan känna sig liten igen när jag såg det idag.


Jag saknar England något otroligt.
Jag saknar det varje dag nästan. Ta mig dit igen, någon! Jag skulle mer än gärna åka dit efter gymnasiet, och stanna där i några månader. Inte studera, bara vara... och det krävs väl pengar för det. Så i så fall får jag jobba emellan! Men åh, jag vill dit igen.

Look-alikeDet var längesen jag gjorde en look-alike, så jag gjorde en nu! Hm, ingen jag känner till direkt...

Filmen som vunnit tio Oscars, bl.a för bästa film

Nu har jag sett filmen också. At last. Såklart påpekade jag ju allt som filmen inte hade med ifrån boken, och jag förstår absolut att man inte kan ta med alla detaljer i en film, men liiite besviken blev jag på några grejer som faktiskt var väsentliga. Ändå måste jag säga: vilken fantastisk film. Otroligt bra för den tiden då den spelades in, 1939. Och otroligt bra val av skådespelare, klippt och skurna för rollerna! Det var jättemycket som var precis som jag hade föreställt mig i boken, vilket var roligt. Och hela filmen hade repliker tagna ur boken och scener som var exakta, förutom de där grejerna som inte var med då, som jag tyckte var viktiga.

Så min bild av handlingen förstördes faktiskt inte när jag såg filmen. Bra!En liten trailer. Man smälter nästan av Rhetts charmighet. Jag gör det förmodligen mer därför att jag läst boken, där man får en bredare bild av honom. Och Vivien Leigh som spelar Scarlett är verkligen perfekt för rollen, hon spelar jättebra! Så, jag är riktigt nöjd där!

Jag grät faktiskt på samma två ställen som när jag läste boken också. Alltså, bra återspegling! Är det nån som vill låna filmen av mig så får ni bara hojta, haha.

En fin fredag

Det är den 20:e mars idag, och det har varit vårdagjämning mitt på dagen. Åh så härligt det känns, inte minst när solen strålar och värmer. Jag tror bestämt att våren har knackat på hos oss i Halland.

Och det är inte bara det jag är glad för, utan också för att jag och mina syskon har fått deltaga i Horred ikväll med predikan och lovsång. Det var så skojigt, så skojigt, så skojigt! Vi har dessutom aldrig gjort något sådant här tillsammans, alla syskon! Ola, Jakob, Johanna och jag höll i lovsången och så predikade Samuel. Det var jättekul att få vara med att delta på detta sätt!

Imorgon är det lördag. Och jag hoppas på en fin lördag. Och en fin helg. Men glada miner.

Godnatt!
(Nu är det ju inte 20:e mars längre... men jaja!)

Tårar, tårar, tårar.

Tårarna bara rinner och rinner. Jag kan inte få stopp på dem. Mitt hjärta är skört, och just nu känns det som om vilken smågrej som helst skulle få mig att bli helt förstörd.

När jag läste de sista sidorna i boken som varit mig kär i så många veckor, brast jag i sådan gråt så jag har aldrig varit med om liknande förut. Inte en droppe har fällts under tiden jag läst Borta med vinden, förrän nu. Så tragiskt, så outräknat, så förnedrande, men ändå med hoppet att se fram emot.

Jag vet inte vad jag mer kan säga. Mina tankar är tomma, mitt hjärta är tomt och hela min kropp känns tung. Så mycket som jag har levt mig in i denna bok, så mycket som jag har levt i den världen, det är otroligt. Helt plötsligt tittade jag på mig själv och såg Olivia igen. Inga spår av Scarlett O'Hara längre. Inte en tanke var likadan som hennes längre. Allt försvann. Bra eller dåligt, det vet jag inte. Men en bok påverkar något kolossalt, det vet jag.

En djup suck. Nu är jag tillbaka till verkligheten. Jag ska inte stänga in mig i grupprum på rasterna för att läsa längre, och jag ska inte smita ifrån mina vänner i matsalen för att dyka ner i bokens värld. Tills nästa bok tar andan ur mig, det vill säga.

52 weeksLite mera Salem... fast med Marit också.

Åh nej.

Jag har tappat min iPhone på tåget. Dumma, dumma jag, har jag gjort det. Jag ringde hittegodsavdelningen för tåglinjen jag åkte på, men de får in hittegods från idag först imorgon. Så jag får ringa imorgon igen. Nu är det bara till att be järnet att den är omhändertagen av en ärlig person eller SJ, annars vet jag inte vad som händer. Köpa en ny iPhone + telefonkort och allt? Det har jag inte råd med nu, och det skulle betyda att jag skulle få gå utan telefon i nån månad, minst.

UH... jag vet att det är världsliga ting, och jag försöker att inte tänka på det som en stor grej, för det är inte det viktigaste i livet. Men det är ju alltid jobbigt när grejer försvinner.

Så, försök inte ringa på min mobil, för det tjänar inget till.

Salem

Jag bara älskar Salems nya skiva som nu finns på Spotify!!!!!!!! Den släpps ju först imorgon.... ÅÅH, jag får lite vårkänslor med en ny fräsch Salem-skiva och strålande sol-väder!


En måste-lista då solen kommer

- En hatt
- Några tunnare 50-talsklänningar, gärna med underkjolar!
- En stor sjal att vira runt huvudet:

- Ett par shorts med hög midja

Baka, baka, liten kaka


Mmmm, lite chocolate chip cookies och kokostoppar är inte fel! Det var vad bagaren i mig åstadkom idag ;-). Det är så fantastiskt trevligt att baka ibland, och då är det lika bra att göra det ordentligt!

Recepten är Leila Lindholms, som vanligt... hihi.

Förra sommaren

Ikväll har jag varit på en grym konsert i Pingstkyrkan i Varberg. Åh, det var så bra, så jag vet inte vad! Och så fick jag chansen att träffa på släktingar som jag inte sett på länge, eftersom många i kören på scenen + solisterna var släktingar till mig. Och så förstås deras föräldrar, och så vidare... Jag fick höra "Det var inte igår jag såg dig!" eller typ "Oj, jag kände knappt igen dig!". Det var en mycket, mycket trevlig kväll.

När jag kom hem såg vi slutröstningen av Melodifestivalen. Jag har verkligen inte följt det över huvudtaget, och när jag ikväll hörde bidragen som var kvar, så fastnade jag direkt för La Voix. Och se där, den vann! Äntligen kan man vara stolt över Sveriges bidrag i Eurovision, om jag skulle bry mig om att titta på det.

På grund av att jag bara läser just nu, så har jag inga nya, fräscha bilder att komma med. Men jag kikade på lite bilder från förra året idag, och mindes med glädje de två ljuva veckorna i Frankrike tillsammans med mamma, pappa och Emmie:


Stränderna


Bougainvillea


En betydligt brunare och dessutom blond, Olivia


Och den där café-servitören som påminde om en tomtenisse!
Bl.a.

Fint

En ledig lördag idag. Skönt! Och eftersom jag fortfarande lever i min bok-läsar-dröm-värld så är allt bara så där fint, haha. Alla kärlekssånger jag hör blir extra vackra och starka i den lilla bubbla jag lever i just nu ;-) Som t.ex. den här:

Tale as old as time
True as it can be
Barely even friends
Than somebody bends
Unexpectedly

Just a little change
Small, to say the least
Both a little scared
Neither one prepared
Beauty and the Beast

Ever just the same
Ever a surprise
Ever as before
Ever just as sure
As the sun will arise

Tale as old as time
Tune as old as song
Bittersweet and strange
Finding you can change
Learning you were wrong

Certain as the sun
Rising in the east
Tale as old as time
Song as old as rhyme
Beauty and the beast

Ett mycket snyggare exemplar

Vet ni... här har jag lånat "Borta med vinden" på skolans bibliotek, och till och med fått låna om den för att kunna fortsätta läsa, och så har vi den hemma!!! ÅÅH. Mamma hade inte tänkt på det. Nu kan jag lämna tillbaka den andra boken, och istället fortsätta läsa i mormors gamla bok som är tryckt 1953 med dubbelsidor eller vad det heter. Snyggare är den också!

Så, nu ska jag sova. Imorgon är det helg (efter skoldagen förstås). Så skönt, så skönt. Påsken närmar sig också, och det känns alldeles förträffligt bra.

Sof Godt mina vänner!

Håret är inte så fel jag som jag först sade...För ett tag sen skrev jag om hur förtvivlad jag var över att Salem klippt av sitt hår. Jag har ändrat mig. Visst, Salems kännetecken var ju lite hans lockiga, alldeles jättefina hår. Och det var väldigt fint, det håller jag fast vid... det var verkligen charmigt. Men nu, ja nu är han ju riktigt snygg. En riktigt fin frisyr som han ibland gör till en 40-talsinspirerad look med slickad sidbena. Ja, Salem... jag får nog ändra mig. Du är ju snygg i allt.

En balettdansös är stark nog för mina filmer

Jag har fixat om lite...
Det där finfina, svarta bokstödet som ser ut som en balettdansös kommer från där jag jobbar, Village.
På den vita bänken som jag har bytt plats på ligger mina 60-talstidningar, "KÖP! Folkhemmets reklam" och kokboken med Leila Lindholm. Under står de underbara "funky cups" från jobbet och en gammal leksaksbil.
På mitt vita, runda bord står nu en gammal skål som mamma hade i skåpen, och i den ligger några ynka nonstop kvar...

Boklusten har inte försvunnit ett dugg, snarare ökat. Jag sitter hela eftermiddagarna i ett rum och läser. Hela jag isolerar mig från allt socialt för att drunkna i min bok! Många av er förstår nog vad jag menar...

"Borta med vinden"- prat

Jag är helt uppslukad av "Borta med vinden" just nu. Jag har läst 350 sidor nu (av 1050) och bara älskar den. Men i början var den inte alltför fängslande. Mer seg och långsam, och det har tagit lång tid att komma till den punkt jag är nu, men jag var fast besluten att jag skulle läsa den innan jag ser filmen. Tänk vilken tur att jag höll fast vid det! Och den där Rhett Butler fascinerar mig. Jag ska inte berätta för mycket för er som inte läst eller sett filmen, och som vill göra detta, men han är en underlig karl som är ganska spännande. Nu har jag dessutom köpt filmen billigt för att kunna se den så småningom... det lockar verkligen!

"(...) Hans läppar sökte sig vidare mot hennes handled, och hon förstod att han måste känna hur hennes puls bultade, när hennes hjärta slog hastigare, och hon försökte dra åt sig handen. Hon hade inte räknat med detta - inte med den här förrädiska heta vågen av en besynnerlig känsla, som kom henne att längta efter att fara med fingrarna genom hans hår och att känna hans läppar mot sin mun.
    Hon var inte kär i honom, sade hon sig förvirrat. Hon var kär i Ashley. Men hur skulle hon då förklara den här känslan, som kom hennes händer att darra och maggropen att kännas som is?
   Han skrattade sakta.
- Dra er inte undan! Jag ska inte göra er illa.
- Göra mig illa? Jag är inte rädd för er, Rhett Butler, eller för nån karl som går i ett par skor, skrek hon, förargad över att hennes röst darrade lika mycket som hennes händer."


Margaret Mitchell skriver och uttrycker sig på spännande och mycket bra sätt. Ja, jag tycker den är läsvärd så här långt! För er som inte vet vad den handlar om kommer en kort resumé här:

"Borta med vinden är romanen om den sköna och viljestarka Scarlett O'Hara och hennes dramatiska liv under de år då inbördeskriget sveper över amerikanska Södern. Hon upplever en stor besvikelse när den aristokratiske Ashley Wilkes inte besvarar hennes ömma känslor, utan gifter sig med en annan. Men snart rycks hon med av en hetare kärlek: hon möter den charmerande spelaren och äventyraren Rhett Butler. Med honom förenas Scarlett i en ödesgemenskap, och när kriget bryter ut kastar hon sig in i kampen för att rädda släktgodset Tara undan förintelse i den bittra striden mellan nord och syd."

Casablanca

Nu har jag sett klassikern Casablanca. Så fin. Jag älskar "As Time Goes By" och Ingrid Bergman. Hon är så vacker. Tänk att hon var svensk! Vi kan verkligen vara stolta.

Söndag

Tjolahopp. Idag är det söndag den 8:e mars. Jag har haft en trevlig dag. Först i kyrkan på gudstjänst, och sen hem till syrran för att hjälpa henne inför familjekalaset för Max som fyller 6 år idag. Det var ett mycket trevligt kalas! Nu är jag fortfarande kvar hos Freimans och ser en film som går på tv:n. Det känns skönt att det inte är någon skola att gå till imorgon, = ingen söndagsångest ;)

En fin helg. Jag ser nästan fram emot veckan tack vare den.

Dagens fina grej
James Dean on my t-shirt! Jippi!

Old times...Jag fick gamla bilder av Johanna ikväll. Åååh, längesen! Kul alltså, fina tider!!
Bilder på folk man aldrig träffar nu, eller som man sällan ser.. lite minnen är trevligt.

På måndag är det studiedag. Vilken lång, trevlig helg det blir! :-)

En helt vanlig skoldag fylld med språklektioner!


Fanny-honey fyller 18 år idag, och det ville jag fira med lite cupcakes på födelsedagen. En riktig present tänkte jag ge henne då hon i framtiden anordnar en fest av något slag, (som jag hoppas hon gör! :D).
På kortet stod det "You are the cupcake of my life" och "Just as cute, just as colorful, just as irresistible".


Skolan är allt bra trevlig ibland! :) Så här kan det se ut!

Bild 1: Denice och Lisa på väg till franskan
Bild 2: Fanny, Hilda och Sara posar
Bild 3,4,5: Hilda och jag "posar" eller kanske hellre viker oss av skratt...


Bild 1: Emmie och Linda är laddade för en italienska-lektion
Bild 2: Isabella ser glad ut på italienskan!
Bild 3: Katrin och Denice är nog glada för att dagen snart är slut...
Bild 4: Lejla och Denice ser allmänt väldigt söta ut!
Bild 5: Émelie eh.. är cool? ;-)
Bild 6: Clara skrattar och är glad som alltid!

Håret sitter kvar, trots massa omfärgningar!

Jag har besökt frisören en hel del nu dessa två dagar. Sammanlagt har jag ägnat 4,5 timma där. Så här var det:
Mitt mål var att få mitt hår blont, eftersom jag är blond naturligt, och det var nu dags att ta tillbaka den färgen. TÄNKTE jag.
Efter ljusa slingor och nyansering och blondtvätt och slingor och färg och färg är mitt hår nu, ja.. i alla fall inte rosa :D


FÖRE: Nåt mellanting. Brun-mörklila med lite slingor och en ful, nästan vit utväxt (i kontrast till det mörka)


EFTER första besöket hos frisören (igår):                                    
Mycket ljusare, men det blev rosa typ.
För att göra en lång historia kort, så hade
min mörkbruna färg från i höstas blivit lila,
och i detta försök att bleka det blev det rosa.
Jag gick hem och grät.
Tredje bilden är underhåret som förut
varit mörkt, mörkt lila av nåt slag.


EFTER andra besöket hos frisören (idag):
(Obs, färgerna är inte rättvisa.. de är tagna i
badrumslampornas sken! Bättre kommer.)
Varmare blond typ, och nästan all röd-lila
färg är försvunnen, vilket var det viktigaste,
och som var det frisörerna lade fokus på
idag. Solen kommer bleka håret och det lila
som är kvar i håret kommer duschas bort
sa dem.

Nu är jag gladast över att den lila-röda färgen (som från början var brun då) nästan är borta, för den satt jättehårt i, och var jättesvår att få ur! Jag skojar inte om mitt hår gått igenom fem blekningar eller nåt, på två dagar. Så det var svårt att få bort den där färgen... jag är glad att håret sitter kvar! Jag kände mig nästan som Anne på Grönkulla när hon försökte få bort sitt röda hår och det blev grönt :D.
Även fast mitt mål var att få det blont, så var detta lila-röda viktigare att få bort, så att förutsättningarna för en fin blond färg igen, är möjlig. Annars hade jag fått leva med lite rosa hår några månader :O.

Mardi

I eftermiddag har jag suttit och scrappat en hel del. Roligt som vanligt, men det tar tid! Jag fortsätter att scrappa på mitt blivande fotoalbum som förhoppningsvis kommer vara fullt av massa bilder i slutet av detta året.

Och tänk, snart är det helg igen. Även fast det bara är tisdag idag så känns det nära! Tills dess ska ett italienska-prov, en italienska-redovisning och lite latin -och franska-läxor vara utförda. Men det känns ganska lugnt ändå.

Kort inlägg, ett längre kan säkert väntas imorgon. Onsdagar är händelserika dagar ;D

Lördagens loppisbesök med systern

En fin ram som jag nästan är säker på har haft en spegel i sig. Den har jag på väggen som den är, alldeles så vacker och fin och gammal!Ett supersött kort halsband som jag fick för en femma. En liten gumma med en korg och en stor hatt. Åh, vad jag tycker om det!Och så dessa häftstifts-stora örhängen som jag själv tycker liknar turkosa parasoll! Dem blir jättefina att ha på stranden i sommar!

Oj?

MEN HALLÅ. Det sprack ju inte alls? Jag hade helt glömt att det bara är 28 dagar i februari! Haha. Erica, du hade FEL! :D

Där sprack det!

Som Erica sa i förra inlägget, "DÄR sprack din uppdatera-varje-dag-som-man-faktiskt-borde-blogg!!!". Jag som trodde jag skulle kunna hålla igång varje-dag-konceptet nu när jag hade inspiration :D. Men nu gick det en dag emellan, illa!

Men vet ni? Imorgon kommer det bilder på loppisfynden jag hittade igår när jag och min syster var i Skene på Rumänien-hjälpen! Finfina är dem!! Håll ut! Den där dagen emellan glömmer vi.. haha. (Jag menar inte att det är ett måste att blogga varje dag, men nu när jag har inspiration ska jag försöka göra det, för då har jag som sagt inspiration att skriva!)