Snart vår?

Jag tänker så mycket. Faktiskt jättemycket.

Jag gillar H&M:s vårkollektion! Den e superhärlig med alla influenser av 40 - och 50-tal! Det gillar jag starkt. Dags att vårfynda i katalogen snart :)

96859-149 96859-150 96859-151
Tänk kjolen som en klänning, kan bli ganska coolt faktiskt! :)

Mina hål i öronen håller på att läka. Tre dagar har det gått, och nu gör det bara ont när man råkar komma nära dem. Härligt framsteg :) Jag ska kika in på Second Hand någon dag för att se om jag kan fynda några riktigt läckra örhängen att ha längre fram, tjoho!
Hjälp vad det är roligt att handla, jag tror att jag fått en mani!

Ha det lovely!

Genom åren

Här kommer lite bilder från mitt liv genom åren :)

               
Sep 04______Aug 05______Sep 05_______Apr 06______Maj 06_______Sep 06
  
Nov 06______Jan 07

15 år senare...

Min mor, far och bror uppvaktade mig på morgonen. Två små paket. De innehöll:
- En Esprit-klocka. Svart och snygg!
- Ett minneskort till mobilen. Nu går jag från 64 MB till 512! :)

Birthdayparty for my friends yesterday.
- Nära vänner
- Leenden på topp
- Skratt från hjärtat
- Tacksamma gäster
Kunde det bli bättre?
Suuperfina presenter! Tackar och bugar så lågt att jag slår i huvudet.

Min mor och jag åkte till Varberg idag för att reglera min nya klocka, så att den satt som den skulle. Jag hittade en bok som äntligen, äntligen har fastnat. Jag har smått börjat läsa i den; "Kärlekens historia", och den verkar bra!
Jag fann en parfym som var välbehövligt. Men usch vad svårt det är att välja, jag blir inte klok på alla dessa parfymer! Men jag tror jag blev nöjd. Jag fann även lite smått  och gott på Bokia.
Ikväll blir det kalas för familjen.

 


Hug.

Utmaning

Antingen eller...

Hittade denna utmaning på någon okänd blogg :)

Blond eller Brunett
Blåa ögon eller Bruna ögon
Vanilj eller Choklad
Hund eller Katt
Christina Aguilera eller Britney Spears
Rosa eller Lila
Tv eller Dator
Hockey eller Fotboll
Berg-och-dalbana eller Vattenbana
Guld eller silver
VH1 eller MTV
Sanning eller Konsekvens
Harry Potter eller Lord of the rings
Vinter eller sommar
Stjärnor eller månen
Sko eller Sandal
Bad eller Dusch
Syster eller Broder
Svart eller Vit
Långt hår eller kort hår
Klänning eller kjol
Mobil eller telefon
Lägenhet eller hus
Ring eller halsband
Jordgubb eller hallon
Höst eller vår
Jeans eller leggings
Jul eller påsk
Afrika eller Asien
Bil eller buss
Nagellack eller läppstift
Hav eller sjö
Nyår eller Midsommar
Plugga eller arbeta
Fängelse eller döden
Löshår eller Äkta
iPod eller Mp3
Lång eller kort
Snowboard eller skidor

Hårmodell

Hårmodell. Det ordet innefattar så mycket så att jag inte kan ta allt i ett blogginlägg. Det måste upplevas för att verkligen förstå.

Jag vet inte vart jag ska börja. Du kommer inte orka läsa detta inlägg om jag berättar allt, det kommer bli svårt att sammanfatta. Om du ändå inte orkar (som du säkert inte gör!) kan du läsa punkterna i den feta stilen.

I alla fall. Jag var hårmodell idag för en Matrix-kurs. Det innebär att det är proffsfrisörer och en proffssminkös som gör i ordning mig i det senaste bland hår och färger, för att visas upp för inspirationssugna frisörer i denna Matrix-kurs.
För att fatta en lång historia kort:
Erica har varit hårmodell förr och blev uppringd och förfrågad om intresset var stort nog att vara det ännu en gång. Och, hon fick dra med kompisar. Där kommer jag in i bilden. 'En gratis klippning+färgning och gratis hårprodukter är ju inte helt fel', tänkte jag. Så jag sa ja.
Vi åkte till Kurorten i Varberg, där kursen skulle vara, och blev inskrivna i en sektion med inriktning på färg. Fredag kl 14 och idag, lördag, skulle vi befinna oss på Kurorten för att stylas.

När man är modell får man sitta mycket still, i alla fall tills fokuset kommer på sig själv. Jag fick vänta i 1,5 timma innan dem över huvudtaget tvättade mitt hår. Sen kom frisören med saxen i högsta hugg. Jag fick bli av med mitt hår en bra bit, vilket var skönt. Page.

Nästa steg, efter några timmar förstås, var färgningen. Jag var jättenervös över vad frisörerna Eva och Cecilia, kallad Cilla, hade kokat ihop. Och oväntat nog efter sköljningen, blev mitt hår ljuslila. Jag trodde med min tolkning av frisörernas "färg-prat" att det skulle blonderas, men när jag senare lär mig att R betyder rött, och RV rödviolett, förstår jag att mitt hår skulle gå igenom en förändring jag aldrig varit med om.
Ericas grundfärg var klar, resten skulle fixas imorgon. Men mitt hår var dem inte nöjda med förrän efter tredje färgningen.

Lördagen med stort L. Jag och Erica blev den första gruppen till sminkrummet, 07.00. Jag fick matchande make-up till min hårfärg. Stark, rosa nyans på ögonlocken med svart kajal, och knallrosa läppstift. Läppstiftet stack ut rejält med dess färg, men alla hade lika starka, färgglada läppar. Det var en liten chock när jag tittade mig i badrumsspegeln, och inte förrän många timmar senare hade jag vant mig vid den nya stilen. Annorlunda och ovant, men ändå häftigt och riktigt kul.

Jag skulle inte påstå att jag hade särskilt långtråkigt under dagen ändå. Färsk frukt, varm choklad, mackor, pajer och hemlagad pizza var ju alltid välkommet när man var hungrig. Frukten piggade upp som en vitamindos då man var lite sockersugen och trött. Boken jag hade med mig kom aldrig till användning, inte heller lyssnade jag så mycket på min iPod. Jag pratade med nya människor, skrattade, tittade på när andra blev stylade, tog kort med kameran jag lånat av Daniel och massa annat. Ändå får man räkna med lite dötid då och då.

Håret var inte klart. Nu skulle det snyggaste och roligaste, enligt Eva, fixas i mitt hår; effekter. Men, det skulle göras på scen, inför ett trettiotal frisörer, i strålkastarljus. Coolt!
De olika grupperna vi var indelade i, gick på och av scenen efter färgning och visning av frisyrer och hår. Mitt hår sköljdes och effekterna hade tagit plats i det lilablonda håret. Det blev mörklila och blont och såg ut som slingor. Men istället för att kalla det slingor ska jag berätta att det var New York-tema i denna kurs. När färgerna skulle sättas i håret använde frisörerna olika tekniker hur färgen skulle läggas i håret. Teknikerna kallades för Big Apple, Empire State Building, Frihetsgudinnan och det dem använde på mig; New York Yankie. Det ska se ut som ett N och ett Y där dem lagt färgerna, men det är bara sånt som frisörer förstår sig på antar jag, för det är inget jag ser :)

När vår grupp var färdigfärgade fick vi, dem återstående två omgångarna visa upp oss på scen undertiden Eva och Cilla berättade om våra hår. Vi hade blivit fotograferade före färgning och klippning, så jag fick se bilden på mig på en duk bredvid. Vilken skillnad! Men, först nu ikväll har jag förstått varför alla andra modeller tycker mitt hår är jättesnyggt och häftigt! Det tog tid att vänja sig :)

Vilken dag! Jag är jättenöjd. Tack alla urduktiga frisörer, speciellt Cilla och Eva! Och framförallt, Erica. Du är helt sjukt bra som bjöd med mig i detta! :D Tycker om dig starkt.

KRAM!

96859-127 96859-129
Visst ser jag sur ut? ;)
Sminket gör en del, ellerhur?

Mitt liv kortfattat i några veckor

Händelser.

Hänt:
 • Dansövningar inför Enorm 3 har startat.
 • Blivit faster igen. Idag är lille Konrad en vecka gammal.
 • Jag har spelat Settlers för första gången på ungefär ett halvår.
 • Förälskat mig i en så löjlig grej som ett DS.
Händer:
 • Lyssnar på Jerusalem, som jag inte gjort på länge. <3
 • Joann och Johannas hus börjar likna ett riktigt drömhus :)
 • Tänker på mina kära klasskompisar.
Kommer hända:
 • Prata med Salong Monika tillsammans med Erica angående förfrågan om hårmodell
 • Vara hårmodell.
 • Åka till Trysil på klassresa.
 • Komma hem från Trysil.
 • Fylla 15.
 • Ha birthdayparty.

Blomtapet

Nu har bakgrunden ändrats, jippie! Tack Julia :)

Söndag

Böh. Jag får inte min bakgrund på bloggen att bli fin. Innan var den grå och jag ville ha mönster-bakgrund. Nu är den plötsligt vit, och jag kan inte få tillbaks det grå.

Det är orkan. Vilket läskigt ord, hoppas vi inte blåser bort (:D) för Joann och Johanna ska flytta idag, och vi ska hjälpa dem när orkanen är över.

Franskprov imorgon. Tro det eller ej, men jag känner mig riktigt kunnig! Jag trivs faktiskt med franskan nu (nej, inte tack vare läraren) genom att jag har studerat mer ensam utan lärarens hjälp, och faktiskt, jag lär mig mer. Är inte det lite weird?

Terminen som ligger framför innehåller nationella prov i grundämnena, och dem ska jag nog klara bra, eller vad säger du Olivia?

Blås inte bort!
Kram

Back to reality

Första skoldagen var helt okej. SYV kom och gav oss fem olika papper och häften om gymnasievalet, så nu kan jag vilken dag som helst (före den 1 februari) gå in på internet och söka till gymnasiet. Det känns lite läskigt, för efter det spikade datumet är det försent. Försent för att ändra sin framtid tre år framåt.

Dagens låt: "Dead man (Carry me)" - Jars of Clay


En dag närmre jullovets slut.

Skolan börjar snart igen...Duns! Två stora stenar föll just på mina axlar när jag nämnde "skola". Jag får allt lite ångest inför allt man ska prestera sista terminen. Och så ska vi välja till gymnasiet. Duns! En sten föll just ner i magsäcken på mig. Tänk om jag väljer helt fel? Tänk om jag inte klarar av samhällsprogrammet? Jag kommer in med mina poäng, men...
Usch, vad jag oroar mig. Skolan känns mer och mer som en plåga där lärarna sätter sån press på man inte har något annat att tänka på än alla prov och resultat. Nä, jag vet, allt hänger inte på lärarna, och jag vet att jag ställer väldigt höga krav på mig själv. Men tänk då lilla Olivia gick i lågstadiet/mellanstadiet, då skolan var det roligaste man visste, och då man kände sig som ett ljus som alltid sprang efter läraren med små lappar med hjärtan och hälsningar på. Det var tider det ...
Samhäll-Språk blir i alla fall det jag tänker fylla i papperena och välja till gymnasiet. Jag kanske ändrar mig, men chansen är inte så stor. Jag hoppas gymnasiet blir likt mina förväntningar :)

Btw. Annars leker livet. Är glad och känner mig nöjd med allt som livet ger.

Hem, ljuva hem.

Joann och Johannas nyköpta hus är underbart. Jag har varit där idag och ätit middag, fikat, lekt med Max, tittat på när Joann och mamma har målat, pratat med Johanna och Addick och njutit. Huset är gammalt men väldigt fräsht. Det kommer verkligen att bli jättesnyggt när allt är klart! Jag längtar redan efter en familj och ett eget inrett hem när jag ser hur lyriska Joann och Johanna är. Imorgon ska jag dit igen, halv elva, och måla. Jag ser verkligen fram emot det.

Och förresten. Badrummet är nu HELT klart, om man ska räkna med att vi idag köpte den sista prylen; en "hel-spegel" som vi satte upp på kaklet.
Och... hallen har målats! Vita väggar och röd färg vid klädhängaren och en liten bit bredvid garderoberna. Nu ska bara golvet målas grått; läckert!
Och... nästa projekt blir allrummet. (Äntligen ;D) Nya soffor, ny tapet/färg på väggarna. Roligt!

Om någon frågar dig hur en som precis flyttat dit egentligen kom dit, och du inte vet, kan du säga 'På det vanliga sättet, om du förstår vad jag menar'.
-Nalle Puh


Bonne année!

GOTT NYTT ÅR!

2007 är ännu ett ovisst år, vad som väntar är vad du förväntar dig.