Jag uppmanar er att läsa "The Message"

Och vad det är för bok, det kan ni fundera på...
Detta läste jag och Erica ur den igår:

"Whatever I have, wherever I am,
I can make it through anything
in the One who makes me who I am."


En väldigt bra vers.

Örhängen

Alltså. Jag har egentligen inget vettigt att skriva här. Och inte några kul bilder heller. Borde kanske ta några... Förresten så utlovar jag en bild på mina örhängen, alla alltså. Jag älskar dem!

Erica har varit här ikväll, vi läste Bibeln tillsammans. Så underbart. Och vad roligt och givande det är att göra det tillsammans! Varje onsdag ska det bli! JESUS ska få mer centrum, för det är han värd!

Senare

Okej, här är dem. Min "samling" örhängen. Ambitiöst och onödigt, men vad gör man?

96859-619



Fr. vänster uppifrån:
1 -Grön/turkosa: H&M
2 - Svarta: Snö,
Ringar, blyertsgrå, pärlor: Victorins Guld (Vbg)
Bruna: H&M
3 - Hjärta: Egengjort av ett gammalt halsband köpt på Kanarieöarna (eller nåt sånt)
4 - Silver: Accessorize (Vbg)
5 - Vit/silver - Karin Linde (någon återförsäljare där)
6 - Katt: Present av Jakob och Maja (de enda i världen, handgjorda, från 50-talet!)
7 - Randigt: Egengjort av ett gammalt halsband köpt på Ginatricot
8 - Orange clips: Loppis Veddige
9 - Vita (kamelben): Present av Samuel och Karin (Indiska)
10 - Svarta ringar: Present av Marie
11 - Silver/runda/hängen: Köpta i Frankrike
12 - Silver: Present av mor och far
13 - Silverringar: Victorins Guld (Vbg)
14 - Silverblad: Present av Samuel och Karin (Indiska, handgjorda)
15 - Vita blommor: Egengjorda (görs till beställning)
16 - Grå blommor: Egengjorda (görs till beställning)
17 - Gula: Present av mor och far (Glitter)
18 - Turkos blomma: Egengjord
19 - Senapsgula ringar: Present av Jakob och Maja

Sötast idag

Erica, jag lägger upp den på min blogg oxå. Tittar om och om igen. Så fantastiskt söööött!
Men förbryllande att en 3-åring har sett Star Wars, + att hon pratar jättemycket ju! :)

Mitt lov har tagit slut, och jag är ledsen



Lite bilder från helgen.
Tre dagar i kyrkan nu: torsdag, fredag, lördag.
Bilden på söt-Konrad är från i fredags (hemma) och bilderna på Max och Jakob är från i onsdags.

Lovet går för fort. Nu sitter jag med ängslan inför skolan. Jag som haft så kul nu på lovet, jag ville inte att det skulle ta slut... BLÄ. Men jag hoppas väl på att det väntar nåt spännande och roligt som får mig att skratta i skolan imorgon. Så att första dagen känns bra, för på torsdag har jag världens största historia-prov, och det bådar inte gott. Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte.
Jag tänker be järnet för detta provet.

Detta har jag registrerat/har hänt mig idag:

- Jag fick världens komplimang av Johannes!
- Erica är min andra hälft, jag kommer att hälsa på henne tämligen ofta i Märsta
- Killar som är tjejtjusare vet man inte vart man har, och det är jobbigt
...och fler saker som jag inte kommer på nu.

En kram på köpet

Ikväll var jag i kyrkan på "sportlovsfestival"... som även fortsätter imorgon för er som tänker hänga på!
Det var mycket trevligt. Jag dansade på dansmatta med Daniel, mötte Ester i "Power-hockey" (hon nitade min hand så den blödde! :D), spelade Settlers och pratade med folk.
Jag tycker att de som bor runt Varberg ska åka dit imorgon. Om inte annat bara för att höra killarna sjunga "Uptown Girl". Ärligt... det kan ni inte missa.

Jag längtar efter Erica. Min andra hälft. Det känns tomt utan henne.

En sak har jag också bestämt nu... att jag ska till Alingsås på konferens 14-16 mars. Tillsammans med Eric, Vaster, Mattias, Ester och Ottilia. Det kommer nog bli riktigt skoj! Och så kommer Christoffer Hiding. Det är värt att höra honom!! The king of soul ;D.
Och så längtar jag till sommaren. Jag och Daniel och inte minst Erica, longing for Jars of Clay. Jättemycket!

Det nya ordet är "Yeah".

KRAM.

Måndag, tisdag

Det var längesen jag dansade loss så som i måndags.

Kl sju på kvällen åkte jag tåg till Varberg för att möta Sara, Sarah, Rebecca, Émelie och Fanny vid tågstationen. Det blev ett väldans ståhej! Det var inte svårt att se vart dem var, så som dem hoppade! :) Vi skulle till Saras sommarstuga vid Apelviken.
Vår plan för kvällen var att se vår allas älskade Hugh Grant i filmen "Music and Lyrics", som vi sprungit runt och sjungit nu i några månader :). Det var dags att visa hela filmen tyckte jag! Och kanske några filmer till med honom.

Efter filmen satte vi på hela musikvideon och dansade. Jag och Fanny var så fruktansvärt bra på det ;). Vi spelade den om och om igen... och blev filmade på köpet.
Jag hann vara med en liten stund på "Så det kan låta" innan Jakob kom och hämtade mig. Jag skulle jobba på tisdagen.


------------
Och så hade jag världens mysigaste dag igår, med mina två godisar.
Jag tog tåget direkt efter jobbet till Horred. Hanna hoppade på i Veddige så jag fick sällskap. Vi skulle åka till Lager 157 med hennes mamma Sofie, Maja och Josse.

Jag hade ju inte värsta positiva inställningen till att hitta något, eftersom jag sällan gör det där. Men när vi kom dit blev jag och Hanna som galna, och började rafsa i kläderna. Och det mysigaste av allt var att de hade fått in kläder av märket "Rules by Mary" (huur gulligt som helst!) som jag sett på MQ, men som är lite för dyra just nu. Så minsann, jag kom därifrån med en söt sommarklänning, ett vitt, gulligt linne, och två par trosor. Hanna och Emmie hittade också jättefina grejer, jättekul!

När vi kommit hem till Emmie igen åt vi apelsin och dansade till Christina Aguileras nya album, innan vi bestämde oss för att se Romeo & Julia (som Hanna inte hade sett!!). Jag grät igen. Den är vacker, men som Emmie och Hanna säger: lite konstig är den ju...
Det kändes som om vi satt hela kvällen sedan och pratade kärlek efter filmen. Det bara blev så. Hanna och jag berättade om våra äventyr och Emmie lyssnade som hon alltid gör! :D. Det var så otroligt mysigt. Jag älskar dem verkligen.



96859-611

En dag som idag, som idag, som idag.

Idag var det gemenskap i kyrkan.
Soda är här denna veckan hos Marie, så efteråt jag åkte med dem hem till Marie och spelade Settlers. Han är väldigt trevlig när man väl vågar pröva sin engelska! Vi hade jättetrevligt, och skrattade mycket. Sedan tog vi en promenad när jag skulle hem, och det är så gulliga tillsammans! Kan inte hjälpa det :)

Imorgon ska jag försöka åka till stan för att göra synundersökning. Slinka in på Café Porten å fika hos Marie och lite sånt...

Vääldigt intressant inlägg, verkligen.. (not). See you!

Love, love, love! (Beatles)

Helgen har varit trevlig. Nu väntar en veckas härligt lov! Underbart, underbart, underbart.
Detta kommer utföras innan veckan är slut:

- Se "Music and Lyrics" och "Love story" med Sara, Sarah, Fanny och Émelie! Tjoho vilken grej!
- Personalmöte.
- Synundersökning för lämpet (övningskörning).
- Lager 157 med Hannapanna och Emmie!
- Tandläkaren.
- Färga (bleka) håret.
- Settlers-kväll med Marie och Soda.
- Plugga historia med Fanny. Jag döör verkligen inför detta prov.
- Jobba.
- Lovsångsfest i PS aula.
- Me&i-party hos Karin.

Så jag kommer nog sysselsätta mig minsann :D

96859-605
Jag lägger upp en bild på min älskling.

Fabuleuse

"För jag är lycklig, jag är lycklig. Jag är lycklig måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag, lördag. Jag är lycklig, jag är lycklig. Jag är lycklig hela veckan lång!"

Det är ungefär så jag känner idag! Och alla andra dagar också för den delen :D.
Jag har superroligt i skolan, det går bra med plugget, och sist men inte minst så har jag mina fantastiska vänner som jag är SUPERGLAD över att få ha. Idag vill jag hylla Emmie och Hanna. Två av sockertopparna som förgyller dagarna!

Jag blir så glad av dem.
Hanna är ju så bedårande. Hon är så enkel, alltid så söt och glad och är underbar att umgås med. Älskar henne verkligen!!
Emmie (she's lovely!) har en sån söt och mjuk röst, hon ger komplimanger nån gång varje dag och är alltid så positiv! <3 <3
Kan det bli bättre än att umgås med såna här människor?

Alla Hjärtans Dag

Betyder att min bror fyller 19 och att jag köpt små presenter till Émelie och Fanny. Små kort har jag också gjort, till de närmaste.

Men, jag säger som Therese skrev på sin blogg: Det behöver inte kosta något för att göra någon glad på Alla Hjärtans Dag. Ge någon en kram, säg att du älskar henne/honom, berätta något fint om en person du tycker om. Idag är en dag som kan göra underverk bland folk som mår dåligt i världen. Ett leende för en ensam, utstött person kan rädda den för att ta sitt liv. Gör något!

Och det viktigaste av allt är att vem du än är, hur du än ser ut, vart du än kommer ifrån så älskar någon dig mer än någon annan. Han har skapat dig som du är, och han älskar dig av hela sitt hjärta. Det är Gud. Han finns på riktigt. Om det är något jag håller fast vid här i världen så är det Gud.

Erica-dag

Idag har jag myst med min egna Erica.
Planerna var Gekås och sen till Linda, men så blev det inte. Men roligt var det ändå! Kanske skönt att vi inte åkte Erica...? Hade vart lite långt å jobbigt.
Så vi blev kvar i Varberg. Hon hämtade upp mig alldeles lagom på rätt plats (haha) och så gick vi runt i staden, in och ut i affärer. Det var på tok för längesedan vi shoppade tillsammans. Erica, lova mig att det inte dröjer för länge innan nästa gång nu! Vi fastnade på H&M, de har en del fina grejer ju :]. Erica hittade ett jättefint grå-svart linne med spets, som var jättefint (igen)! Och jag hittade en supercool regnkappa som var röd och blå-mönstrad. Nu vill jag bara att det ska regna :D. Jag hittade också en "Bonnie and Clyde-basker" på MQ. Jag har kollat in den länge, och nu slog jag till, en grå blev det.

96859-603
96859-602


Erica följde med hem och fotade till hennes projektarbete (som förövrigt kommer bli supercoolt!). Det är alltid roligt att vara med Henne.

Jättenöjd med dagen. Det gick sådär på svenska-provet. Får väl VG i alla fall. Men samhällskunskapsprovet gick det däremot så häääär mycket bättre på. Jag fick tillbaka det, och det visade ett resultat som innebar 4 poäng från MVG. I ekonomi dessutom! EJ min starka sida, och därför pluggade jag extra hårt till det. Jippie!

Ikväll har jag suttit och pluggat med Jakob i hans rum. Franska ord. C'est en peu triste.

Wonderful

Jag skippar mötet med rektorn imorgon (om språk) och så åker Erica och jag iväg istället. Mysiiiiigt!
Pluggandet med Fanny i eftermiddag gick väl sådär ;D. Vi satt mest och pratade och tittade på tapetprover till hennes rum. Men lite pluggade vi i alla fall. Hoppas det går bra på provet imorgon... känns lite för lätt för att det ska kännas bra... aja!

Förresten så är jag inne i ett Beatles-sting. Det är det enda jag vill lyssna på nu. Mina favoriter just nu är "Lucy in the sky with diamonds" och "Penny Lane". Jag kan alla låtarna sedan Jakob och Timothy var fan av dem för några år sen. Jag och Émelie diggar det på mattelektionerna, det är väääldigt trallvänligt!

Och så är jag, Fanny, Émelie och Lisa färdiga med vår "What's wonderful-plansch"! Den blev charmig med alla bilder, citat och dikter om "Wonderful". Självklart finns Jane Eyre-repliker med... och en bild på Salem med hans fabulösa hår.

Bad day

Den låten passar bra att spela idag faktiskt. En allmän, mänsklig, dålig dag då man behöver lite extra feedback.
Jag tänker göra så här av resten på dagen:

-Ladda in bilder från festen till iPhonen. (piggar upp mig lite kanske?)
-Plugga svenska-prov (muntrar inte upp mig ett dugg i och för sej, men det måste göras)
-Gå en promenad, få frisk luft och hämta min cykel vid tågstationen (lite frisk luft och lurar i öronen är ju aldrig fel)
-Läsa Bibeln. För att slutligen muntra upp mig rejält.

Elvis- the man

Citat:
"Bara för att man ser bra ut betyder det inte att man mår bra"

"Man passerar bara igenom det här livet en gång,
man kommer inte tillbaka för ett extranummer"

"En image är en sak och människan är en annan... Det är väldigt svårt att leva upp till en image."

"Kritisera aldrig vad du inte förstår grabben. Du har aldrig gått i den mannens skor."

"Det är inte hur mycket du har som folk ser upp till, det är vem du är."

Kul fakta:
Elvis favoritmellanmål var en stekt macka med jordnötssmör och banan. Bara en sådan innhåller 92% av det rekommenderade dagliga intaget av fett för en vuxen man.

Elvis drack för mycket Pepsi för att kunna köpa det i en vanlig affär - det levererades istället i stora partier direkt till Graceland av Pepsis lastbilar.

Elvis överröste sin dotter Lisa Marie med presenter, som en enarmad bandit, St Bernardvalpar och ett helt rum fyllt av ballonger. Vid tre års ålder fick hon en minkpäls och en diamantring.

Elvis tyckte inte om att bli kallad "The King" eftersom, som han sa, det finns bara en kung, och det är Jesus.


"Tills vi ses igen, må Gud välsigna er. Adios."
1977.


Jag somnade tre.

Jag var självklart medveten om att alla jag bjudit var mina vänner. De jag värdesätter lite extra, de jag tycker mycket om. Men när jag såg allihop tillsammans, öppnade presenterna* och häpnade av överraskning över hur mycket pengar de hade slösat ut på mig, då blev jag tom av ord.
Ett "tack" är vanligt att man uttrycker, och så gjorde jag, men för mig räcker det inte. Jag skulle vilja tacka alla på ett personligt sätt, en och en. Men man hinner inte att hjärtligt tacka tjugotre personer på det sättet.
Så, ni som var med och läser detta, sug in: Jag värdesätter er mycket högt. Ni är dem närmsta och bästa vännerna jag har. Jag är så glad att jag får ha så många vänner. Tack för att ni kom. Ni gjorde kvällen.

Kvällen var jättekul och härlig, och jag hoppas att gästerna också hade trevligt. Vi hade uppdrag att utföra vid bordet och en musiklek som vi kallade "Så har det låtit", med låtar från 50-90tal.

*Böcker, kläder, fotkrämer, prydnader, smycken, presentkort på Bio Capitol, CD-skiva, nyckelring, parfym (Det är verkligen sjukt för mycket att ge en 16-åring! Som vän dessutom! Det är ju sånt som är så dyrt!).

Ett speciellt tack till Frida: Du är guld värd. En som du skulle man ha hemma jämt, och det har jag erfarat genom 9 år i samma klass :). Grymt tack för hjälpen!

96859-598
Den här bjuder vi på!


På lördag är det kalaskalas

För jag har ju fyllt år! Så därför har jag bjudit många vänner att fira den på lördag i kyrkan!
Från början skulle jag bara ha några tjejkompisar hemma hos mig, men det slutade med 20 pers i kyrkan istället. Haha! Jag hoppas det blir trevligt. Jag ska träffa Fridis imorgon och planera lite närmare idéer och sånt.. Om det är nån som har nåt kul förslag man kan göra på ett kalas så HOJTA! Behöver mer idéer, det får inte bli tråkigt :D.

Jag hade ett mycket roligt men avslöjande samtal på väg till tåget. Pfffhm... så kan det vara ibland.

Pot Belly

Ola och Emma berättade om "Freshlyground", ett band i Sydafrika, och tipsade om "Pot Belly"-videon på youtube. Så jag tittade på den.
Var nu tvungen att lägga upp den. Suuupercharmig juu!!

JAG VILL HA!

96859-591

MITT DRÖMHEM! Gaaalet snygga grejer, och färgerna är helt fabulösa!! Kolla in kuddarna! Och för att inte tala om filten över soffan!!
http://bitsandbobbins.com/