Pappas födelsedag - massa bus och en jättetrevlig fest

Min pappa fyllde 60 år igår, och för denna händelse hade jag, tillsammans med mina 4 äldre syskon, planerat en hel del stojigt. Det började på onsdagen...

Onsdag:
Vi (främst Samuel som är så duktig på sånt) gjorde ett fejkat utskick från SPI (Sveriges Pensionärers Intresseparti) som lades i brevlådan och mottogs av pappa. Han blev förvånad och fattade inte varför de hade skickat ut något sådant när han inte ens var 65.. haha.

Torsdag:
Ola satte in en annons på Blocket för att sälja pappas iPhone (hihi) med pappas mobilnummer. Det började sms:a och ringa massor av folk till pappas mobil, och så frågade pappa Ola om det var han som gjort det.. Självklart nekade han det, men blev misstänkt av pappa (fast han var ju inte säker på att det var Ola). Senare skulle Ola boka en annons i HN om julgransodling (också i pappas namn). Tyvärr misslyckades det p.g.a att HN misstänkte att det var en skoj-annons och ringde upp det nummer som stod (alltså pappas) och frågade. Pappa nekade ju och sa "det måste vara nån som skojar med mig".
Ännu ett utskick kom till pappa. Denna gång hade vi gjort ett fejkat från Hälskostgrossisten. Han fattade fortfarande inte att utskicken var ett skämt från någon.

Fredag:
Joann spelade blomsterbud och lämnade en kaktus på pappas skrivbord när han var på lunch, där det stod på kortet: "Grattis på födelsedagen önskar SFR" (SFR= Sveriges Fiskares Riksförbund). Pappa fattade ingenting och gick hemma och grubblande hela dagen över varför SFR skulle skicka en ful kaktus till honom, och undrade vem som skulle kunnat fejka detta.
Ett till utskick denna dag, om serviceboendet "Havsbrisen" som vi själva hittat på. Samuel gjorde t.o.m en egen internetadress till "vårt" ålderdomshem. Riktigt skoj. Och fortfarande fattade inte pappa att det var ett skämt...
Mitt i natten, strax efter ett, gick jag och Jakob ut och hängde Ahlgrens bilar i trädet utanför mammas och pappas sovrum och lade knäckebröd runt trädet. (Han älskar knäckebröd och Ahlgrens bilar). Tyst, tyst, smög vi in igen och lade oss. Klockan 2 kom Johanna och Ola, lade ett paket bredvid trädet med Ahlgrens bilar och tände en bygglampa rakt in i mammas och pappas sovrum och sprang därifrån. Jag låg vaken (fast jag låtsades att jag sov, för att de inte skulle tro att jag var inblandad, eller bli avslöjad) och hörde när mamma och pappa vaknade och skrattade. Men de gick inte ut och hämtade paketet och godiset som vi hade tänkt oss. Så Johanna och Ola sprang och lade paketet utanför dörren och ringde på dörrklockan. Då var pappa tvungen att gå upp. Han tog paketet och öppnade det... där i låg en HEL gös (en fisk altlså) som vi hade köpt. Pappa skrattade, och mamma skrattade så hon grät. Det var väldigt roligt att höra alltihop.
Denna gång misstänkte pappa att det var Samuel och Ola.

Lördag:
Jag och Jakob åkte till Johanna kl 9 där vi mötte alla syskon för att göra en sång till pappa (för den kommande festen på kvällen, som vi inte visste var den skulle vara).
Senare på dagen gjorde jag och Jakob lite småbus på pappa, och 18.15 samlades hela familjen här hemma och så åkte vi iväg. Som jag hade anat var den hemliga platsen Tjolöholms slott, där festen skulle infinna sig i vinkällaren. Vi åt julbord som var jättegott, och hade det jättetrevligt verkligen. Pappa var väldigt, väldigt nöjd över sin födelsedag, över vad vi gjort/busat! Vi syskon sjöng vår sång. Vi hade gjort om "Ha den äran idag på din födelsedag". VÅR refräng gick så här:

"Ha den äran idag
Vilken uttjatad sång
Vi sjöng den gång på gång
Alltid 5 verser lång"

...där vi ökade "5 verser" efter varje refräng! I sista refrängen sjöng vi "443 verser". :D
I verserna sjöng vi om pappas egenskaper och avslöjade efter varje vers varje grej vi hade gjort/busat. Han blev förvånad!!! :D

Jag kände mig faktiskt ganska fin igår kväll. Jag kände mig som någon från 1800-talet, vilket gjorde att jag kände mig väldigt lycklig.

På gång!

Ett nytt inlägg kommer snarast, och ni kommer inte bli besvikna alls. JAG LOVAR.

Armmuskler?

Jag och Sarah har just kommit fram till att min muskelmassa borde vara runt 1.0. Bra va? Bättre än 0 i alla fall!
För det jag gör för mina ynkliga armar är ungefär detta:
-Lyfter syskonbarn då och då
-Knappar på tangentbordet
-Vinkar på människor
-Skriver

Se där ja, Olivia borde träna. Men det får vi väl se hur det blir med det.

Ett ointressant och flummigt inlägg idag. Jaja. Kan bero på att jag chattar med två Samuel. Jag tror inte det är bra för mitt psyke ;).
Ha det bäst, flodhäst! (Nu får jag skärpa mig)

Yes, dear God.Let it please be him
Oh dear God
It must be him
It must be him
Or I shall die

Julpyntat! (mycket jul-inlägg, konstigt...)


I fredags bakade jag och mamma lussekatter för första gången i år! Visst ser de goda ut?

Årets julpynt i ena rummet:

Så här ser de ut nu!

Årets julpynt i sovrummet:

Så här ser det ut nu!

Julkänslor mitt i förkylningen

Nu längtar jag vansinnigt mycket till jul. Och det är inte långt kvar, som tur är! Nästa vecka knackar första advent på dörren, bara tanken får hela jag att lysa upp!

Det som inte får mig att lysa upp idag är förkylningen jag fått. Det hjälper knappt med nässpray, vad gör man då? Jag försöker få så mycket plugg gjort som möjligt, och piggar samtidigt upp mig med julmusik i bakgrunden. Det känns skönt. En påminnelse om att julen snart är här, och att skolan snart är över. Och så snöar det idag! :D Visst är det väl underbart att titta ut genom fönstret och se vitt, vitt, vitt?

Bilder från förra julen:

"Jag tappar konsuntansen!"

Jag har tillbringat hela eftermiddagen hos Johanna och Joann idag. Och eftersom de råkar ha en rolig och underbar 5-åring fick man sig några goa skratt!
När jag kom dit satt Max och broderade på ett sånt där pappersark med hål i, som han hade fått av Johanna på morgonen. Jag slog mig ned för att hjälpa honom, och han var riktigt duktig!
Och så är det så att Emma fyller år idag (svägerska), och Johanna och barnen hade varit där på förmiddagen och grattat henne. Och när vi sitter där och broderar säger Max: "Emma fyller år idag, men jag hann ju inte färdigt denna då så jag får ge henne den i överkast!" (Då det med korrekt svenska ska vara "efterskott" :D).

Lite senare, efter att ha ätit och lekt lite med lera broderar vi igen. Denna gången i TV-rummet, i soffan. Addick leker i rummet och Max tycker han stör, så han säger: "Olivia, kan inte du säga till Addick att han inte får vara här.. Jag tappar konsuntansen!" (eg. "koncentrationen")
Grymt roligt!!!


Solstråle


Sic enim Deus dilexit mundum,
ut Filium suum unigenitum daret:
It omnis qui credit in eum,
non pereat,
sed habeat vitam aeternam.
Joh. 3:16

Fantastiskt, fantastiskt

Jag har haft en helt fantastisk helg tillsammans med Jakob. Åh vad roligt vi har haft, jag ville inte åka hem!

Helgen har innehållit:
-en fredagskväll med ungdomsgruppen på Kungsporten/Huskvarna
-två nätter i Andreas och Jakobs lägenhet
-en bilresa till Stockholm (med start i Jönköping) - lyssnandes på Switchfoot och Salem såklart, skratt, en GRYYYM konsert i Berwaldhallen med Salem Al Fakir och en symfoniorkester (och vi betalade inte ett DUGG för biljetterna, hihi)
-en lördagskväll med avsnitt av Morgonsoffan
-massa julmust
-lite plugg i slappandet
-en gudstjänst på Kungsporten
-matlagning tillsammans med Jakob
-hemresa till Veddige idag :(

Salem var helt enkelt grymt bra. Vi ångrar inte en sekund att vi åkte dit! Lite synd att man inte hann kolla in Stockholm lite mer bara.. Det var konserten vi såg, och sen åkte vi hem till Huskvarna.
Han körde en hel del gamla låtar, (som lät lite nyare och fräshare p.g.a. symfoniorkestern) men även 4 nya! Jäättebra. Jag ser fram emot skivan nu!Stjärnan.


Fint va?

Fler bilder finns på facebook, ni som är vän med mig där!

Nu har det hänt!

Haha.. okej, rubriken är inte så seriös. Det jag tänkte säga var att ungdomsgruppen i Horred numera har en blogg som jag och Mikaela har startat. Stig in och kika vetja! www.tokfrascht.blogg.se.

Idag pratade vi om Jane Austen på engelskalektionen, och kom därmed in på filmen "Stolthet och Fördom". Vi fick se klipp från den äldre versionen, vilket gjorde mig jääääätteglad!

Mr. Darcy:

- In vain have I struggled, it will not do. You must allow me to tell you how ardently I admire and love you.

- Dearest, loveliest Elizabeth!

- Every savage can dance.

Fint va?

Ibland skuttar hjärtat dubbla slag. Lyckoslag kallar jag det. Det rusar igenom hela kroppen, och varken jag själv eller andra kan undgå det. Ikväll är en sådan kväll.

Klädbyte


Jag klädde om min bibel igår! Den behövde det.

Horred

Så här roligt kan man ha det om man tillbringar tiden i Horred på fredagarna:
A dream within a dream

Take this kiss upon the brow!
And, in parting from you now,
Thus much let me avow -
You are not wrong, who deem
That my days have been a dream;
Yet if Hope has flown away
In a night, or in a day
In a vision, or in none,
Is it therefore the less gone?
All
that we see or seem
Is but a dream within a dream.
I stand amid the roar
Of a surf-tormented shore,
And I hold within my hand
Grains of the golden sand -
How few! yet how they creep
Through my fingers to the deep,
While I weep - while I weep!
O God! can I not grasp
Them with a tighter clasp?
O God! can I not save
One from the pitiless wave?
Is all that we see or seem
But a dream within a dream?


Edgar Allan Poe.

Grymt!

Detta skrev Idol-Lars på sin blogg. Är han inte bra så säg? Och är inte storyn bra också?

A man went to trim his hair and beard. As always happens, he and the barber chatted about this and that, until - commenting on a newspaper article about street kids -the barber stated:

- As you can see, this tragedy shows that God doesn’t exist.
- How?
- Don’t you read the papers? So many people suffer, abandoned children, there’s so much crime. If God existed, there wouldn’t be so much suffering.

The customer thought for a moment, but his haircut was nearly finished, and he decided not to prolong the conversation. They returned to gentler topics, the job was done, the customer paid and left.
However, the first thing he saw was a tramp, with several days of beard, and long tangled hair. Immediately, he returned to the barber’s shop and said to the man who had served him:

- You know something? Barbers don’t exist.
- What do you mean, don’t exist? I’m here, and I’m a barber.
- They don’t exist! - insisted the man. - Because if they did, there wouldn’t be people with such longs beards and such tangled hair as I’ve just witnessed up on the corner.
- I can guarantee that barbers do exist. But that man has never come in here.
- Exactly! So, in answer to your question, God exists, too. It just so happens that people don’t go to Him. If they did, they would be more giving, and there wouldn’t be so much misery in the world.

Dröm

Just nu hade jag önskat att hela livet var en dröm. Fast ändå inte. Det vore ju konstigt då livet är perfekt i drömmarna, men drömma är alltid lika fantastiskt! Idag känns livet i alla fall så där fint och bra! Och jag känner att Gud är med mig!
När jag är i mitt drömstadie tänker jag på:
-hur mycket jag älskar Jesus.
-julen och allt den medför.
-gammaldags filmer.
-såna där drömpojkar som var mer vanliga förr än nu.
-den gamla musiken som var på 50 och 60-talet.
-underbara stunder med vänner.
-skratt.
-vinter, halsdukar och mys.
Blir ni inte alldeles varma av allt detta? Det blir jag.

I den spännande drömmen jag hade inatt var jag lite som en annan person, en annan Olivia. Den människan gillade jag, och jag vill nästan låtsas att jag är hon hela tiden. Är det sådan jag kommer att bli? Eller, var det bara en fin dröm att tänka på?

Help yourself - Tom Jones

Love is like candy on a shelf
You want to taste and help yourself
The sweetest things are there for you
Help yourself, take a few
Thats what I want you to do.

Were always told repeatedly
The very best in life is free
And if you want to prove its true
Baby Im telling you
This is what you should do

Just help yourself to my lips
To my arms just say the word, and they are yours
Just help yourself to the love,
In my heart your smile has opened up the door
The greatest wealth that exists in the world,
Could never buy what I can give
Just help yourself to my lips
To my arms, and then lets really start to live

En måndag jag inte ville ha.

Idag har jag sprungit och gjort såna där impulsköp igen... inte mening ju! Men, jag färgade min utväxt hos frisören, vilket jag nu känner mig lättad över. Mitt hår känns glansigt och doftar nyfärgat igen! Det jag förövrigt köpte var typ lite scrapbooking, ett par byxor och ett par strumpbyxor (som jag faktiskt hade planerat).

Här kommer en dagens:
Tjuvlyssnat Min mamma tabbade sig.se

En kvinna står i kassan till varuhuset Karlsson i Veddige och ska betala då hon hör en ringsignal. Det ringer länge och hon undrar om inte han i kassan ska svara i telefonen? Hon betalar och går vidare in på Blomsterboden bredvid. Där hör hon samma ljud.
Kvinnan: "Låter det så här här inne också? Precis som det gjorde på Karlsson?"
Kassörskan: "Det kan inte vara din mobiltelefon?"

FY vad roligt. En parantes är att det var jag som försökte få tag i henne.

Förresten. Skolan har börjat och jag är trött. Jag hade söndags-ångest igår och ville ha tillbaka roadtripen. En ännu värre grej: jag kan inte åka till Horred varken på fredag eller nästa fredag, och träffa alla människor igen. Det kommer dröja ett tag :( Jag är lite ledsen.

Ändrade planer. Jag åker till Horred på fredag, alla som undrar :D Det är nästa fredag igen jag inte kommer.

Roadtrip 08

Nu är jag hemma efter en riktigt rolig roadtrip. Vi har gjort så mycket tokiga, roliga och härliga saker så jag tror inte jag kan berätta allt på bloggen, det är alldeles för mycket. Men jag kanske kan sammanfatta det lite!

Dag 1
Vi åker från Horred 07.00, och med "vi" menar jag 38 pers, de flesta från Horredstrakten, och startar vår roadtrip.
Vi blir indelade i team. och jag tillsammans med Olli blir teamledare. Ett häfte med runt 50 uppdrag delas ut till alla, och dessa ska utföras under hela resan för att samla poäng.
Första stoppet är Gekås där vi inhandlar mat/frukost/fika för det tre dagarna vi kommer vara på resande fot. Efter Gekås åker vi vidare till Växjö (där vi utför uppdrag och skyddar oss från snön i galleriorna!) och sen till Älmhult, närmare bestämt Citykyrkan, där vi tittar på film och övernattar.
Dag 2
Ett besök på det allra första IKEA. Där ska alla teamen göra en realityserie/ett drama i något av de inredda rummen, innehållande ett kristet budskap. Vi lattjar runt och hälsar på en stor panda och en jultomte. (Mycket lajbans p.g.a. att just det IKEA firar 50 år)
Hejdå IKEA, vi åker till Broby församlingshem. Jättemysig by! I församlingshemmet väntar seminarium och en härlig gudstjänst! Vi lägger oss sent den natten av anledningen att vi är ute i frostmörkret och bl.a. åkte skateboardrace med ungdomsledaren, dansade medeltida dans med Johannes och går en mysig promenad.
Dag 3
Vi lämnar Broby på förmiddagen för att resa vidare till nästa hemliga destination, nämligen Helsingborg. Här väntar två tjejer från en kyrka som ska ge oss uppdrag att utföra i Helsingborg. Vi får springa runt på olika platser och ta kort som bevis. Poängen räknas ihop, men tyvärr vinner vi inte.
Hemfärd. Roadtripen över. Slut. Hejdå. Hoppas vi gör om det!
Under resan har vi haft otroligt roligt och trevligt. Ni anar inte!
MELA :D