England

96859-354

96859-357

Konrad är min brorson, han är 7 månader och jag älskar honom!

Eftersom jag inte har lagt upp några särskilda bilder på väldigt länge så lägger jag upp lite från England. Jag får ta lite mer kort med min kamera snart...


Fredagar är bra!

Dem gillar jag. Fredagarna. Vi har nästan bara språk-lektioner (:D :D). Plus att vi hade ett långt hål idag (bara idag) för vår engelska-lektion var inställd. Dagen såg ut så här:

- Italienska (I 1 h och 20 min - det är väldigt roligt! Härligt språk - likt franskan och inte svårt!)
- Mitt långa hål från 9.30-12.00. Jag, Carmen, Esra, Fanny, Emelie V och Sofie gick ner till Campino i regnet för att äta pizza där, MEN vi var där tio och dem öppnade elva! Så vi gick till Ströget och åt en tacotallrik. (Muuums!). När vi var mätta och belåtna gick vi till Videomix och köpte godis. Mysmysigt var det! Tycker om mina klasskompisar.
- När jag kommit tillbaka till PS och tagit mina grejer så träffade jag Kalle och pratade med honom resten av rasten, innan jag gick till matten. Matten är rolig nu. Hoppas den är det resten av skoltiden på PS oxå, för det rullar på jättebra. Det tycker jag om.
- Sist hade vi franska. Helt okej.


Ehm, jag tror det är tisdag?

Jag vet inte vad jag ska säga om mina känslor om denna dag. Lite blandad. Dagen har sett ut så här:

Matte. Vi fick våra matteböcker idag. Dem verkade inte särskilt komplicerade. Jag gillar läraren, han är lugn och förklarar riktigt bra. Det är viktigt! Matten kommer nog bli rolig och bra, hoppas jag :).

Engelska. Roligt. Jag älskar språk. Vi fick några grammatik-övningar och så fick vi spela 4 i rad och öva oregelbundna verb. Lätt som en plätt, men roligt :)

Historia. Började inte bra. Kom två minuter sent eftersom jag och två tjejer glömt av tiden :O. Men oh gosh, jag kan ingenting i historia!! Lars Larsson har gjort mig till en ickevetande elev i detta ämne! Usch. Tur det bara är första året jag kommer ha det! Just av pinsamheten att jag inte kan något. Annars är det ju intressant!

Naturkunskap. Vi skulle lämna in läxan med dem 12 frågorna som vi gjort. Ehm, och så överraskade läraren med ett läxförhör/test! Det var inte planerat, och det var meningen. Men jag tror det gick bra! Vi såg en film om universum/big bang. Ganska intressant än så länge. Kan säkert bli diskussion om hur såvida världen uppkommit...

Samhällskunskap. Vi redovisade vårt projekt "Skapa ett samhälle på en ö där vi förlist med en båt på 500 passagerare". Intressant hur grupperna resonerat om hur deras samhälle skulle se ut!

Skönt. Inga läxor förrän torsdag. Och då är det franska, bara lite glosor! :) Ska plugga med Hanna imorgon.

Kram.

En mycket trevlig dag.

Det blev inte så mycket köpt på Lager 157. Men jag fann två par snygga Svea-trosor. Erica hittade ingenting. Daniel hittade två tshirtar och lite annat krafs :). Det var roligt, väldigt roligt faktiskt! Att ha med Daniel på en shoppingrunda med två tjejer vet jag inte om det är att rekommendera ;). Haha.. Sen stannade Erica hos mig. Vi pratade, hon och jag. (Väldigt mycket med vår snygga småland-dialekt, tss!) Åå, min Erica! Jag måste ju säga att jag älskar henne som min bästa vän! Sen diskuterade vi hennes projektarbete lite grann, det kommer nog bli superbra!

Igår var det kalas hos Daniel. Det var jätteroligt!! Men oj, vad svettigt och varmt det blev med alla i Daniels lilla rum! Det var verkligen jättemycket skratt. Erica och jag flippade ut, vi retade Lucas lite :) och sen såg vi alla en film: Dream Girls. Kul, kul.

Lager 157

Nu åker jag, Erica och Daniel till Lager 157. Hoppas det får bli en trevlig dag!

Vilken tur att jag har Erica. Hon kan allt jag inte kan, och hon vet bäst i alla lägen. Och hon är bäst i alla lägen. Jag lovar, jag känner henne :)

Helgen. Jobb och shopping-dag med vän.

En vecka avklarad. Det har gått jättebra. Men jag är trött. Antar att man brukar vara det i början så här...

Mina syskon har precis åkt hem från vår alldeles trevliga kräftskiva. Jag är fortfarande trött, och jag måste läsa i min bok som egentligen ska lämnas tillbaka. Men jag är inte färdig, och jag får inte låna om den för den är inte från Veddige. Så bibliotekarien sade att det var okej. Men oj, jag har väl egentligen för lite tid. Måste läsa den nu, för den är bra. När morgondagen gryr. Tredje boken i triliogin om Gracelin O'Malley.

Två saker som hänt innan skolstarten finns fortfarande cirkulerande i min hjärna: Salem Al Fakir och min underbara syn av Jane Eyre-filmen. Oh gosh. Dessa två ting måste vara saker jag tycker mycket om. Det gör jag, och antagligen därav mina tankar på det hela tiden... Som exempelvis idag, så såg jag en kille som hade lite Salem-ljusblå-ögon och ett äkta (eller inte äkta, men likt) Salem-leende. Fattades bara det krulliga, härliga håret. Jag och Jakob kom på att Salem ler mycket med tänderna. Glada, härliga Salem.

Jane Eyre då. Dem mesta tankarna från filmen är väl på Mr Rochester. Oh, han är så charmig och så fantastisk som jag vet inte vad. Måste nog tycka om honom mycket då.

Min slutsats blev då, ehm... tankarna på två killar. Är det alltså det jag går och tänker på hela dagarna? Det kan det ju inte vara. I Jane Eyre-filmen var inte bara Mr Rochester bra, allt var ju bra! Men klart, Salem är ju Salem. En person. Aja, jag vet inte. Tycker om mina tankar på egna, härliga saker att minnas.

Bra.

Mi chiamo Olivia. Come ti chiami?
Det är vad jag har lärt mig att säga på italienska så långt. Och massa natur-ord. Spännande.

Hanna är bra. Vi är nästan som små bästisar på lågstadiet ;), i alla fall under våra prat om franskan :). Jag tycker om henne. Hon är glad, trevlig, go, och skrattar mycket. Det tycker jag om.

Alors. Nu ska jag till Hanna och plugga, se ett OC-avsnitt. Hon ska få mig att tycka om det! What? :D Hah!

Kram.

En dag på PS.

Idag har jag haft fyra lektioner. Träffat fyra lärare. Bra lärare, riktigt bra. Jaana (bra upplägg), Sven (vettig!), Stefan (sååå skön!) och Lillemor (speciell må jag säga...).

Jag har lärt känna fler i klassen. Carmen är liten och söt. Anna är glad. Lejla är rolig och glad. Emelie L. är go (och ogillar idrott precis som jag!). Esra är trevlig och har ett coolt namn. Fanny är öppen och är en bra skåpsdelare. Mfl.

Jag träffade Ester Björling! :D. Även Erica, Jakob, Sandra, Wille, Alex, Karl-Magnus, Julia Ragnarsson mfl. Det är roligt att träffa alla kompisar!

SP1C.

...heter min nya klass. Nya.

Det var pirrigt då jag satt på uppropet och väntade på att få höra mitt namn. Jag har idag börjat på PS på det samhällsvetenskapliga programmet (SP) med inriktning språk. Vi är 31 i klassen. En mycket blandad klass, med både SP kultur, SP samhäll och SP språk. Mitt schema verkar bra. Jag har inte för långa dagar, och jag börjar inte vråltidigt.

Det känns konstigt. Jag har redan börjat gymnasiet. Mycket info på en gång om allt och alla. Det kommer bli roligt, i alla fall vad jag hoppas och tror. Jag har ju Katrin om allt skulle bli katastrof ;). Jag gick och köpte behövliga skolgrejer med henne efteråt idag.

Så imorgon väntar ännu en dag. Och dem dagarna kommer fortsätta i tre år till... Imorgon kommer tvåorna och treorna. Oops!

Edward & Jane

Mr Rochester: "We have been good friends, haven't we, Jane? It is difficult to part from a friend, and know you will never meet them again. And you and I, it's like we're a pair of Eshton's twins. Bound together in some unworldly way, sharing a spirit. We're so alike. When we are parted... When you leave me, i believe that bond will snap and I will bleed inwardly. But you will forget me after a while."

Jane: "I will never forget you."

Jag gillar denna scenen nästan bäst. Speciellt Mr Rochesters replik... Jag kanske borde döpa min blogg till Jane Eyre eller nåt i den stilen, så mycket som jag tjatar. Men jag måste då det ur mig, att jag gillar den filmen så mycket.

Dam Välklätt

MQ:s vårkollektion
http://www.mq.se/web/MQ_flash.asp

STOCKH LM
I fotspåren av Audrey Hepburn och Bianca Jagger.

60-talet tar över på Stockh lm i vår. Tänk Audrey Hepburn, grafiskt svart/vitt kryddat med citrongult och ljust rosa nyanser, stora knappar och spännen, markerad midja och kortare kavajer. Där har du några av de viktigaste ingridienserna i en av vårens linjer på Stockh lm.
(Å, jag älskar det!!!)

96859-348

Det andra temat i vårkollektionen hämtar inspirationen från ett glamourstänkt 70-tal. Med den tidens Bianca Jagger i spetsen klär tjejerna i vida gubbyxor och herrskjortor, gärna i kombination med mönstrade scarfs. Vitt är också en färg som växer sig stark i vår - Stockh lm bjuder bland annat på kostym och dressade jeans i vitt.

96859-349

Jane Eyre.

96859-341

Filmen (serien) lever fortfarande kvar när jag vaknar. Efter tio timmar finns alla scener där, fortfarande lika klart. Filmen om Jane Eyre.

Jag säger det varje gång jag sett en riktigt bra film, att det är den bästa jag sett. Och jag måste uttrycka mig om denna också. Den är helt fantastisk. Den har allt. Verkligen. Många filmer är kärlek rakt igenom hela filmen, ingen dramatik. Tråkigt, säger jag. Den här är speciell. Regissören har verkligen fått med allt från boken. Det är bra gjort.

Både jag och mamma läste boken under Frankrike-semestern. Vi var lika betagna av den båda två. Därför blev jag jätteglad när jag hittade en nyinspelad version från 2006. Jag köpte den direkt. Jag ångrar det inte en sekund. Och nu sitter jag här, överröser filmen med beröm och önskar den vore verklig. Så känns den.

Jag fastnade för Mr Rochester som spelas av Toby Stephens. Charmig, charmigare, charmigast. Det kunde inte funnits någon bättre roll för att beskriva honom som i boken. Håret, ögonen, stilen - allt.
96859-343

96859-347

Och Jane Eyre. Den perfekta rollen. Jag såg bilder från andra versioner av filmen. Där passade inte rollen som Jane Eyre alls. Ruth Wilson tar rollen med storm. Hon är inte den här perfekta, snygga damen som ofta finns i filmer. Hennes ansikte tröttnar man inte att se på i fyra timmar.
96859-344


96859-342

Filmen får en klar 5:a. Helt klart en snyftfilm.

England var fantastiskt.

96859-340

96859-333

96859-337

96859-336

96859-338

96859-335

Fler bilder finns på www.oliviajohansson.bilddagboken.se

Hello, welcome home from England!

Japp. Hemma nu, för bara en timma sen. Bilder kommer så fort jag hunnit lägga in och redigera dem!! Håll ut!

Ikväll åker vi! :D

Nu åker jag till England, närmare bestämt Brighton, och kommer hem igen på söndag. Flyget går nio ikväll, och jag längtar sååå!!! Det ska blir så jätteroligt att åka med Samuel och Karin!

96859-326

Tillsammans med denna familjen blir resan rolig! :)
96859-332
(Hade ingen seriös bild på Samuel, så jag hoppas det var okej med denna! Hihi.)

96859-328

96859-329

Brighton nästa!

Sommarlovets happenings:

- 22/6. Bröllop mellan Sara och Åke.

- 24/6. Avresa Frankrike. Johannes fyller år.
- 24/6-8/7. Frankrike.
- 13/7. Lisen fyller år.
-2/8. Salem Al Fakir i Borås.
- 7/8. Avresa England.
- 7/8-12/7. England.
- 19/8. Heldagsutflykt med kyrkan.
- 20/8. Jag börjar gymnasiet: Samhäll-språk tillsammans med Katrin!

Så här långt har det alltså gått... På tisdag åker jag till England. Eller ja, inte själv. Mamma, pappa, jag, Samuel, Karin och Konrad! Samuel och Karin ska fota bröllop, så vi hänger med till Brighton där vi kommer tillbringa mest. Vi kanske tar en dagsutflykt till London också. Spännande!!

Tummen upp för SALEM!

96859-318

96859-324


Håret är ju bäst.

Var på konsert i Borås igår och lyssnade till Salem Al Fakir! Helt makalöst.
Han är grym. Han är bäst. Han är så söt och han är så charmig. Jag är totalförälskad, fast ja, i musiken... Man kan faktiskt inte vara förälskad i en artist. Men jag tycker mycket, mycket, mycket om honom. Längtar tills nästa skiva kommer....

Lekplats-dag i söndags

96859-312Svartvitt är snyggt. Men färg är så roligt!

96859-315