Jag är döv på vänsterörat.

Just nu sitter jag i ett öronbedövande ljud från tv:n. Jag är mest döv på vänsterörat. Ljud som skottlossningar, spänningsökande musik, överraskningsmoment som hårda slag m.m. gör att man känner sig liiite opassande när det gäller filmsmak just nu. Jag sitter bara tio meter ifrån den två meter breda tv:n med det enormt höga surround-ljudet. Denna robot-liknande film "Transformers" som Joann, Anthony och Jakob ser, blir en stor kontrast till filmerna jag och mysigaste tjejorna ska se imorgon, nämligen Greveholm och Björnbröder. Haha, säger jag bara. Det blir kul!

Aj mitt öra. Jag kanske ska stänga dörren till rummet.

Vi har drabbats av ett virus... Aj, aj.

Och det verkar smittsamt, eftersom det gått från Joann, Johanna, Ola, Pappa, Samuel och Karin till mig. Ja, jag talar såklart om den nya, populära iPhone...

Min mobil ställde tofflorna igår. (Älskar uttrycket :D). Den har stängt av sig ideligen de närmaste veckorna, utan att batteriet varit det minsta dåligt! Så igår hände det igen. Men denna gången ville den inte ens starta igen, så nu är den död. Tack så mycket! Och nu när så många i familjen har iPhones, blir jag själv en materialist förstås, likt min far. Nu kan ju inte jag vara sämre... Nu får jag leta länge för att hitta en liknande. Lika snygg, smidig, annorlunda, häftig. Så därför bestämde jag mig igår. Jag har ju trots allt lön att ta ifrån för att betala denna pryl.

Så... för att göra slag i saken ska jag strax pallra mig iväg till min storebror för att få hjälp att beställa! Prylnissen själv.

96859-479

Thank God, it's autumn-break!

96859-478

Jippie, jippie yey! Äntligen lov, oh oh oh!

Min lovvecka är planerad som så här:

Tisdag: Jobba 12-15. Kalas för syster på kvällen.
Onsdag: Jobba 15-18. Alpha på kvällen! (Mamma och pappa åker till Spanien)
Torsdag: Emelie ("Norsk") och Fanny kommer till mig runt 10.00. Vi ska se båda Björnbröder-filmerna och ha Greveholm-maraton!! Ladda upp med godis å sånt kanske..? Supermyys!
Lördag: Jobba 10-14. Tjejfest med klasskompisarna på kvällen.

Resten blir till att slöa ;)

Lite rysningar



Aaah, nu fick jag lite "Dagboken-nostalgi"... Oh oh... Se trailern. Jag ryser.

Jag älskar hösten!

96859-471



Jag och Erica åkte till Vattenfallet utanför Veddige. Jag har varit där förut, men aldrig på hösten. HELT fantastiska färger, så jag och Erica tog massvis med kort! Fler finns på min bilddagbok. Länk finns till höger.

Helghelghelg

Lördag
Jag hade en supermysig dag med syrran i Göteborg!!
Jag hittade...


Fladdermus-tröja från Monki.


Kjol från Myrorna.


Omlottkjol från Myrorna. (Som jag tänkt ha som tunika/klänning)


Top (Nümph) från Rut. m.fl.


Tröja från H&M.


Linne från Rut m.fl.

När jag kom hem kom Emmie hem till mig. Vi åt toast och clementiner och pratade. Jag tycker om henne så mycket.
Senare åkte vi hem till Erica tillsammans med flera vänner och åt kladdkaka och popcorn. Vi pratade och hade trevligt och tittade senare på Ratatouille! Den nya Pixar-filmen. Den var skoj, jättesöt och jättebra!!



Söndag
Vi åkte 10.00 från kyrkan till Getterögården för en heldag med UngAlpha! En "Helige-Ande-dag" :D.
Det var jättebra, och jätteroligt!! :D




Daniel har fått en spricka i typ handen/tummen! På ett helt galet sätt :D. Han och Kalle jagade varandra i fredags och Daniel snubblade! Helt knasiga ju!

Villa Stenhuset


96859-446


Jag är betagen. BE-TA-GEN. Helt sanslöst hur detta hus kan ta en tillbaka i tiden så som denna fantastiska inredning gör. Jag bara älskade det. Villa Stenhuset i Obbhult, utanför Rolfstorp. Två punkter, någon utav dem måste jag uppfylla:
  • Tillbringa min bröllopsnatt där. (Det hyrs ut också nämligen...)
  • Inreda mitt framtida hem så där.
HELT OTROLIGT.

På Grappa en tordagskväll, med längtan till lördag

För att vår kära, underbara Ida slutar på Village. Det blev en sorts tjejmiddag kan man säga, eftersom Joann inte var där. Så jag, Johanna, Ida, Mia, Lotta och Sofie hade samlats på Grappa halv sju för att äta och ha mysigt, som en avskedmiddag för Ida helt enkelt.
Ida fick ett presentkort på Ginatricot. Härligt för henne. Jag kommer nog sakna henne på jobbet lite grann...

Imorgon är det fredag, sista skoldagen innan helgen. Underbart.
Och sen är det LÖRDAG! Och då mina vänner... ska jag shoppa loss i Göteborg med systra mi! :D. Vi ska kolla in Myrorna och lite andra mysiga ställen. Om någon har något förslag på nån speciellt mysig affär, säg till!

50's

96859-443



Tänk 50-talet...

*Tv:apparaterna var stora och häftiga...
*Inredningen var totalt underbar...
*Inga onödiga datorer...
*Kläderna var fabulösa...
*Pojkarna var så romantiska och charmiga, dem gav sig liksom aldrig...
*Filmerna: svartvita och härliga...

Ja, tänk om man kunde åka tidsmaskin... då skulle jag vilja resa tillbaka tiill 50-talet för att stanna där.

Mammas lilla jacka, är den inte underbar?

96859-441

96859-442

Mammas jacka som hon hade när hon var liten, på 50-talet... så sööt! Jag fick reda på att alla barnen har haft den sen dess, inklusive mig. Tänk att ha en sån här till sina barn nu! :)

ENORM

Jag får otroliga rysningar när jag tänker tillbaka på Enorm. Jag darrar i hela kroppen och känner den där känslan som var att spela upp denna show för hela högstadiet på Vidhöge. Jag bara älskade det. Jag vill spola tillbaka tiden och göra om det. Nu!
Jag tittade på vår dans som jag har på datorn. Aaw.. jag vill dansa!! Jag fick tårar i ögonen och blev helt betagen. ÅH vad roligt det var!!!!

96859-438


Surely we can change

Dagens självklara låt blir:
Surely we can change
- David Crowder Band.

Where there is pain
Let there be grace
Where there is suffering
Bring serenity
For those afraid
Help them be brave
Where there is misery
Bring expectancy
And surely we can change

Underbar. Jag älskar den. Om du får chans, ladda hem den. Gör det. Du ångrar dig inte.

Den gången då Jakob fick sin efterlängtade leverans.

96859-428

Det var längesen man såg Jakob så där längtansfull, som när ett barn går och väntar på att tomten ska komma. Idag var dagen då leveransen skulle komma till pappas kontor. Dagen med stort D.

Leveransen skulle innehålla en styck iPod Touch och en styck svart MacBook. Hans lillasyster var lika förväntansfull som honom över dessa godsaker till prylar, fastän han upptagit hennes dator i veckor bara för att kontrollera vart datorn befann sig i världen. Den skickades ju trots allt från Karlifornien.

Under tiden de väntade, försökte de sysselsätta varandra genom att göra ett test från Gymnasie-guidens tidning som kommit på posten. Innan de vet ordet av rullar BMW:n uppför garageinfarten. Där i baksätet skulle paketet alltså ligga. Eller paketen, som var väntade.


Jakob bär stolt in paketen.


Innan paketen öppnas måste Jakob förstås ringa upp Maja via videosamtal och berätta att paketen kommit. Förväntan är hög, på tonläget hörs det att Jakob är lycklig över det han ser framför sig.


Med mössan på och de ivriga fingrarna i högsta hugg påminner Jakob om en liten tomtenisse på julaftons morgon. Datorn skulle naturligtvis skyddas, så Jakob hade även beställt ett helsnyggt fodral.


Den helsvarta, matta datorn packas upp. Inte ett fingeravtryck, ingenting mer än det lysande vita äpplet syns på utsidan. Designen är übersnygg. Kartongen är absolut förbjuden att slängas.


Sen var det dags att packa upp det mindre paketet: The iPod Touch. Som sagt är designen snygg och väl uttänkt. På utsidan av kartongen är det intryckt där knappen sitter på iPoden, och man kan känna konturerna av den, och det är bara på lådan!
iPoden glänser i dess helsvarta silhuett. Allting är svart, och bara när Jakob trycker på ON-knappen lyser det kända äpplet.


Andra modeller ägda av familjemedlemmar jämfördes med nykomlingen. Jakobs första iPod, Olivias Nano och den nya Touchen.
Sen var det dags att börja starta datorn. Och just nu sitter Jakob och har fullt upp att ladda över filer från sin hårddisk till sin nya skönhet.

Grodmassakern igår och död-dag idag

Igår körde jag över en groda med cykeln, igen. Det är fruktansvärt äckligt asså, det låter som om man skulle släppa ner en geléklump i ett handfat. Urk. Jag borde hålla begravning nån dag och räkna upp alla grodor jag mördat... Hemskt.

Jag är död idag. Min dag har sett väldigt hektisk ut, och det är dessutom måndag också. Ännu värre. Ungefär så här:

Från 9.40-16.00 - Skola. Vi åt middag 10.30 (så illa tidigt ju!) Idrott sist med distanslöpning! Urk!
Johanna ringde och frågade om jag kunde hoppa in och jobba efter skolan eftersom pallarna med varor var meterhöga... Så jag gick dit direkt. Från 16.30-18.00 - Jobb. Jag fick låna pengar av Lotta att köpa en fralla för, eftersom jag fortfarande inte ätit något sedan 10.30.
Jag kom hem 18.30. Jag var hemma i en halvtimma innan jag skulle hem till Lisen och vakta henne medan hon sov. Jag läste min bok och tittade på tv. Jag slumrade nog till flera gånger om. Och nu sitter jag här, klockan är 22.00 och jag kom hem nyss. Nu ska jag sova. Ingen lugn stund idag.

Hastig bjudning till Hadarssons på tårta

Det var jättemysigt. Timothy fyller år på tisdag och dem hade tårta över sedan kalaset på dagen... Jag har inte varit i deras hus på jättelänge, fastän jag träffar Anthony minst två gånger i veckan eller nåt... Och Ophelia, hon har blivit så stor och hon pratar mycket för att vara bara 2 år. Hon är helt underbar! Pappa hade med kameran, så jag kanske lånar lite bilder och lägger upp...

Pictures


Jag ska köpa Katie Meluas nya skiva: Pictures. Den verkar bara så skön! Detta är "If You Were A Sailboat". Härlig sång.
Jag ska även köpa lite andra nya skivor på iTunes Store. Måste uppdatera min musik! :)

Katie Melua är ju så fruktansvärt söt också. Man kan sitta en stund och bara titta på henne!
96859-411
96859-412

New haircut

I tisdags klippte jag mig. Det blev kort, men jag är nöjd.

96859-410



Nu ska jag snart kila till skolan. Igår var det Ung-Alpha. Jättebra verkligen. Ikväll är det kundkväll på Village, och jag ska jobba :)

What about the normal humans?

Skolan är minst sagt glädjande. Om vanan skulle brytas, och det plötsligt inte händer eller sägs något roligt, då skulle jag allvarligt börja fundera på att få ordning på saken.
För det är just vad som händer varje dag, flera gånger... det sägs eller händer massa kul grejer. Så roligt hade jag aldrig på högstadiet, det är ett stort plus med mitt nya liv som etta på gymnasiet ... ja, det är väl en stämpel man får ta helt enkelt. Om ett år är det väl jag som tycker ettorna är töntiga. Och förresten... jag är nog ganska töntig. Men jag trivs med det. Varför vara perfekt och pryd, kanske lite tyst och vanlig? Jag flippar ur, skrattar galet - åt konstiga saker, helt crazy saker. Jag drar dåliga skämt som jag sen skrattar åt. Jag flänger runt med mina block och färgglada pennor, min kalender är förstås alltid med... om Olivia skulle behöva kontrollera så hon inte har något viktigt möte eller så... hm..
Mina vänner är minst lika crazy, och väldigt pinsamma... :) De gapar högt över någons namn, var vid personen själv står några meter därifrån, de bryr sig inte ett dugg om vad personer tänker och tycker om dem när dem tar sats och sjunger "Hosianna, Davids son" mitt i korridoren, eller ens tänker med det dem har innanför pannbenet då de tränger sig på en trea vid ett lustigt namn och ifrågasätter denne på ett mystiskt och pinsamt sätt, de är så härliga. Min Norsk och min Funny. Jag skrattar bara jag skriver detta.