La France

Imorgon åker jag till ljuva Frankrike med mamma, pappa och söta Emmie. Det ska bli så fantastiskt skönt, och så otroligt roligt! Jag är hemma igen den 4 juli. Vi hörs då!


Jag har sytt igen!


Skrynklig efter midsommarafton!




Och en liten väska till!

Bilder från dagen:


Fotograf: Joann Freiman. (Bilderna är tagna från freimans.se)

Tokiga berättelser dan innan midsommar

Ikväll har jag och mamma skrivit tokroliga berättelser. Ni vet såna där berättelser där man har varsitt papper, har en minut på sig att skriva några rader, och där man sen byter papper med varann, Skriver, byter, skriver... tills pappret är fyllt. 4 otroligt roliga berättelser blev det. Vi skrattade så vi grät. Sånt mysigt man vill ha med sin mamma!

Imorgon är det midsommarafton. Och det ösregnar just nu. Med stor sannolikhet blir det dåligt väder denna midsommar oxå. Men, det ska ändå firas! På dagen ska jag med min mor och far till Johanna och Joann för att äta klassisk, svensk midsommaraftonsmiddag. På kvällen blev ett hastigt beslut taget att vi firar hemma hos Johannes med ett tiotal personer. Det blir förhoppningsvis trevligt tillsammans med glass och jordgubbar. Jag tänker göra mig fin, jag känner verkligen för det!

Ha en FIN midsommar!

Lovlovlov

Mina dagar är jämt fyllda med överraskningar. Jag vet aldrig vad jag ska göra när jag vaknar upp en dag, likt ett oskrivet blad! De senaste dagarna har jag varit otroligt social, jag har umgåtts med Fanny, Émelie, Frida och Jennie! Jäääättemysigt alltihop!

måndagen kom Fanny hit vid halv tolv då vi satte igång att se Jane Eyre. Fyra timmar senare åkte hon hem. (Vi åt middag emellan också). Någon timme senare kom Frida hit. Vi såg "Alvin and the chipmunks", vilken jag tyckte var väldigt skoj!

Igår åkte jag in till stan för att klippa mig kl 12. Efter det fikade jag, Émelie och Fanny på Blå Dörren. Jättemysigt! Jag åkte hem till min syster, chattade med Jennie på msn och fick köpa ett sommarbusskort av henne! Så åkte hon hit med moppen och lämnade det vid nio, och stannade till kvart över ett. Jag har inte haft så mysigt på länge! Jääättekul att vara med henne! Typ år sen sist!

Idag vet jag ännu inte vad jag ska göra! Förutom matchen ikväll då :)

Här är lite olika klipp från "Alvin and the chipmunks" (början är grym!)

Varför detta tjat om Jane Eyre varje gång?

JO, därför... Se filmen så förstår ni! Låna boken eller filmen av mig, så ni kan förstå vad jag menar! Jag lever jämt i en drömvärld.. jämt, jämt, jämt. Jag vill helst inte veta av annat än filmvärlden! Bort med allt annat, typ..

Nu har Fanny sett den oxå. Hon grät, visst hade jag rätt om den? Nu fick hon äntligen se den, och hon blev minsann inte besviken! Nu lånade hon med sig boken hem :), läs den med nöje Fanny! Du kommer gråta ännu mer!


Aaaah. Suck.
Min favoritscen:

Mr. Rochester: "We have been good friends, haven't we Jane? It's difficult... to part from a friend and know you will never meet them again. And you and I, it's like we're a pair of Eshtons twins, bound together in some unworldly way, sharing a spirit, we''re so alike! When we're parted... when you leave me, I believe that bond will snap and I will bleed inwardly. But you will forget me after a while."

Jane: "I will never forget you! How can you imagine that? Who do you think I am? I wish I'd never been born, I wish I never come here! I wish I never grown to love Thornfield. I love Thornfield, I love it because I have lived a full life, I've not been trampled on. I've been treated as an equal. You have treated me as an equal. You are the best person I know, and I cannot bear the thought that having to leave you."

Mr. Rochester: "Must you leave me Jane?"

Jane: "Of course I must, because you have a wife."

Mr. Rochester: "What do you mean?"

Jane: "Blanche Ingram of course! You're going to marry her, you promised, sir!"

Mr. Rochester: "I've not promised Blanche anything."

Jane: "In to someone, who's inferior to you. Someone who you have no sympathy with. Of course I must go! Do you think I'm a machine? That I can bear it? Do you think because I'm poor, plain, obscure and little that I have no heart? That I'm without soul? I have as much heart as you, and as much soul. And if God has given me some beauty and wealth, I would make it as hard for you to leave me as it is now for me to leave you."

Mr Rochester: "You will not leave me Jane!"

Jane: "No, no let me go!"

Mr. Rochester: "Jane, Jane. Don't struggle so."

Jane: "I'm a free person! And I go, let me please!"

Mr. Rochester: "Yes, yes you will. You will decide your own destiny. Jane, I offer you my hand, my heart and all my posessions."

o.s.v.

Bortslösad tid!

Jag har egentligen aldrig tyckt datorn varit så rolig att sitta vid. För mig har det bara varit ett tråkigt tidsfördriv i brist på annat. Här hemma finns det inte så mycket att göra, därför blir ofta datorn mitt offer. Så ring mig om ni har tråkigt! Jag går mer än gärna på en promenad, ser en film, eller bara umgås! Snälla! Jag kan t.o.m. tänka mig att se en fotbollsmatch, bara jag inte går här hemma och gör ingenting nu när jag har sommarlov! :)

Denna helg har jag t.ex. märkt hur mysigt man kan ha med sin mamma! I fredags hyrde vi en film, "Atonement" (på svenska "Försoning"), igår var vi hos Johanna på kvällen och såg Anne på Grönkulla, den sista filmen. Och idag har vi tittat på gamla fotografier (det ordet ska jag börja använda mer, hellre än kort/bilder) när mamma var liten, där jag fick se fotografier på min mormor som jag aldrig har träffat. Ibland skulle jag önska att komma till himlen redan nu bara för att få träffa henne. Jag menar, hon verkar ju underbar!
Vi kollade in kläderna på både barn och vuxna. Åh vad jag vill leva 50-tal fullt ut!! Please take me there!

Och just nu lär mig min mamma att baka bullar. Jag vet, jag är 16 år och har aldrig bakat bullar... men bättre sent än aldrig? :) Jättemysigt!
Så från och med nu, helt allvarligt och seriöst, tänker jag minst sagt skära ner på min tid tillsammans med datorn. Jag kommer nog fortsätta blogga en del ändå (jag kommer inte kunna låta bli, för det är skoj!), men allt som heter msn/bilddagboken/whatever prioriteras härmed ytterst lite. Och ni som har tråkigt, ring eller kom hit istället! Det uppskattar jag väldigt!

Tack för mig! Nu ska jag fortsätta baka bullar iklädd mammas förkläde och med min nya håruppsättning inspirerad av Underbaraclara, jag känner mig som en 50-tals-städerska! Lovely!


"Audrey-style"

Idag fick jag min finfina bok som jag beställde för en vecka sen från The States! En bok om bedårande Audrey Hepburn.





"She had that rare thing, audience authority, that makes everybody look at you."

"There is not a woman alive who does not dream of looking like Audrey Hepburn."

"Audrey had an angelic quality about her.
She didn't act like she was better
than everyone, she just had a presence,
an energy, a sort of light coming from
within her that was overwhelming."

"Alltid älskad"

Jakob har fått många fina studentpresenter. En utav dem är en bok som heter "Alltid älskad". Jag tog mig en titt idag på alla presenterna, hittade denna, och började bläddra lite försiktigt i den för att se vad den kunde innehålla. Det visade sig att den innehöll fantastiska berättelser/dikter. Den fick mig till och med att fälla några tårar.

Om Gud hade ett kylskåp,
skulle dina anteckningar sitta där.

Om Gud hade en plånbok,
skulle ditt foto finnas i den.

Gud skickar blommor till dig varje vår
och en soluppgång varje morgon.

Närhelst du vill prata, lyssnar Han.

Han kan välja att bo var som helst i
universum, och Han vill bo i ditt hjärta.


Den här tog jag särskilt till mig, som jag behövde just nu:

Jag tror att Gud i varje nödläge
vill ge oss så mycket motståndskraft,
som vi behöver.
Men han ger den inte i förväg,
för att vi inte ska förlita oss på oss själva.
Med en sån tro måste all
rädsla för framtiden övervinnas.
(Dietrich Bonhoeffer)

Två dagar av mycket händelser

10 juni: Jakobs student



11 juni: Skolavslutning



Fler bilder på oliviajohansson.bilddagboken.se

9 juni

Imorgon tar min bror studenten. Kan inte fatta att han redan gör det...
Det är öppet hus imorgon i alla fall, från att han kommit hem nån gång vid halv sju-sju. Det kommer bli jättetrevligt tror jag! Hoppas bara att det inte börjar regna!

Det är alltså bara 2 dagar tills det är skolavslutning för min del = sommarlov. Det blir FRIHET. Åh vad vi i klassen räknat dagarna! Men detta året har gått vansinnigt fort, vi börjar liksom tvåan till hösten! Det blir spännande...

Vår kanin Mini mår jättebra, han är såå söt! Idag åt han maskrosblad ur min hand vilket visar på att han börjar bli lite vän med mig!
Jag köpte en kanin-bok till Max där det står allt man behöver veta :-), han blev jätteglad. Och så köpte vi ett koppel till Mini också. Men det är alldeles för stort för honom än så länge.. så vi får vänta, även fast Max är otålig!

Min kanin Stampe som jag hade en gång i tiden:


Mini!



MINI heter min och Max kanin som vi fick igår! Söt va??

P.U.S.H (Pray Until Something Happens)

Bönegruppen är saknad. Det har inte funnits tid till den dessa sista veckor! Och hur gör vi i sommar? Det känns lite som om en del av mig stulits för att onsdagkvällen inte spenderats till att be med vänner... tänk att det kan vara så viktigt för en!
Vad dramatiskt jag sa det.. det är ju inte så att jag ligger och gråter på kvällarna! Men jag saknar det. Snart får det dra igång igen!

Snart är det slut...

Idag har jag varit på studentfest hos Maja. Kära Maja är äntligen fri från hennes plugg. Jag gläds verkligen med henne!! Hon är värd en rejäl applåd alltså! (Om du läser detta Maja: EN APPLÅD TILL DIG!) Det var väldigt trevligt i vilket fall. Det härligaste när man är på kalas eller som idag, studentfest hemma hos Olsons, är att man nuförtiden typ känner alla där :-).. vi blir väl snart släkt allihopa! Härlig stämning liksom!

Jag gillar att gå på studentfester, att åka runt och äta lite hos alla, gratulera, hänga blommor runt halsen.. allt det där! Somrigt och mysigt! Att glädjas med dem!! :-D
I år tänkte jag främst stanna hemma hos min kära bror som tar studenten, och sen springa runt en snabbis till Erica och Marie.

Det är slappt i skolan. Inga böcker, inga vettiga lektioner alls. Det är en viss tjusning att bara driva runt på onödiga lektioner tre dagar innan skolavslutningen. Sen är man ändå fri hela sommarn ju!

Solsolsol

Det finns inte så mycket att skriva här i dessa tider, skolavslutning/studenttider. De enda jag nämner är att det snart är sommarlov...
Idag doppade jag mig första gången i havet i alla fall! Det var kallt, men nu var det gjort! Känner mig stolt ;-) Vi var nämligen vid Ankaret med klassen idag och lekte lekar och badade! Väldigt trevligt var det!

Psst... jag får inte nog av att sy. Nästa projekt jag håller på med är en klänning. Hoppas den blir bra!

Sola lugnt! Bada mycket!

Kramar

Sy är ju superkul!






(på bilden har jag ett virkat band i midjan, och jag kommer nog variera, att använda med och utan!)

Kan ni förstå att jag SYTT denna? Okej, jag hade MVG som betyg i syslöjd i 9:an... men jag har inte sytt sen dess, och är inte så duktig enligt mig själv. Men så har jag haft två par tyger som legat hemma länge, (detta är från Village) och jag har inte vetat vad jag ska göra med dem! Så fick jag ett ryck!
Jag har aldrig använt eller i alla fall trivts i kläder jag sytt själv (perioden 8:an-9:an), men denna tror jag bestämt jag trivs i, och kommer använda! Jag är faktiskt riktigt stolt!

VACKERT väder!

Nu är ju sommaren här på riktigt. Så här varmt har det ju inte varit i Sverige så här länge, på flera år känns det som!! Man vill bara badabadabada.

Och vet ni vad, IDAG är jag provfriii!!!!!! Jippiie! Inga fler prov, tack gode Gud! Nu väntar snart det långa, ljuva sommarlovet! Vad ska ni göra?