Utmaning

Gå in i mappen mina bilder
Gå till den sjätte mappen och välj där den sjätte bilden
Visa bilden i bloggen och skriv någonting om den
Invitera fem stycken nya att vara med på utmaningen
Länka till dom och låt dom veta att dom är utmanade.


Bilden är tagen i juli 2007 då jag, mamma och pappa var på en lekplats med Max och Addick, en dag då vi var barnvakt.
Gullegull!

Jag orkar inte utmana 5 stycken, så den som läser och som känner att den vill utföra detta, gör det!

Pssst. Vilken blogg-mani jag har! Jag har verkligen bloggat varenda dag i fem dagar nu! Det är verkligen rekord :D. Mina inlägg brukar ploppa upp 2-4 dagar efter varandra. Antagligen har jag inspiration? För skriva ska man inte, om man inte har inspiration... hihi.

Så här bor jag/min familj!



Här är lite detaljer och glimtar från vårt hus här i Veddige, i Halland.

Spring till Mon Chéri på östra skansgatan, NU!





Åh, åh.. vet ni? Idag har jag varit i Göteborg på premiäröppning av vintage och retro-butiken Mon Chéri (www.ilestmoncheri.blogg.se), vars ägares blogg jag följt ett litet tag! Underbart söt butik, kolla in bloggen så får ni se. Jag fick också prata med Linnéa, som vara en jättetrevlig och mysig människa! Jag kommer gärna många gånger! :D.

Jag kunde nästan inte bestämma mig för vad jag skulle köpa, av allt fint som fanns där! Men till slut bestämde jag mig för den här ljuvliga prickiga klänningen, och den här fina jumpern:




Vad mycket outfits det blivit på så få dagar... vet inte om det ligger på den positiva sidan? Jag menar inte att vara egoistisk, verkligen inte.

Mormors kokbok och "Mon Chéri"

Jag ska borde sova nu egentligen, för jag känner mig otroligt trött. Jag borde passa på att få lite sömn för en gångs skull, men först måste jag bara blogga lite.

Igår och idag har jag ägnat en liten tid utav min fritid till att kika igen en gammal, nästan helt trasig kokbok som var min mormors, och där hon också skrivit massor av recept för hand. Väldigt roligt för mig som gillar saker från förr i tiden, och som dessutom inte träffat min mormor. Handstilen var förstås inte alltid läslig, det måste jag påstå, men på den tiden var det ju bara skrivstil som gällde.

Jag skrev av några utav recepten, framför allt marmelad-recepten, eftersom mamma inte har några sådana. När jag skrivit av ett utav recepten ser jag att mormor skrivit längst ned på sidan: "Gbg 25/4 1937". Då gick det upp för mig att den lilla kokboken verkligen var gammal! Wow. Sånt här är roligt!

Nog om det. Vet ni vad jag ska göra imorgon när jag kommit från skolan? Jag riktigt längtar, för jag ska på invigning av en vintage-butik som öppnar i Göteborg, vid namn "Mon Chéri"! Om ni vill, nej inte om ni vill, ni SKA gå in på bloggen som heter www.ilestmoncheri.blogg.se. Där kan ni se bl.a. vad som kommer att finnas i butiken.. Ååååh, och jag ska dit! Tänk att fynda riktiga original, som kanske ingen annan har! Lycka, lycka.

Nu kilar jag. Pys, pys.

Åh, jag känner mig som Jane.


Idag kände jag mig riktigt fin. Jag fick känna mig som Jane Eyre med den nyfunna spetskragen och den fina broschen!

Klänning
- present från förra året (loppis)
Spetskrage - loppis
Brosch - present (vintage)
Vita strumpbyxor - Ginatricot



Och så är det väldigt trevligt att baka har jag kommit på. Häromdagen gjorde jag pizzasnurror och igår gjorde jag pollymuffins! Nam-nam! De underbara formarna är från Village, där jag jobbar.

Pizzasnurror ca 25 bitar
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda 50 g jäst, 4 dl ljummen mjölk, 2 msk olivolja, 1 tsk salt och 1 tsk socker. Arbeta in 12 dl vetemjöl. Låt degen jäsa i 30 minuter. Dela degen på två och kavla ut varje del till en stor pizza. Bred ut fyllning av 2 dl tomatpuré, 5 dl strimlad skinka, 5 dl ost, 2 dl oliver, 3 msk olivolja, 1 hackad lök. Smaksätt med salt, peppar och oregano. Rulla ihop degen som vid kanelbullar. Skiva rullarna i 2-3 cm tjocka skivor, lägg dem i formarna och gräddas i ugnen i ca 10 minuter.

Pollymuffins
6 stora/12 små muffins
150 g smör
2 dl gräddfil
Skal av citron
2 ekologiska ägg
1 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 påse polly

Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins och 200 grader för att grädda små. Smält smöret och tillsätt gräddfil och rivet citronskal. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda vetemjöl, kako, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsform och fyll formarna till 2/3 med smet. Stick ner några polly i varje form och grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter om du gör stora muffins eller 12-15 minuter om du gör små.

De fina små barnen

Jag har många fina syskonbarn som jag ofta nämner här på bloggen. 7 stycken är dem, och här berättar jag lite mer om dem för er som inte känner min familj så väl.

Max fyller 6 år nu i mars. Underbar. En snygg tonåring i miniatyr. Han har fina lockar och en snelugg som flyger åt sidan när han slänger med huvudet. Uttryck som "Visst guumman", "Ascoolt" och "Faktum är att..." förekommer ofta :) Vi har en go relation, jag och Max.

Lisen fyller 6 år i sommar och är en typisk prinsess-tjej. Söt , söt! Hon älskar att bli sminkad och att klä ut sig till en fin dam. Det är tur att hon är sådan, så att det löjligt barnsliga inom mig kan få komma fram, då hon och jag har lite samma tycke och smak :). Ett gott hjärta har hon.

Addick är 2,5 och är Max lillebror. En lurig och jätterolig pojke som är bäst på att göra snygga miner, och som tycker om att klä ut sig. Gosig och mysig, lätt att älska! Är lite utav en look-alike av mig... många säger att han är lik mig i alla fall.

Konrad fyllde 2 i januari. Han härmar allt och är så söt när pratar och sjunger! Saker som "Ombama" (Obama) och "Boston Buuins" (Boston Bruins, hockeylag) lärde han sig snabbt! Många har svårt att motstå de stora bruna ögonen och det lilla leendet.

Levi fyller 2 år i maj och är Lisens adopterade lillebror från Sydafrika. En underbar pojke som skrattar högt och har otrolig energi! En riktig pajas som gillar att sjunga. Ett riktigt fan av Mamma Mia-filmen och Teletubbies.

Ossian fyller 1 år i april och är Max och Addicks lillebror. Jättesöt blond pojke med blå ögon och ofta ett leende på läpparna! Somnar lätt och gott hos morfar och drar gärna i stora örhängen (aj!). Go och glad!

Mildred är nykomlingen som föddes 1 januari, och också Konrads lillasyster. Urmysig liten flicka som bara sover och äter :). Men tiden går fort, hon växer varje dag! Hon har blå ögon till skillnad från Konrads bruna!

4711 + cupcakes = Olivia




Är det någon ung människa som jag som vet vad jag talar om när jag säger "4711 Eau de Cologne"? Är det någon som förstår känslan att innehava denna?

Jag hade önskat mig den här i julklapp, ganska mycket p.g.a min mammas inflytande på mig när det gäller gamla ting. Den var med i Hallands Nyheter runt jul, och jag hade aldrig förut hört talas om den, men min mor berättade att min mormor alltid bar denna eau de cologne och att den funnits sedan 1700-talet. Jag blev helt klart fascinerad, och jag behövde dessutom en ny parfym, så jag önskade mig den.

Julafton kom, jag fick ingen. Och vet ni? Det var slut överallt i hela Varberg! Så jag lämnade tankarna på den för ett tag, tills jag återupptog dem idag, när min pappa infann sig i Tyskland på väg hem efter att ha varit på mässa. Pappa har ibland köpt hem parfym till mig och mamma på taxfree, och just idag kom mamma att tänka på "4711". Hon ringde upp pappa och bad honom leta efter den (den borde ju finnas eftersom den är från Tyskland), och mycket riktigt hittade han den! Tjohej! Något mycket roligt var att pappa hade ställt frågan "Vem tror du ska ha den här parfymen?" till två i butiken där, och båda hade svarat "an old lady!". När pappa sa "It's for my seventeenth old daughter" tappade de hakan. Haha. Men jag förstår dem, inte många känner till den i min ålder, och jag hade ju aldrig hört talas om den om inte mamma hade pratat om den.

Så, nu står den där, prydligt i mitt sovrum. Tänk att unga damer på 1700-talet använde den här! Otroligt!




Den här boken är ljuuuuuuvlig. Jag visste att Leila gjorde mycket goda, söta saker... men att hon gjorde så HÄR goda grejer, det kunde jag inte ens drömma om! Jag har blivit en sådan bakmänniska nu på sistone. Jag känner jämt för att baka eller laga mat, så jag köpte självklart med denna bok hem från jobbet idag. En vacker dag ska jag ha cupcake-party... någon som vill komma??

Allt möjligt i ett enda inlägg.

Jag har glömt säga att jag, mamma och Johanna var på Villa Stenhuset i fredags.. drömplacet of all places!



Jag tog bilder inuti med mobilkameran, och orkar bara inte ladda in dem... men åk dit, jag säger bara det! Eller gå åtminstone in på www.villastenhuset.se! Fantastiskt. En helt annan värld!

Tillbaka till idag. Jag fotade lite i snöandet, det otroligt kalla vädret.


Det ser lite skrämmande förfallet ut på denna bild, men visst är det vackert på nåt vis? Detta hus är till salu. Mannen som bodde där förut hade massor av katter, vilket har förstört husets odör och golv, vilket gör att huset egentligen måste rivas till grunden ungefär. Visst är det sorgligt? Huset ligger nära stationen i Veddige, och varje dag till och från skolan ser jag detta fina hus. Jag drömmer om att det vore upprustat, med hela spetsgardiner istället för trasiga och smutsiga. Jag fantiserar att det bott en mystisk dam där en gång, som stått och tittat ut genom fönstret högst upp, där en gammal järnljusstake skymtar. Nu flyger det skator runt huset och gräset är brunt och övervuxet. Ladan bredvid ramlar ihop när som helst och staketet runtom har inte många hela brädor. Jag VILL bara inte att nån köper marken/huset, river det och bygger några fula lägenheter. Det vore att ta dö på nåt fint i samhället.



Lite senare på dagen åkte jag till Mimmi, närmare bestämt klockan två. Vi halkade iväg till Kinna för att gå på Erikshjälpen och en garn/tyg-affär! Och åh vad mycket fina knappar där fanns... det var som en dröm! HUR mycket fina som helst... det är verkligen beroendeframkallande! På Erikshjälpen hittade jag en hel del också. Kika in:




Knappar, som ni ser... två burkar, två servettringar som jag tänkt göra till örhängen, tre assietter, en knapp-burk, knappnålar, och en alldeles jättefin spetskrage!

Disney

Dumma blogg.se.. sidan var för seg när jag skulle ladda upp ett inlägg, och så pang! så försvann allt jag skrivit. BLÄ. Det jag ville skriva var att jag har gluttat på Disney-filmer idag med Rebecca, Lisa och Clara. Vi såg Aladdin och Mästerdektektiven Basil Mus. Nostalgi! Aladdin har jag säkert inte sett på typ 8 år, och den var så "vältittad" så den hackade hela tiden! Men vi gav oss inte.. vi såg ändå :)



Tänk när man var 14 år...


Jag minns att jag älskade de där Denimbirds-jeansen. Jackan har jag kvar, men nu är den ju alldeles för tuff för min stil! Sjalen däremot använder jag, men jag minns att jag grämde mig över att någon stal blomman som satt på, en gång när jag glömde den i en skoaffär.


Den där röda munktröjan gillade jag. Och de turkosa byxorna! Undrar hur många gånger jag använde dem, typ 2? Sen vet jag inte vart dem tog vägen. Och så var det ju så coolt att ha hål i jeansen...


Det prickiga Denimbirds-linnet har jag kvar. Jag minns att jag gillade det så mycket så jag ville inte slänga det. Och det passar än... använder det då och då. Den röda Paul Frank-tröjan kan jag inte heller med att slänga... men använder den, det gör jag inte, efter retsamma blickar som satt spår i mig ;) (bara de som känner Adam vet historien, haha) Mittenbilden är från nyårsafton hemma hos Erica 05-06. Hon gjorde iordning mig och jag var så nöjd minns jag ;)

Everything...

Jag bara älskar den här låten. UNDERBAR.


Be my everything, be my everything!

14 februari

Åh, glad alla hjärtans dag på er alla! (Säger man så?) En dag som är menad att fyllas med kärlek, kort, blommor, fina ord och uppmuntran! Jag tror att förlovade och gifta kanske mest känner av detta :). Men när man jobbar på alla hjärtans dag får man påminnelser varannan minut vilken dag det är. Presenter, presenter, presenter! Det är roligt att man kan glädjas med alla som ger bort presenter, och tänka: "Åh, nu ska hon gå hem och ge den där presenten till hennes son, eller hennes man" och att jag faktiskt fått vara en del av den presenten genom att ha slagit in den :).

I alla fall. Den 14 februari är också min bror Jakobs födelsedag, och det firade han tillsammans med Maja (som fyller år på tisdag) med ett 20 år x2-födelsedagskalas i Horred. Mycket trevligt!

Imorgon är det söndag. Och ingen ångestfull sådan, eftersom det inte är någon skola för mig på måndag! Uuunderbart med lov. Jag ska njuta av varje timma... ungefär.

Ha en finfin vecka alla ni!

The Tenant of Wildfell Hall - sevärd!

Nu får det räcka, seriöst. Bara detta året har jag haft förkylning, influensa och nu magsjuka. Nu behöver jag väl inte vara mer sjuk resten av året? Hade varit skönt. Lyckligtvis är jag frisk nu.
    Igår fyllde mamma år. Min fina mamma. Ibland önskar man att man kunde ge henne något stort och alldeles överväldigande, så att hon blev fullkomligt överraskad! Det vore hon värd.
    Idag såg hon och jag en jättebra film! "The tenant of Wildfell Hall" baserad på novellen av Anne Brontë. Dessa systrarna Brontë börjar göra mig mer och mer fascinerad. Först Jane Eyre (av Charlotte Brontë) som helt och hållet uppslukade mig, både boken och filmen, och nu denna film. Mycket har man ju hört om "Wuthering Heights" (av Emily Brontë), men den har jag inte sett ännu. Det jag fascineras mest över när det gäller systrarnas skapande är mystiken blandat med längtan efter kärlek. Något som därmed skiljer Brontës från Austen. Austen's "Pride and Predjudice", filmversionen med Colin Firth, vet väl alla att jag tycker mycket om, men man ser mönstret i hennes berättelser tydligt. Man förstår vad som kommer hända redan från början. Däremot finner man det mystiska, spännande och ibland hemska i Brontës berättelser, som gör att man alltid blir överraskad och förvånad över handlingen! Det gillar jag. En sådan film har vi alltså sett idag. Och jag säger bara: se den! Om inte för handlingen så för att Toby Stephens är med i en av huvudrollerna! (Mr Rochester i Jane Eyre, versionen från 2006).


Som om vi vore Anne och Diana

Min helg har varit underbar. Skön och bara rolig! Ungdomsgruppen i Horred i fredags, Göteborg i lördags och Kajsa lördagkväll - söndag förmiddag! Hon och jag har verkligen haft jättemysigt och så roligt. På lördagkvällen var vi hos Johannes och såg på Gladiator. SÅ bra den var! Mäktig som, jag vet inte vad! Och så promenerade vi hem, kokade te och åt små-yoghurtar. Det kändes som om vi var Anne Shirley och Diana Barry som satt till tjugo i fyra på natten och pratade om allt som tjejer pratar om. Fina Kajsa!

Idag är det en fin dag. Solen skiner och jag är glad. Och så är det snart lov!


Önskeboken som blev min!





Den här underbara boken med svensk reklam från 1940-1960 såg jag på vårt bibliotek i skolan sent i höstas och blev genast kär i den, så jag önskade mig den i julklapp. Jag fick den inte, så jag började leta efter den på nätet så jag skulle kunna beställa den, men när jag såg att den var slut överallt och att många slutat sälja den gav jag upp hoppet. Men så idag, när gick ner på stan efter skolan och av en slump kikade in i en liten bokaffär jag aldrig varit inne i förut, bara stod den där på hyllan! Och inte nog med att den fanns, priset var också underbart lågt: 189 kr! Då jag kikat på nätet har det lägsta priset varit runt 270-300! Jag köpte den självklart på studs. Åh vad jag är glad.

Dans ma fenêtre




Se vilken söt skål som ingår i jobbets vårkollektion! Jag var bara tvungen att ha en, och den passar perfekt i mitt sovrum! Speciellt söt är den när den innehåller goda hjärt-marschmallows med vaniljsmak också!

Ännu mer kalas...

Olivia är dålig på att uppdatera. Men jag har inte hunnit!

Jag jobbade första gången i år igår. Alla vårnyheterna är bara så snygga! Det känns vår när man kliver in där, det är det ingen tvekan om. Och idag var solen framme, helt underbart. Det var perfekt väder idag: kallt men soligt, alldeles lagom vinterväder!

Jag hade en jättetrevlig kväll igår med lite tjejkompisar (för att jag fyllt år). Det var otroligt mysigt och trevligt! När mamma och pappa kom hem hörde de oss ända ifrån gatan, haha. Vi lekte en rolig namnlek och spelade "Absolut Överens". Jag tror inte jag skrattat så mycket på länge, som jag gjorde igår. Både av glädje OCH av trötthet. Tack alla! Så fina vänner jag har!

Idag var jag på en bra gudstjänst och åt en god middag med mamma, pappa, Johanna och barnen. Och nu ikväll har jag övningskört! Jag var för första gången ute på riktiga vägar, vilket kändes jätteroligt. Liksom lite mer verkligt! Så jag körde faktiskt hela vägen hem från Karlsson, och känner mig ganska stolt!


Se vad roligt man kan ha med köpta chokladtoppar, mini-smarties, smält blockchoklad och ljus!


Temat på kvällen var prickigt. Leta efter prickigt i alla korten så ska ni se att det faktiskt finns något i alla!