Födelsedagen i prylarMamma och pappa väckte mig med tulpaner, en fin brun läderväska som jag ska ha i England (kunde inte ta nån bra bild...men fin är den!)......och 6 vinglas som jag hade önskat mig (från Village - gå och köp dem, de är underbara!)

Dagen var soft och skön. Kalasade gjorde vi istället på lördagkvällen, då hela familjen kom hit. Ett supermysigt kalas, sannerligen!

Jag fick bland annat:Sötaste strumporna i universum och en mini-påfågel-nåldyna. Helt underbar. (Och en kokbok, från syster + man + barn)Übersnygga små ballerinor från Kina (från mellanbror + fru + barn), synd att de är för små.. VILL så gärna använda dem i sommar. Kanske kan tvinga på dem för en kväll?Och så fick jag albumet med bilder från balen som jag hade beställt från Karin! Väldigt fint var det!Paraplyet som sticker fram är superfint, och det fick jag av min äldsta bror + familj, tillsammans med ett presentkort på iTunes, som jag genast spenderade! Ny musik är himmelriket, nästan.

Sen fick jag även en snygg t-shirt (svårt att fota...), och lite fina grejer från mina vänner: örhängen, filmer, en tröja, rosetter och en Audrey Hepburn-bricka. TACK alla!


These are a few of the birthday presents I got. Wonderful, aren't they? I had a great birthday party with my family, so lucky to have them!

Dagen till ära

På sin födelsedag som idag kan man drömma sig bort lite i den här söta, svängiga låten med Neil Sedaka. Jag är inte längre 16, men 19!


Neil Sedaka – Happy Birthday, Sweet Sixteen - 2001 Remastered

Jag har fått flera fina saker av mor och far idag. Och från min vän Frida. På lördag kommer resten av familjen på kaffekalas! Bilder kommer då!

Men idag är det en lugn och go dag. Jag lunchade och gick runt på stan med Frida, och vad som händer ikväll får jag se! Detta året orkade jag bara inte ha någon fest för vänner. Jag antar att året man fyller 19 är ett mellanår. 18 är stort, och 20 kanske ännu större. Så jag laddar för nästa år!

Kram på er!


Today's my birthday, and although I'm not 16, but 19, I listen to this song by Neil Sedaka. A sweet song, and it makes me dreamy...


En guldask med pärlemor

Det är som det ser ut. Jag är faktiskt blond. Ja, det är ett försök till att det ska bli min naturliga blonda hårfärg i alla fall. Jag tänker främst praktiskt då jag åker till England och så, så att jag slipper färga det där.

Bilderna ger inte håret rättvisa riktigt. Det är guld-rött-beige, ungefär.


Och här syns min nya, fina hatt, som jag fick av Miriam i födelsedagspresent i förskott!


Translation: This is a try to get back my natural hair colour, blonde. It's hard to see the real colour at the pictures, but it's a golden-red-beige tone. And there are pictures of my new hat that I got as a birthday present the other day. I absolutely love it!

Det bär iväg till England!

Nu är det så här, vet ni. För er som inte vet, så ska jag åka på språkresa till Exeter i England! Nu kan jag skriva det offentligt, eftersom jag idag har bokat flyg! :)

Kursen börjar den 7 mars och håller på i 12 veckor, men jag åker redan den 1:e eftersom jag vill passa på att hälsa på Jakob och Maja igen, på väg till Exeter! Under studietiden kommer jag att bo i familj. Spännande!

Än så länge har allt känns väldigt bra, tryggt, spännande och bara roligt. Idag när jag bokade flyg vaknade en ynklig fjäril till liv i magen, och jag insåg att detta faktiskt är allvar. Jag har ännu inte greppat att jag faktiskt kommer att vara hemifrån i 3 månader, i ett annat land, på egen hand! Men jag vill det så gärna. Jag längtar, och jag tror att jag verkligen behöver detta för min personliga utveckling. Förutom att jag älskar England och språket såklart :) En utmaning, for sure!
Skolan


Exeter


Katedralen


Jag kommer givetvis att uppdatera er längre fram, om vad som händer, och när jag väl kommit iväg! :)


Translation:

I am going to study English in Exeter, England in March! Today I booked the flight, so I guess it's settled! I am excited and a tiny bit nervous at the same time. But I hope and think this will be good for me, to get away and be on my own for a while. I am going to study in 12 weeks, while living with a family. But first, I am going to visit Maja and Jakob for a few days, before continuing to Exeter.

Håkan Hellström

Du säger att du är stark
Att du har vart igenom det här förut
Du kommer fortsätta
Det finns inte mycket mer att säga nu

Vi två hör hemma
I ett rum med inga andra
Om jag var tio år yngre
Skulle jag inte behöva dig längre

Någon dag är jag din jakttrofé som du övergav
Någon dag kanske jag kör över dig här utanför
Varför måste vi döda varandra
Nåt säger mig att du blir borta
En lång lång tid

Jag kommer inte älska dig
För resten av livet
Vill inte leva med tungan hängades utanför
Och tycka synd om mig självHåkan är grym på att skriva texter.
Texter som människor kan ta till sig, som berör, som går in i hjärtat.
Om han kan sjunga yttrar jag mig inte om, men skriva, det kan han.


Håkan Hellström knows how to write songs.
Can't say anything about his voice and how he sings,
but he can definitely write songs that touches your heart.
The lyrics above is from this song.


Tulpaner, tulpaner!Jag älskar tulpaner. De är så enkla, så klassiska, så färgglada och fina! Jag tycker mest om dem när de liksom börjar buga sig neråt. Färdigutslagna, stora och spretiga. Som en vild sommaräng fast i en vas.


I love tulips. They are so colorful and classic. And I love them most when they've started to reach for the window. Looks like a wild summer meadow in a vase.

Fråga mig! Låt mig veta!

Ibland tynar inpirationen för en blogg bort. Ganska ofta faktiskt. Och så är jag lite osäker på vad ni läsare egentligen vill läsa? Kan ni inte skriva och ge lite förslag? Bilder, musik, drömmerier, vardagliga händelser, loppisfynd, 50-tal, funderingar? Finns det kanske något ni vill veta om mig? Frågestund kanske önskas?

Så, sätt igång vettja!!


What do you like to read on my blog? Give me some examples, and I can continue/start writing about stuff that you like to read! So, start giving examples, and ask if you have any questions about me.


Så skönt för öronen

April come she will
When streams are ripe and swelled with rain;
May, she will stay,
Resting in my arms again

June, she´ll change her tune,
In restless walks she´ll prowl the night;
July, she will fly
And give no warning to her flight.

August, die she must,
The autumn winds blow chilly and cold;
September I´ll remember.
A love once new has now grown old.

Simon and Garfunkel är så skönt för öronen. Speciellt den här lugnande dosen toner.Wonderful tunes to my ears.

Livet i bilder

Livet kan variera så mycket. Bilderna talar för sig själva.


Translation: Life in pictures. The pictures tell you everything.Livet är 50-tal!


En i mängden?Le love

Boys like him don’t really exist.
They are too good to be true.
They are made up in messed up minds like mine,
and the only time you will ever meet them, is when you fall asleep and drag them into your dreams.

Leloveimage


Snöigt och pälsigtI detta kalla, snöiga, mysiga vädret kommer min pälskrage väl till pass. Den är så varm, och så underbar!
Translation:
In this cold, snowy weather I wear my fur collar. Mmm, cosy and warm!


A belated Christmas

Gott nytt år allihopa! Jag har varit alldeles för lat för att ladda upp bilder från julen, jag erkänner. Men nu ska ju snart allt pynt åka in i skåpen igen, och då tänkte jag att jag faktiskt måste visa hur vi har haft det här hemma i jul!
Mitt rumEn del av övriga huset

Och så julafton:

Konrad var inte lika lätt att fota som Mildred minsann. Han sprang runt, runt. Förväntansfull, precis som man ska vara!
Translation:
Happy New Year! I've been too lazy to upload pictures from my Christmas, but here they are. Some pictures of the decorations and some from Christmas Eve! :)