Okej, här kommer receptet på chokladscones!

Grundrecept (görs först, men kolla "chokladscones" längre ner för tillägg för just choklad-varianten)

7 ½ dl vetemjöl
½ tsk salt
1 ½ tsk bakpulver
½ dl råsocker
125 g kallt smör
1 ägg
2 dl mjöl

1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Blanda vetemjöl, salt, bakpulver och råsocker i en bunke.
3. Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingridienserna.
4. Vispa samman ägg och mjölk.
5. Blanda vätskan och de torra ingridienserna till en deg.
6. Platta ut degen till en längd, cirka 3 cm tjock, på mjölat bakborg och skär den i trekantiga bitar eller stansa ut ringar.
7. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och grädda gyllene i mitten av ugnen i cirka 10 minuter.

Chokladcones
1 sats scones (se grundreceptet)
100 g mörk choklad

 Ägg och råsocker till pensling

1. Gör sconesdegen enligt grundreceptet och lägg till grovt hackad choklad i degen.
2. Baka ut enligt grundreceptet, pensla med uppvispat ägg och strö över råsocker innan gräddning.

MUUUMS!

Kommentarer
Postat av: Olivia

m m m!

Nu är det bara några veckor kvar tills jag flyttar hem. Visst har det gått fort!

2009-05-25 @ 10:57:47
Postat av: Olivia

Vem är "Olivia"? Haha!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback